harde schijf probleem

AAAAARRRGGGGHHHH,

ik heb een externe harde schijf van maxtor.
mijn hele hebben en houwen zit erop.
nu heb ik met mijn stomme kop
(moest, trust me) de stekker eruit getrokken,
toen zei macosx: er kan, er KAN, informatie verloren gaan, tenzij je de stekker er weer in doet. ik snel erin doen. wachten… gebeurt niks.
herstart hem en!!! hij herkent hem niet, moet hem eerst INITIALISEREN. NEEEEEEEEEEEE, dat echt niet, over mijn lijk. er zit voor 20 GB aan werk op, echt van alles.

KAN IEMAND MIJ HELPEN, OF MIJ HOOP GEVEN DAT DIT GOED KOMT???
PLEASE? ZAL HET NOOIT MEER DOEN, ALS IK MAAR NU ALLES WEER TERUG KRIJG! PLEASE HELP ME!

hey bdnzo,

Heb je al geprobeerd om vanaf een externe cd op te starten?

:expressionless:

Dat zal niet meevallen. DiskWarrior kan alleen schijven repareren die gemount zijn, zover ik weet. Misschien dat drive10 / techtool je er bovenop kan helpen. Overigens kan het ook zijn dat er iets anders mis is. Je firewire of voeding overstuur. Ik neem aan dat je al gekeken hebt of diskutility 'm weer aan de praat kan krijgen.

Geef ook iets meer info over wat je nou gedaan hebt. Want de melding dat er bestanden weg kunnen zijn heeft vooral te maken met niet gesavede open files of files die om een andere reden net in een proces betrokken waren.

En je stekker er uit trekken is altijd de slechtste oplossing. Was je per ongeluk alles aan het deleten soms?

probeer eerst apple diskutility, die kan veel. zoek anders ff op hoe je via apple f de andere disk kan benaderen (weet ik ff niet uit me hoofd) en dan prebinden.

Opstarten in OS 9 kan ook helpen.

greetzz en suc6

Probeer Data Rescue X eens van ProSoft Engineering. Dit programma kun je in test versie gratis downloaden en men zegt dat het in gevallen dat de disk directory beschadigd is (zoals in jouw geval) nog vaak uitkomst biedt: http://www.prosofteng.com/products/download.php?prodDown=79 Het is een gespecialiseerd programma voor disk recovery (dus niet bedoeld voor dagelijks onderhoud en/of reparatie). In de volgende review staan ook nuttige tips (instellingen) mocht een en ander niet direct lukken: http://www.amug.org/amug-web/html/amug/reviews/articles/prosoft/ Zie ook: www.prosoftengineering.com/products/data_rescue.php

Heb hetzelfde probleem gehad. Je moet opstarten met de Diskwarrior Boot CD. Die herkent niet-gemounte schijven.

norton disk doctor zag mijn externe hd meteen terwijl finder en schijf ehbo hem niet zagen.

daan.

geachte deskman en de andere reageerders,

ik zal de situatie iets duidelijker schetsen:
ik heb mijn cd collectie op de externe harddisc gezet.
de collectie sleepte ik in itunes, waar hij bij een bepaalde map vastliep.
ik kwam er niet echt uit, en toen dacht ik met mijn domme hoofd dat de stekker eruit trekken een goed idee was (het was een paniek reactie echt waar).
macosx zei toen: de hd is niet juist afgesloten, er kan informatie verloren gaan.
daarna stopte ik de stekker er weer in, waarna macosx zei, we hebben een hd ontdekt die we niet kunnen lezen, initialiseren ja of nee? in macos 9.2 hetzelfde verhaal.

volgens mij zit alles er nog op maar snapt de mac nun niet het eerste signaal (het signaal van hallo mac ik ben een externe hd) niet.

ik wilde jullie nog even zeggen dat jullie me wel weer hoop geven dat het goed komt. ik ga nu alle opties langs. ook al zegt niet alles me wat en heb ik die bootable cd etc. niet.

woont er iemand toevallig in de buurt van amsterdam?
en denk je mijn probleem zo op te lossen?
zo ja, zou je dat willen doen (tegen een vergoeding natuurlijk)?

groet barry

Data rescue heeft bij mij alle informatie uit een geunmounte(zelfs in terminal kreeg ik hem niet gemount,Diskutility,DW3 en techtool 4 deden ook niks) schijf gered :) heel goed programma. Met de demo kun je beperkt rescuen ,maar als hij erin slaagt om data/mappen uit je schijf te halen da n werkt het en zou ik deze shareware beslist kopen. zie version tracker .

mijn computer ziet de harddisc weer! dankzij jullie reacties kon ik aan de slag. uiteindelijk kreeg norton discdoctor hem in zijn scherm. die heeft toen alles gefixed. alleen loopt hij vast bij: checking media, dus hij zal wel ergens slechte clusters hebben??? nou ja, probleem voor later. het programma data rescue zag er ook goed uit. had hem gedownload maar gelukkig niet nodig gehad. hartelijk dank nog voor jullie wijsheid! groet van een zeer gelukkige apple-eigenaar :)

Hoera voor jou! Even wat vaderlijk advies: maak even een back-up jongen, nu het nog kan...!

Jij bent er nu net zo doorheen gemazzeld als ik eigenlijk; uit ervaring kan ik spreken dat ik noodgedwongen wel mijn hele schijf heb moeten initialiseren. Door niets meer dan stom toeval is de opgelopen schade erg minimaal en had ik mijn werk her en der op schijfjes staan, weliswaar licht verouderd.

Toevalligerwijs afgelopen zondag een complete website waar ik erg hard aan gewerkt had, met alle Flash-bestanden en photoshop-bestanden en al, mogen ontwaren op een zip-schijfje terwijl deze al maanden verloren gewaand werd. Daarom staat mijn werk nu op een (speciaal daarvoor aangeschafte) externe harde schijf èn op mijn ‘gewone schijf’ voor die gevallen van nood.