Hackers kunnen iPhone overnemen

[url=http://www.nu.nl/internet/2050943/hackers-kunnen-iphone-overnemen.html]al gelezen...klik?[/url]

Stond een tijd geleden al op iPhoneclub. Voor alle duidelijkheid, degene die dit ontdekt heeft (en dat is de enige die het kan gebruiken), heeft Apple gecontacteerd, en het lek wordt gedicht.

[url=http://spotlight.excite.nl/nieuws/1145/Apple-geeft-kinderziektes-iPhone-3G-S-toe]Apple geeft 'kinderziektes' iPhone 3G S toe[/url] [size=9:e4db6df268]Naast al de positieve besprekingen komt er stilaan ook negatieve kritiek op de iPhone 3.0. Zo bond beveiligingsexpert Charlie Miller een lek, waardoor via tekstberichten software geïnstalleerd kan worden. Daarmee kan de hacker de controle over de smartphone overnemen. Het zeldzame beveiligingslek kan gebruikt worden om gesprekken af te luisteren, de iPhone te lokaliseren door de ingebouwde GPS aan te zetten en de "minicomputer" in een botnet te plaatsen. Vanuit het botnet kan er bijvoorbeeld spam gestuurd worden. Charlie Miller heeft de bevindingen aan Apple doorgegeven zodat het bedrijf een patch kan ontwikkelen.[/size:e4db6df268]

[url=http://www.iphoneclub.nl/32428/vanmiddag-demonstratie-van-iphone-sms-hack-tijdens-blackhat-conferentie/]Vanmiddag demonstratie van iPhone SMS-hack tijdens Blackhat-conferentie[/url] De hack-SMS die wordt verstuurd bevat slechts één karakter en valt zodoende niet erg op bij de gebruiker. Na het ontvangen van de SMS valt de iPhone even uit maar wordt daarna weer actief. Het toestel is daarna niet meer te gebruiken en staat onder controle van de aanvaller totdat het gereboot wordt. Wanneer je na het ontvangen van de SMS je iPhone dus niet onmiddelijk uitschakelt wordt de hack actief.

[url=http://www.telegraaf.nl/digitaal/4534540/__Apple_dicht_sms-lek_iPhone__.html]Apple dicht sms-lek iPhone[/url] Apple heeft een softwarepleister voor de iPhone uitgebracht waardoor hackers de controle over het populaire toestel niet meer stiekem over kunnen nemen via het versturen van sms-berichten. Twee onderzoekers toonden vorige week aan dat dit mogelijk was.