Hard disk van Mac naar Windows naar Mac

Hallo

ik heb een harddisk gebruikt om videomateriaal op te zetten voor editing op de mac, nu wilde ik snel Thuis de HD aansluiten op een windows laptop maar die herkende de schijf niet, jammer no worries, maar ALS ik de HD straks op de mac weer aansluit zal deze de HD toch wel weer herkennen hoop ik?

To be sure…

Btw videomateriaal is via mac op de harddisk gezet.

Ligt eraan hoe de disk is geformateerd op welke machine de schijf leesbaar is.

Zolang je via het Windows-systeem geen wijzigingen hebt toegepast op de HDD dan zal de Mac het straks gewoon weer uitlezen. Het heeft alles te maken met het gekozen bestandssysteem van de HDD. Dat zal ook de reden zijn waarom je de harddisk niet kon uitlezen op het Windows-systeem.

Ok, mac dus, maar het is dus niet zo dat de HD met windows in aanraking is gekomen dat ie niet meer op mac werkt?

Standaard niet, zou erg vreemd zijn als jouw machine zomaar wijzigingen doet aan de schijfindeling zonder jouw toestemming.

Maar wat niet kan, is nog nooit gebeurd.

Jouw schijf is waarschijnlijk Mac OS Uitgebreid (=HFS+) geformatteerd. Er zijn verschillende manieren om een schijf te formatteren: - FAT32: lezen/schrijven op Windows en Mac OS X. Beperking: maximale bestandsgrootte is 4GB. - NTFS: lezen/schrijven op Windows, alleen lezen op Mac OS X. - HFS+: lezen/schrijven op Mac OS X. Alleen te gebruiken op Windows met [url=http://www.mediafour.com/products/macdrive/]extra software[/url]. Zie ook [url=http://www.kenstone.net/fcp_homepage/partitioning_tiger.html]Formatting & Partitioning a Hard Drive in OS X - Tiger and Leopard[/url].

[quote:600f82039c="Pieterr"]Jouw schijf is waarschijnlijk Mac OS Uitgebreid (=HFS+) geformatteerd. Er zijn verschillende manieren om een schijf te formatteren: - FAT32: lezen/schrijven op Windows en Mac OS X. Beperking: maximale bestandsgrootte is 4GB. - NTFS: lezen/schrijven op Windows, alleen lezen op Mac OS X. - HFS+: lezen/schrijven op Mac OS X. Alleen te gebruiken op Windows met [url=http://www.mediafour.com/products/macdrive/]extra software[/url]. Zie ook [url=http://www.kenstone.net/fcp_homepage/partitioning_tiger.html]Formatting & Partitioning a Hard Drive in OS X - Tiger and Leopard[/url].[/quote:600f82039c]

PS: dank voor overzicht, ga het hier eens opslaan, altijd leuk in “dringende” gevallen.

[quote:ad3af098ad="RobMaas"]Hallo

ik heb een harddisk gebruikt om videomateriaal op te zetten voor editing op de mac, nu wilde ik snel Thuis de HD aansluiten op een windows laptop maar die herkende de schijf niet, jammer no worries, maar ALS ik de HD straks op de mac weer aansluit zal deze de HD toch wel weer herkennen hoop ik?

To be sure…[/quote:ad3af098ad]

Als je op deze windows laptop Macdrive installeert kan deze laptop ook HFS+ geformateerde disken lezen en schrijven

Als je op Mac OS X MacFUSE en NTFS-3G (allebei gratis) installeert kan je Mac ook naar NTFS schrijven.

@Xserve: Tegenwoordig hoef je alleen nog [url=http://macntfs-3g.blogspot.com/]NTFS-3G[/url] te installeren. MacFUSE komt dan automatisch mee.