Gratis downloaden apps op de iPad

ik heb een Ipad 64G + G3 aangeschaft. Nu wil ik Skype voor de Ipad downloaden.
Ik zou dat kunnen via Itunes. Maar daar vragen ze steeds om een wachtwoord etc. Heb ik aangemaakt.
Ik kom dan verder, maar vervolgens kan je het niet eens downloaden. Er wordt gevraagd naar een Visa of Creditcard en allerlei gegevens hierover. Geen Ideal of zo, want dat kent men niet. Waarom moet het allemaal zo moeilijk om iets gewoon gratis te downloaden.
Weet iemand een andere manier om Skype op mijn Ipad te downloaden?

Met vriendelijke groeten,
Bart

Wat je moet doen staat in http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-store-apple-id-is-nog-niet-gebruikt-met-de-itunes

Je dient inderdaad eerst een iTunes account aan te maken. Dat kan bijvoorbeeld door voor 15 euro een iTunes Gift Card te kopen, en die in te wisselen in de iTunes Store. Daarna kun je zoveel gratis apps kopen als je maar wilt.

Of beter, als je een gratis app aanschaft zeg je dat je een nieuw account wilt maken en kun je bij betaalbewijs vervolgens geen drukken (dit kan alleen in iTunes op pc/mac)

Een creditcard of Gift Card is niet nodig;

http://support.apple.com/kb/HT2534?viewlocale=nl_NL

Er word moeilijk gedaan om er voor te zorgen dat er zeker weten inkomsten zijn via een rekening of kraskaart die echt bestaat. Zo weten ze wie je bent en hoe ze je bijvoorbeeld geld terug kunnen stortten en op welke rekening in het geval dat je per ongeluk iets hebt aangeschaft waar je spijt van hebt.

Zie het itunes account als een bilbiotheek pasje. Zonder dat mag je ook niks lenen of ruilen bij de bieb.