Grote bestanden verzenden 1 op 1

Wat is een makkelijk programma om grote bestanden 1 op 1 uit te wisselen via internet. Heb al meerdere programma's geprobeert maar nog niks heeft gewerkt. Eigenlijk een soort www.grouper.com maar dan voor de mac? Gewoon een buddy toevoegen die mappen kan zien. Maar niet dat iedereen ze kan zien..

iemand een idee?

Gewoon een FTP servertje inrichten ?

Gewoon met MacOSX zelf, geen programma gebruiken.. Klik op "Ga" en dan "verbind met server"(dacht ik, ben weer eens op school :P ). Je kunt dan gewoon in die andere computer inloggen. Die moet dan wel iets aan hebben staan(bij "delen" in systeemvoorkeuren). Je kunt dan snel bestanden uitwisselen.

Johan

Volgens mij kun je ook met skype grote bestanden versturen.

http://www.yousendit.com/

[quote:7331f27490="boerke"]http://www.yousendit.com/[/quote:7331f27490]

Ik denk dat dit het makkelijkst is. Naar het schijnt gaat msn ook om grote bestanden door te sturen.
Probleem van een FTP server of rechtstreeks via OSX is dat van de “serverkant” de juiste poort moet openstaan op de router, anders geraak je niet binnen

msn gaat ook maar wordt wel eens afgebroken bij mij

Ichat?

Hoe werkt dat YouSendIt dan eigenlijk? Je kan je aanmelden voor de Beta-iets, en dan moet je je e-mailadrs opgeven. Wordt het bestand dan naar da e-mailadres gestuurd of naar de opslagaccount van de persoon die zich bij YouSendIt ook heeft aangemeld? En wordt deze dan op zn eigen emailadres een link toegestuurd naar het bestand?

Yousendit upload het bestand naar een server. De persoon voor wie het bestemd is krijgt een email met een link. Op die manier download je lekker via http het bestand. Werkt prima! Gebruik het regelmatig.

Ja, klopt helemaal ... YouSendIt werkt goed en snel ... tot max 1gb geloof ik!

Bedankt! Die 1GB is alleen als je betaalt ($4,99 per maand), de gratis service is 100mb per file en de file blijft maximaal 25dagen staan dacht ik. Dit is als je je aanmeld voor de Beta service.

Juist ja, maar met 100mb kom je toch al een heel eind!

Nooit een limiet kunnen ontdekken, volgens mij gratis tot 1 gig. (net nog 300 Mb geupload)

Waar ze 't van kunnen betalen snap ik niet,
dus er zal binnenkort wel verandering in komen.

(net zoiets als drugs, eerst verslaaft maken voor noppes en dan…)

Yousendit.com = 25 downloads of 7 dagen op de server gratis tot 1 Gig

rapidshare.de
= een maand inactief of verwijderd door uploader maar wel met max 30 Mb per uur downloaden.
gratis tot 100Mb

dit werkt ook prima [url]http://macupdate.com/info.php/id/15269[/url]

het probleem is vooral dat ik in een netwerk hang en aan de andere kant ook. En kan niet bij de router instellingen. Dus het moet wel via een programma komen want mijn ip is gewoon een LAN-ip. Nu is het eerst uploaden en daarna downloaden niet echt een optie omdat het om meerder Gb's gaat.

Of is er een makkelijke manier om erachter te komen wat mijn adres is vanaf het internet. Want bij systeemvoorkeuren en extern inloggen staat nog steeds mijn verkeerde ip.

heb het via Soulseek geprobeerd. Met SoulSeex kun je elkaar wel zien en je ziet dat er bestanden gedeeld zijn maar je kunt de betanden niet echt zien. Iemand anders nog een oplossing?

't voordeel van yousendit is dat 't eigenlijk een soort email-acount is. Dus wat voor beperkingen je ook door het netwerk worden opgelegd, 't werkt!