Handtekening mail te groot bij ontvangers

Hoi

Ik heb een vreemd probleem bij met Mail.app.
Ik heb net mijn handtekeningen voor mijn verschillende e-mailadressen ingesteld.
Wanneer ik nu een mail stuur naar iemand kan ik netjes kiezen welke handtekening ik wil.
Die handtekening komt ook prachtig onder mijn mail te staan in het lettertype dat ik heb ingesteld (Helvetica 12pt)
Maar! bij de ontvangers (getest in Outlook en GMail) verschijnt mijn handtekening in koeien van letters, veel groter dan de tekst van de mail (die overigens ook Helvetica 12pt is).

Iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen?

Groeten

Dit is een HEEEEEELE irritante bug, waar ik ook al jaren last van heb... Als iemand een goeie oplossing heeft beloon ik hem of haar met een kusje.

Pff.. Ik ben ook benieuwd naar de oplossing.. Dit is de reden dat ik geen gebruik meer maak van handtekeningen en het maar gewoon typ.

Op internet vond ik dit:

[quote]
If your mail is composed in plain text and the font in the signature is smaller than the mail default font you will lose control of font sizes when sending.

Also try changing your message fonts and signature fonts to several other common fonts (Helvetica, Times New Roman) to eliminate a font substitution problem.
[/quote]

Heb je ook die checkbox aangevinkt?
[img]http://allforces.com/wp-content/uploads/2006/04/mail-create-signature.jpg[/img]
[quote]
Pas aan standaardberichtlettertype aan
[/quote]

Ik heb ook last van deze irritante bug. Het maakt niet uit of je "Pas aan standaardberichtlettertype aan" aanvinkt of niet. Het schijnt een bekend probleem te zijn op internet. Een workaround:

Als je signature als volgt is:
[quote]
Met vriendelijke groet,
Piet
[/quote]

Dien je dit te veranderen in:
[quote]
-

Met vriendelijke groet,
Piet
[/quote]

Vervolgens, als je een e-mail typt, begin je je bericht [u]onder[/u] het streepje. Dan typ je in hetzelfde lettertype als je signature. Als je klaar bent met je mailtje, haal je het streepje boven het bericht weg.

[quote=MichMich url=http://www.onemorething.nl/community/topic/handtekening-mail-te-groot-bij-ontvangers#post-2235290 time=1307958067]Dit is een HEEEEEELE irritante bug, waar ik ook al jaren last van heb... Als iemand een goeie oplossing heeft beloon ik hem of haar met een kusje.[/quote]
Het belangrijkste is om geen RTF/HTML te gebruiken omdat iedere mailclient dat weer anders weergeeft.

Heb je het probleem ook wanneer je achteraf pas een signature invoegt? Ik voeg ze hier altijd nadien toe en heb nog nooit problemen gehad (gebruik ook alleen plain text trouwens).

Wellicht is het ook een optie om de officiële tekenreeks dat het begin van een signature aangeeft te gebruiken (de zogenaamde signature delimiter). Dit zijn 2 streepjes en een spatie. De signature begin je in de nieuwe regel eronder.

[quote=iep url=http://www.onemorething.nl/community/topic/handtekening-mail-te-groot-bij-ontvangers#post-2235480 time=1307972308]Het belangrijkste is om geen RTF/HTML te gebruiken omdat iedere mailclient dat weer anders weergeeft. [/quote]Daar sluit ik me helemaal bij aan.

[quote=iep url=http://www.onemorething.nl/community/topic/handtekening-mail-te-groot-bij-ontvangers#post-2235480 time=1307972308]Wellicht is het ook een optie om de officiële tekenreeks dat het begin van een signature aangeeft te gebruiken (de zogenaamde signature delimiter). Dit zijn 2 streepjes en een spatie. De signature begin je in de nieuwe regel eronder.[/quote]Ik vraag me af of dat veel uitmaakt, aangezien die regel bij mijn weten vooral bedoeld is zodat andere mailers bij het beantwoorden van het bericht, de signature eruit kunnen strippen (hoewel het er ook sterk op lijkt dat weinig mailers dat überhaupt meer doen tegenwoordig). Maar goed, niet geschoten is altijd mis en baat het niet dan schaadt het niet, dus je kunt het allicht toevoegen.

Het is ook beetje een long shot maar het kan zijn dat Mail met die signature delimiter juist wel in het gareel blijft. Ben benieuwd of het ook echt iets bijdraagt of niet.

@Divad

die checkbox staat bij mij inderdaad aan.

[img]/uploads/community/a9f6259ed4aaa15c6d1762730f7e6319d1fd9e11_0.png[/img]

Ik had het zelfde probleem en vond een eenvoudige oplossing: even vanuit ‘Handtekening’ knippen en plakken in Notities; vervolgens vanuit Notities kopiëren naar ‘Handtekening’. Het lettertype geeft nu weer de gewenste grootte (12) terwijl die 16 was.

Vergeet niet dat die waarde 12 wel eens points ( .pt ) had kunnen zijn, vaak geven lettertype settings hun font-size standaard aan in points ipv pixels.

12 points is dan meestal 16 pixels terwijl men uitgaat dat ze voor 12 pixels hebben gekozen.
http://pxtoem.com