Harddisk vervangen TI Powerbook 1ghz superdrive

Ik wil mijn harddisk vervangen van mijn powerbook. Er zit nu een 60 gb / 42oo rpm in. Ik wil graag een snellere en grotere als het kan. Volgens mij kan ik hiermee veel snelheids winst behalen. Wat voor een hd kunnen jullie me aanraden. En waar het beste kopen. Alvast dank voor de reacties.

Zou sowieso een 7200 RPM nemen, dan heb je zeker snelheidswinst, merk maakt denk ik niet zoveel uit, maar ik heb goede ervaringen met Toshiba, al ratelen ze wel een beetje (degene die ik heb). Ik koop vaak onderdelen bij Alternate (www.alternate.nl)

Seagate model: ST 9100823A 100GB is overigens ook echt de moeite waard

Een tijdje geleden heb ik in mn 17" Powerbook een 5400 rpm 100GB Seagate geplaatst. Snellere harddisks zijn er dacht ik niet in die grootte. Let wel op, sneller betekent ook meer geluid. Maar niet zo als vroeger. Hier wat beelden:

http://home.hetnet.nl/mailroot/178/gijsraggers/powerbook/

Mijn schijf heb ik bij http://www.informatique.nl gekocht, een keurige dos-boer.
Instructies had ik hard nodig en vond ik op http://www.pbfixit.com/guide

Succes!

Ik dacht ook juist zo een thread te openen :D . Heeft hier iemand ervaring met 7200 rpm laptop hd? Maken ze meer geluid en hoe zit het met de warmte ? Weet ook iemand een site waar een gids staat voor een iBook ?

Senne

[quote:f06375ec1d="thueske"]Ik dacht ook juist zo een thread te openen :D . Heeft hier iemand ervaring met 7200 rpm laptop hd? Maken ze meer geluid en hoe zit het met de warmte ? Weet ook iemand een site waar een gids staat voor een iBook ?

Senne[/quote:f06375ec1d]

http://www.pbfixit.com/guide