Gratis software om afbeeldingen te bewerken

Hallo iedereen,

Ik zoek gratis software voor de Mac om foto’s heel uitgebreid te kunnen bewerken. En uiteraard ook een beetje goede reputatie heeft als programma.

Groeten,

Ezra :smiley:

Photoshop misschien? :?

Als je iLife hebt dan kun je iPhoto gebruiken. Zo niet dan misschien ergens Photoshop en een serial [size=9:510d8741e9]downloaden[/size:510d8741e9]. Naar die serial ben nog altijd naar opzoek :x:sealed:

Jongens toch, er zijn ook legale gratis fotobewerkingsprogramma's zoals [url=http://www.chocoflop.com/home_en.html]ChocoFlop[/url].

[img:b95c401f2c]http://www.chocoflop.com/shots/shot-4-full.jpg[/img:b95c401f2c]

He Yaris,

Bedankt deze is teminste gratis maar hoe kan je spiegelen want de engelse term daarvoor is toch reflecting
? En bij help kan ik niks vinden enzovoort.

Ezra

En vergeet Gimp niet: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10322178

en “spiegelen” wordt meestal in dit soort programma’s "flip’ genoemd: “flip horizontal” en “flip vertical” b.v

Mijn eerste gedachte was ook Gimp. Maar dat had sedikit al genoemd.

Maar Voorvertoning kan ook een heleboel. Veel meer als de meeste mensen weten.

[quote:3da70a5a93="Ezra"]He Yaris,

Bedankt deze is teminste gratis maar hoe kan je spiegelen want de engelse term daarvoor is toch reflecting
? En bij help kan ik niks vinden enzovoort.
[/quote:3da70a5a93]
Wat bedoel je met spiegelen? Dat je bv een spiegeling in je opname maakt of dat je je beeld als geheel spiegelt? In dat laatste geval kun je mss beter op zoek naar de term ‘Flip’ (horizontal / vertical) ?

Als spiegelen je enige probleem is dan gebruik je daar toch voorvertoning voor ;-)

[quote:17997f5f7c="filenox"]Photoshop misschien? :?[/quote:17997f5f7c]Wat aan het woord gratis snap jij niet?

[quote:4f307a2169="Yaris"]Jongens toch, er zijn ook legale gratis fotobewerkingsprogramma's zoals [url=http://www.chocoflop.com/home_en.html]ChocoFlop[/url].[/quote:4f307a2169] Niet dat alles gratis moet, maar ChocoFlop [url=http://www.chocoflop.com/buy_en.html]blijft niet gratis[/url]?

Als je wil spiegelen dan kun dat inderdaad in Voorvertoning doen. De optie staat in het menu 'Extra's'.

Wil je een weerspiegeling, dan kan dat bijvoorbeeld in Pages.

In het laatste geval zet je een afbeelding in Pages, ga je naar het info-menu. Daarvan het tabblad ‘Afbeelding’. Bijna onderaan staat de optie ‘weerspiegeling’ Je kunt zelf dat mate van weerspiegeling bepalen. Als dat naar tevredenheid is, dan kun je zo de afbeelding naar Voorvertoning slepen en opslaan in het gewenste formaat.

Gimp Shop

Gimp is een populair gratis fotobewerkingsprogramma dat vanwege zijn vele mogelijkheden vaak met Photoshop vergeleken wordt. Toch kijken ervaren Photoshoppers vaak nog onwennig tegen dit programma aan. Functies kunnen dan wel aanwezig zijn, maar werken misschien net iets anders, of zijn in heel andere menu’s terug te vinden dan bij Photoshop.

Nou is Gimp een open source programma. Dat betekent dat iedereen de broncode kan gebruiken voor een eigen versie van het programma. [b:84774a71d3]En dat is wat de ontwikkelaars van Gimpshop gedaan hebben[/b:84774a71d3]. Ze hebben het oorspronkelijke Gimp als basis genomen en daaromheen een nieuwe interface gebouwd met menu’s, dialoogschermen, sneltoetsen en andere besturingsonderdelen die sterk lijken op die van Photoshop. Van twee druppels water kunnen we niet spreken, zo ver wilden de makers ook weer niet gaan, maar de overeenkomsten zijn zeer groot. Hierdoor voelt iedereen die Photoshop kent zich meteen thuis in dit gratis programma.

Maar ook gebruikers die Photoshop nooit gebruikt hebben kunnen waarschijnlijk beter overweg met Gimpshop dan met Gimp. Er is namelijk nogal wat kritiek op het gebruiksgemak van dat programma.

http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=18193

Ik zou niet met Gimp (of Gimp Shop) beginnen. Picasa ofzo lijkt me gemakkelijker voor een starter.

EDIT: oh, dit had ik gemist:

[quote:819b7deea8=“Ezra”]om foto’s heel uitgebreid te kunnen bewerken[/quote:819b7deea8]

[quote:539f36e7e8="palahala"]Ik zou niet met Gimp (of Gimp Shop) beginnen. Picasa ofzo lijkt me gemakkelijker voor een starter.[/quote:539f36e7e8]

Was ook mijn eerste reactie in gedachten maar ik moet je zeggen dat ik Gimp Shop erg gemakkelijk vond als beginner en hij zegt zelf dat het een uitgebreid programma moet zijn. Wil niet zeggen dat ik jou mening ook wel kan begrijpen. Ik weet niet in hoevere de TS wil gaan.

[quote:d6861d3c4e="Jeroen Ruiter"]Wil niet zeggen dat ik jou mening ook wel kan begrijpen.[/quote:d6861d3c4e] ...die mening was meer ingegeven door een vooroordeel vanwege de vraag over spiegelen/reflecting zonder dat ik de vraag goed gelezen had...

[quote:b88d908986="Bor"][quote:b88d908986="filenox"]Photoshop misschien? :?[/quote:b88d908986]Wat aan het woord gratis snap jij niet?[/quote:b88d908986] Goed opgemerkt! Dat wou ik ook zeggen. :?

Sorry sorry, "gratis" had ik niet gelezen(of stond er toen niet??), doe even rustig :| Het was een fout van mij, kan gebeuren denk ik?

Maar reacties van jullie 2 mogen wel wegblijven aangezien die niet per ongeluk gepost zijn,
en totaal niets toevoegen aan de TS zijn/haar vraag.

Het gaat om een fout die jij hebt gemaakt. Wij wijzen daar op. (Bor eerder) En jij kan daar weer van leren. Iedereen kan een fout maken, als je daar niet op gewezen wordt leer je er ook niks van. :wink:

Het gaat om de toon, Robin. In plaats van "Wat aan het woord gratis snap jij niet?" had Bor ook gewoon kunnen zeggen "Misschien heb je er overheen gelezen, maar hij vroeg om een gratis app". Dat klinkt al een heel stuk minder neerbuigend.