Harde schijf iPod G5 aansluiten

Ik heb een harde schijf uit [url=http://apple-history.com/ipod_video]dit model iPod[/url] van 2005, en zit me nu af te vragen hoe ik dat ding ergens op aan kan sluiten zodat ik de inhoud van de schijf kan zien … Ik heb nog een iPod G4 (het laatste model met zwart-witscherm), maar ik weet niet of die schijf het daarin zal doen als ik die openmaak en de schijf ervan tijdelijk vervang, of dat er andere (eenvoudigere?) manieren zijn.

Iemand enig idee hierover?

Hoi Jakko,

Toevallig heb ik net een Classic van me gerepareerd.
Ik had ff een 30GB schijfje uit mijn iPod 5G Video gehaald en deze in een Classic van 80GB Geplaatst.
Dit werkt zoals ik al verwachte gewoon prima !

Er worden veelal 1.8inch Ziff schijfjes gebruikt..
Deze worden volgens mij in bijna alle iPod's gebruikt denk ik !

Wat bedoel je precies met dat je de inhoud kunt zien ?
is er iets aan kapot of zo ?

Echter is het zo dat ik gewoon ook mijn gegevens kan uitlezen in Windows Explorer, en op de mac kan dat volgens mij gewoon via de Finder..

Ik heb de harde schijf uit een sloop-iPod en wil nu zien wat erop staat — deels uit nieuwsgierigheid en deels omdat er wellicht nummers op zullen staan die ik wel wil hebben :) Aangezien er geen standaard ATA- of SATA-aansluiting op zit (daar is de schijf natuurlijk te klein voor) ben ik op zoek naar een manier om hem aan te sluiten. Ik gok inderdaad dat ik m'n oude iPod open zal moeten maken en de schijf daaraan moet hangen zodat ik hem aan m'n computer kan koppelen.

Paar euro, paar weken later in huis:

[url=http://dx.com/p/zif-ce-1-8-ide-ce-zif-to-sata-serial-ata-adapter-green-159060]ZIF 1.8 naar sata adapter[/url]

Op zich lijkt dat me wel wat; aan de andere kant vermoed ik dat dit de enige keer zal zijn dat ik zo'n adapter nodig ga hebben … Maar bedankt voor de tip, ik dacht wel dat zoiets bestond maar wist niet onder welke naam ik het moest zoeken :)