Handmatig ondertitels invoeren in DVDSP2: hoe??

Hoe kan ik het beste ondertitels handmatig intypen in DVD Studio Pro 2? Het handigst lijkt het me als je in de Viewer ergens een tijdbalk kunt zien maar die kan ik nergens vinden..

Dat venster bestaat wel... Moet je even zoeken :roll:

[quote:43d0425658="ivan.roos"]Dat venster bestaat wel... Moet je even zoeken :roll:[/quote:43d0425658]

Of je zegt even waar ik het kan vinden, daar is dit forum immers voor :wink:

[quote:d442c510c3="bart1971"][quote:d442c510c3="ivan.roos"]Dat venster bestaat wel... Moet je even zoeken :roll:[/quote:d442c510c3]

Of je zegt even waar ik het kan vinden, daar is dit forum immers voor :wink:[/quote:d442c510c3]

Handleiding van het programma? :evil: :evil: :stuck_out_tongue:

@ivan.roos bah bah bah, wat zijn we weer leuk...

Ok, ik heb alleen DVDSP3, maar hoop dat het een beetje hetzelfde is in DVDSP2…zorg dat je een advanced config hebt (F3) Viewer geselkteerd in het bovenste venster en de Track tab in het kleine venster beneden. Kijk even goed in dat venstertje daar zie je je Video, audio en ook je subtitle track staan (S1 (en verder)) aanduiding. Klik daar met je rechter muisknop (of controlklik) en kies voor add subtitle at playhead. Je kunt rechtsreeks tiepen in je viewer venster op deze manier, of als je goed kijkt aan de rechterkant in dat invulvenstertje waar ook al je tekstvoorkeuren staan.

Bij grote hoeveelheden subtitles adviseer ik je om [url=http://software.guishen.com/]STLEdit[/url] te gebruiken, en in dvdsp de STL bestanden in te laden. Je kan achteraf nog eenvoudig dingen wijzigen en het maakt alles een stuk overzichtelijker.

Ok bedankt voor de hulp allemaal. Het was gelukkig niet een hele grote lap met tekst die ik moest invoeren dus ik heb het maar op de manier van Boskabouter gedaan. Maar het blijft wachten op een goede subtitle ripper/editor..

Ga hier eens zoeken

http://forums.3ivx.com/cgi-bin/ikonboard/forums.cgi?forum=7