Hacken

Hallo, iedereen. Ik ben een jongen van 13 en ik zou graag willen leren hacken. Zou iemand me kunnen zeggen wat ik hiervoor moet doen. Ik bedoel maar op welke sites ik moet gaanzoeken voor de nodige in formatie. Danku

Hacken mag niet.

Dat is strafbaar.
De kans dat iemand op dit forum hier iets over zegt wat voor jou nuttig is, is dan ook erg klein denk ik!

Mwa, het is maar net hoe je hacken ziet. Er zijn verschillen tussen een hacker en een cracker. Het is allebei illegaal alleen bij de term hacker denk ik aan iemand die heel veel van beveiligingsdingen weet en zo onder andere websites attendeerd op het feit dat ze hun systeem niet (goed genoeg) beveiligd hebben. Ze maken geen misbruik van hun positief op dat moment, crackers doen dat wel, die doen alles wat ze niet laten kunnen zeg maar.

Ik raad het je niet aan te gaan doen (nee ik spreek niet uit ervaring), je kunt veel meer met een computer dan alleen maar hacken, bovendien is het nog gevaarlijk ook.

van mij mag loic leren hacken als hij maar goed bewust is van het verschil van goed en slecht.. en daar geen misbruik van maakt. Is makelijk om te kunnen hacken geeft gewoon een kick, als je maar andere mensen niet mee benadeelt. vind ik het prima.

maar lioc, zoek maar op google dat zal vast wel wat vinden en veel boeken en stites lezen over netwerken enz… dan kom je er van zelf wel.

Ik heb al aardig wat discussies hierover gevolgd op andere forums. Er is niets illegaal aan hacken. In feite doen we het allemaal zodra we in het mac os zitten te vroeten om te kijken welk onderdeel wat doet of hoe je je systeem sneller kunt laten reageren, etc. Cracken is een ander verhaal en ik raad het niemand aan om te doen.

Dus terugkomende op je vraag Waar moet ik beginnen?
Begin bij macosxhints.com om tips te krijgen hoe je applicaties en het systeem kunt modificeren. Verder heb ik op m’n eigen site nog een aantal tutorials staan. Het adres is boelie.4mac.nl. Verder staat op MacDevCenter een aantal leuke dingen over apache, unix, scripting en dergelijke.

Verder zijn er nog een aantal interessante boeken op de markt, maar het hangt er natuurlijk van af tot welk niveau je wilt gaan.
Mocht je nog vragen of iets dergelijks hebben pb of mail me dan.

Ik vind het juist goed dat loic wil leren hacken. Ik neem tenminste aan dat ie bedoelt "inbreken" in netwerken en andermans computers. Het is leuk, nuttig, leerzaam en reuze spannend. Bovendien vind ik het beter dat een jongen van 13 vanachter zijn computer allerlei kattekwaad uithaalt, dan dat ie gaat expirimenteren met verslavende drugs en andere dingen waar hij de leeftijd nog niet voor heeft. Van de justitie heb je op 13 jarige leeftijd niets te vrezen, in Nederland althans. In Amerika weten ze wel raad met hackers en crackers, die sluiten ze gewoon op in de gevangenis. Maar dit terzijde.

Dus loic, laat je niet weerhouden door de goedbedoelde raad van anderen hier. Doe gewoon wat je leuk vind, dan schop je het het verst in het leven !

Als ik zou willen leren hacken, zou ik beginnen met me te verdiepen in netwerken, TCP/IP etc.
UNIX leren lijkt me ook wel nuttig.
Veel informatie vind je op het internet. Zoek maar eens met Google. Er zijn zat sites en forums van mensen die zich hiermee bezig houden. Meestal wel in het Engels. Ook de tools die je nodig hebt, zoals packet sniffers, password crackers, spyware etc kun je gewoon op het net vinden. Ook op sites die zich met “security” bezighouden vind je veel informatie.

Succes!

[quote:f584b4b834="WebJ"]Ik raad het je niet aan te gaan doen (nee ik spreek niet uit ervaring)...[/quote:f584b4b834]

Ik kan me hierbij aansluiten (spreek helaas wel uit ervaring). Op “eigen houtje” hacken kan je flink in de problemen brengen. Dan heb ik het niet over alleen maar een waarschuwing van de provider, maar justitie voor de deur en je hele handeltje in kunnen leveren en deze weken later half gestript $%@#% weer zelf op kunnen halen. (De flikkers halen het wel weg, maar bregen het mooi niet zelf terug.)

Er zijn trouwens ook manieren om “legaal” te hacken. Diverse IT bedrijven hebben afdelingen die (uiteraard tegen betaling) proberen bij klanten de beveiliging te doorbreken. Dit om “echte hackers” een stap voor te zijn. Zelf heb ik dit ook een tijdje gedaan en ik moet zeggen dat het nog veel leuker is dan het “uit eigen beweging” hacken. Ondanks dat je misschien de spanning mist van het illegaal bezig zijn, heb je wel een veel betere drijfveer om je doel te bereiken omdat je weet dat men weet dat je zal proberen door de beveiliging te bregen. Je gaat proberen in te breken in een systeem waarvan de systeembeheerders meestal voorbereid en op hun hoede zijn. Als het dan TOCH lukt heb je ook veel meer “voldoening” dan zomaar inbreken op een systeem van iemand die het helemaal niet verwacht.

Wij hadden een z.g. “black box” en “crystal box” team, ik weet eerlijk gezegt niet of dit gangbare termen zijn of persoonlijk door mijn (inmiddels ex) werkgever bedachte namen. Het “crystal box” team opereert vanuit de klant-organisatie als zijnde een gebruiker met slechte bedoelingen en dit team krijgt ook (zoals de medewerkers) een login ID, wat achtergrond informatie en toegang tot informatie waar medewerkers ook toegang toe hebben. Het “black box” team speelt de “boze hacker” en krijgt puut en alleen de naam van het bedrijf en moet het verder “maar uitzoeken” en van BUITEN de betreffende organisatie proberen door te dringen tot het interne systeem van de klant.

Als hacken je echt aanspreekt, ga dan beslist een richting in de IT in en specialiseer je in Netwerken en beveiliging daarvan, dan kun je vast en zeker terecht in deze branche.

Laat je ALSJEBLIEFT niet misleiden door films als “Hackers” of “Sword Fish” etc. In deze films wordt hacken afgeschilderd als een exotich avondtuur, met veel aktie, flitsende grafische interfaces, kant en klare tools die het leven reuze makkelijk maken, pizza en bier, mooie vrouwen en algeheel “cool zijn”. Niet van waar! Het echte hacken kan reuze saai zijn, 95% van de zaken gebeuren in een command-line achtige interface, kant en klare tools zijn er wel, maar hooguit als hulpmiddel of aanvulling. Mooie vrouwen kun je op je buik schrijven, die vinden een hacker niet stoer, maar zien je als een neird met een brilletje dan alleen maar opgewonden kan raken van zijn computer. Bier mag niet, pizza moet je zelf betalen, kortom, lijkt in de verste verte allemaal niet op welke film dan ook.

Het is ook wel handig diepgaande kennis te hebben van netwerk protocollen en stacks. De meeste “major hacks” worden gedaan door software dingen te laten doen die officieel niet mogelijk zijn. Je eigen netwerk layers schrijven of aanpassen is vaak noodzakelijk om IETS te kunnen bereiken. Een mooi voorbeeld hiervan is de alom bekende DoS (Denial of Service) attack, waarbij computers worden bestookt met pakketjes die het systeem niet kan verwerken of bevatten, om vervolgens helemaal in de war te raken. Dit soort pakketjes kunnen echt niet worden verzonden met de standaard netwerk-drivers.

Voor de gevorderde Maccers (of Hackers) is deze uitleg misschien een beetje kinderachtig, maar ik probeer al té technische blabla te vermijden zodat de vraagsteller het allemaal nog een beetje kan volgen. :wink:

Ik zou zeggen, kijk gewoon eens rond op wat hacker sites als je TOCH “op jezelf” wilt gaan hacken. Vergeet kant en klare tools en “brute-force attack” tools en password hackers, dit is allemaal achterhaalde zooi waar weinig lol mee te beleven is. Ook voorgefabriceerde Trojans kun je afschrijven. Het ECHT werk om te beginnen bestaat uit het downloaden van ellenlange TXT bestanden met oersaaie uitleg over netwerken, encryptie-methodes e.d. Niks tooltjes downloaden en dubbelklikken, maar lezen, lezen en nog eens lezen.

Oh ja, tenslotte nog dit; vergeet kinderachtige “coole” namen als Zero Cool en andere aliassen uit films… wees gewoon jezelf, als je het “verkloot” vinden ze je toch wel. :stuck_out_tongue:

ik neem aan dat deze jongen juist naar een film zoals hackers of dergelijke heeft gekeken en denkt van vanvaond zal ik dat ook allemaal eens gaan doen?!!

een hacker kent meestal een syteem vanbinnen en vanbuiten scriptkiddies ter zijde gelaten want die gasten denken dat ze stoere hackers zijn maar louter een scriptje draaien van een echte programmeur…en dan maar pochen tegen de vriendjes

ik persoonlijk vind daar niets stoers aan, tenzij je het doet voor het welzijn van het computeren en de veiligheid hieromtrent.
Klinkt misschien beresaai, maar ik zou niet graag het slachtoffer zijn die zn harde werken van weken/jaren teniet ziet gaan door een idioot die wat zit te spelen op mijn mac/pc

Hé Ruben, dat is nou een leuke uitleg waar mensen wat aan hebben. Helaas heb je het hier alleen over het hacken wat veel in het nieuws komt, het hacken van netwerken (vooral banken hechten hier waarde aan). Een ander type hacken is software-matig hacken, iets wat mij meer aanspreekt. In feite doe je niks illegaals zolang je het maar niet naar buiten brengt ;)

Gewoon ter aanvulling.

Door te schrijven dat het "echte hacken" in de verste verte niet lijkt op films als "Hackers" bedoel ik absoluut niet dat ik dit geen leuke films vind hoor, in tegendeel. Heb zelf ook "Hackers" en "Swordfish" op DVD en kijk deze nog regelmatig, maar dat terzijde.

Het is inderdaad erg “lame” om andersmans tools te gebruiken om zo jezelf tot “hacker” te verheffen. Persoonlijk heb ik ook nooit begrepen waarom mensen zulke tools in omloop brengen. Op zich natuurlijk wel een leuke manier om je “kunnen” naar buiten te brengen, maar “professionals” hebben zelf al zulke tools geschreven en verder kunnen ze alleen maar schade aanrichten in de handen van kleuters die wel met tooltjes als SubSeven etc. te gaan kloten.

Ik heb deze tools overigens allemaal zelf ook gebruikt, maar dan om de “goede hacker” te spelen. Iemands systeem verkloten kan iedereen met zo’n programma, maar het is veel leuker (en ook dankbaarder “werk”) om met zulke tools potentiële “slachtoffers” op te zoeken en ze op een nette manier te wijzen op de aanwezigheid van de trojan op hun systeem. Ik heb daar zelf een aantal hele goede vrienden aan over gehouden. :slight_smile:

[quote:47529508ea="boelie"]Helaas heb je het hier alleen over het hacken wat veel in het nieuws komt, het hacken van netwerken (vooral banken hechten hier waarde aan). Een ander type hacken is software-matig hacken, iets wat mij meer aanspreekt.[/quote:47529508ea]

Dat is nu het nadeel van termen waar geen duidelijke definitie van is. :stuck_out_tongue: Persoonlijk vind ik het omzeilen of uitschakelen van beveiligingen in software geen hacken, maar kraken. Ergens in deze thread vind iemand een “cracker” echter wel hetzelfde als een hacker, maar dan met een verschil tussen “goed en kwaad”. Wat de juiste definitie is weet ik niet, volgens mij weet niemand dat.

Met het kraken van software heb ik me ook wel bezig gehouden. Dit begon toen ik een spel op de Commodore 64 dat alleen op diskette beschikbaar was TOCH op mijn “datasette” wilde kunnen opslaan (ik kon nog geen floppydrive betalen, alleen lenen). :stuck_out_tongue: Maar dit terzijde.

Ook het kraken van software is ILLEGAAL, in tegenstelling tot wat je zelf beweert. In bijna iedere “licence agreement” is duidelijk opgenomen dat het NIET IS TOEGESTAAN" de code van de software aan te passen en zonder aanpassen van de code is er meestal weinig te kraken. :wink:

Misschien dat de vraagsteller nog even duidelijk kan maken welke vorm van hacken of cracken hij precies voor ogen heeft. Wil hij software kraken, inbreken bij banken (of de rijksdienst voor wegverkeer :-P) of alleen maar iemand zijn site “defacen”?

Nou, voor iemand die zijn eerste post plaatst heeft hij er wel voor gezorgt dat er een leuke discussie is losgebarsten! 8)

Ik denk echter wel (maar wil 'm niet teveel ontmoedigen) dat zijn uitgangspunt al verkeerd is. Hij weet van horen of zien over hacken en heeft zoiets van; "leuk, dat wil ik ook kunnen." Er zijn maar weinig "succesvolle" hackers die op deze manier zijn "ontstaan". De meesten die hacken "leuk" lijkt worden trouwens toch al snel ontnuchtert wanneer ze erachter komen wat er allemaal bij komt kijken.

Meestal onstaat de interesse in hacken vanzelf. Je wilt toegang tot iets waar je niet bij kan/mag, je wilt op een netwerk dingen bereiken die officieel niet mogelijk zijn, je wilt weten of je EIGEN netwerk wel goed om kan gaan met onverwachte zaken. Of je houd je om hele andere redenen bezig met de “diepere regionen” van netwerk protocollen en vraagt je af wat er gaat gebeuren als je dit of dat doet.

Puur verveling kan trouwens ook een goede drijfveer zijn. :stuck_out_tongue:

Oh ja, nog een misverstand over hackers uit de wereld helpen; hackers leven niet 's nachts. De meeste serieuze netwerken laten 's nacht veel minder toe v.w.b. toegang van buitenaf en 's nachts val je ook veel eerder of als het om dataverkeer van en naar een ander netwerk gaat. 's Nacht slaap je gewoon, net als “normale mensen”. :wink:

Hee iRuben, is je avatar nu al door loic gehackt?? :mrgreen:

[herstel]hij is er weer![/herstel]

[quote:b85fce2000]Ik denk echter wel (maar wil 'm niet teveel ontmoedigen) dat zijn uitgangspunt al verkeerd is. Hij weet van horen of zien over hacken en heeft zoiets van; "leuk, dat wil ik ook kunnen."[/quote:b85fce2000]

Hoe weet je nou of zijn uitgangspunten “verkeerd” zijn. ??

En dat het in de echte wereld anders toegaat dan in de film, geldt voor alles.

[quote:ec67d6886a="Deskman"]Hee iRuben, is je avatar nu al door loic gehackt?? :mrgreen:[/quote:ec67d6886a]

Best mogelijk, hoewel ikzelf gewoon mijn oude vertrouwde avatar zie hoor. :smiley:

Ik bedacht me trouwens ineens dat dit topic bij “Software” staat, dus het zal de vraagsteller inderdaad wel om het kraken van programma’s gaan, anders zou deze vraag waarschijnlijk wel bij “Internet & Netwerken” gepost zijn. :stuck_out_tongue:

@EagerBOBnerd

doe is een gokje en kijk naar de leeftijd :wink:

van wie ?

[quote:51149accb4="EagerB0bNerd"]Hoe weet je nou of zijn uitgangspunten "verkeerd" zijn. ??[/quote:51149accb4]

Nou ja, ik “weet” dat natuurlijk niet zeker, maar ik weet wel uit ervaring dat de meeste hackers beroepsmatig of uit “bovenmatige netwerkinteresse” onstaan zijn, niet omdat ze iets van een ander zien wat ze ook willen. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Ik zal ook de laatste zijn die hem gaat vertellen: “vergeet het maar, dat wordt toch niks met je”, ik probeer alleen een zo duidelijk mogelijk beeld neer te zetten en te voorkomen dat hij misschien tegen een flinke teleurselling aanloopt en veel tijd verdoet om niet.

Maar “jong talent” is natuurlijk ALTIJD welkom, dus “be my guest” zou ik zeggen. :wink:

[quote:f699773066="EagerB0bNerd"]van wie ?[/quote:f699773066] Van loic waar we overigens NIX meer van horen :o