gratis urenregistratieprogramma

Weet iemand een gratis (panther) urenregistratieprogramma (mijn vingers worden misselijk bij het typen van dat woord) waar je heel makkelijk uren kan bijhouden (liefts in count down) en in het kort activiteiten kan vereeuwigen? Een programma dat zelf de uren optelt en aftrekt van een totaal urenopgave (Excel heb ik al). Ik kom wel e.e.a. tegen maar het overtuigt niet. Hartelijk dank

iWork schijnt wel een aardig programmatje te zijn: [url]http://www.iggsoftware.com/iwork/[/url]

:o Dat iWork ziet er wel erg goed/slim uit,...

Timelog 2 ziet er ook tof uit

http://shareware.mediaatelier.com/

http://www.malus.ca/EN/sambucus/warehouse.shtml ook wel leuk pakketje, werk er al een tijdje mee, sommige mogelijkheden zijn alleen een beetje vaag...

van collega's gehoord:

“we gebruiken phprojekt (http://www.phprojekt.com/) een setje php scripts. Er zit een agenda in en je kunt projecten aanmaken. De agenda is niet gekoppeld aan de projekten maar je hebt wel een tijdkaart waarin je je in en uitklokt, daar kun je wel tijd toewijzen aan projekten. Tevens kun je dit delen met personen uit dezelfde groep. Je kunt dus groepen aanmaken.”

zelf nog niet bekeken.

Wat ik veel handiger vindt dan phprojekt, of track+ of TUTOS (ook best goed, www.tutos.org) is het Nederlandse achievo ( www.achievo.org goede, informatieve website). Allemaal gratis, overigens. ik vind zelf die kleinere programmaatjes te beperkt. Ik heb het zelf ook zitten uitzoeken voor mezelf en ben op achievo uitgekomen, na er een heel stel gezien te hebben.

Achievo doet precies wat jij beschrijft, en meer. Op de website is ook een demo te vinden. In achievo kan je (itt die andere) overzichten per week genereren, per werknemer, vakantiedagen bijhouden e.d., Heel handig. Iets wat ik in andere pakketten mis, die zijn vooral gericht op het presenteren per project. Maar als je wilt zien of iemand (jezelf bijvoorbeeld) in een week op 40 of 50 uur uitkomt is dat niet te doen. In achievo dus wel. Het genereert ook grafiekjes met hoe je tijd besteed is, op allerlei manieren, als je de juiste dingen hebt geinstalleerd. Ik denk dat een systeem als phproject, tutos en achievo vooral handig zijn als je een aantal mensen hebt waarvan je de uren wilt registreren. Voor je eentje kan een ander progje handiger zijn, omdat het installeren van die phpscripts even tijd kost (en even uitzoeken, meestal wel goede howto’s te vinden). Je moet bijvoorbeeld ook MySQL installeren. Op zich ook geen echte klus, maar moet wel even en daar moet je wel zin in hebben.

Er is in de categorie simpeler programmatjes ook iets dat timecard heet (check www.versiontracker.com).

edit: Dat in/uitklokken van phprojekt maakt je tijdregistratie nodeloos ingewikkeld als je achteraf (eind van de dag/week) je uren wilt opschrijven. Tutos heeft wel een link met het adresboek en in achievo kan je links maken met je adresboek voor bedrijven of (series van) contactpersonen, gelinkte offertes en hun status volgen (klik op contactpersonen kan gerelateerde projecten/offertes laten zien, bedrijven laat contactpersonen en projecten/offertes zien, ja kan contractstukken in verschillende versies opsaan e.d. werkt prachtig allemaal). Je kan 'm ook facturen laten genereren voor gewerkte uren, op basis van standaard, tarieven, prijsafspraken of wat al niet. Geweldig systeem, kortom. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan maar ‘you get the picture’ denk ik.