HD 200GB..Mac ziet ma 128 ?

Heb pasgeleden een maxtor 200GB HD gekocht...heb hem erin gezet en mijn mac zag toen maar 128 GB en heb toen als advies gekregen dat ik een pci kaart moest halen die grotere HD's ondersteund, heb ik dus net gedaan maar hij blijft maar 128 aangeven...zelfs als ik hem wis met "omzetten in nullen".....Wat moet ik doen?

Welke kaart heb je gekocht?

welke mac heb je dat zou bvb al kunnen helpen

Quickzilver G4? :wink:

ik d8 dat computers van die leeftijd een fimwire upgrade nodig hebben om hardenschijven groter dan 128 Gb volledig te ondersteunen, maar daar was nog een ander draadje over.... http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=49324 Misschien kom je daar iets wijzer uit;) Grtz! suc6!!

Ik heb een Quickzilver G4 867 MH En de kaart is een firewire keyspan fw 800

Ik neem aan dat die maxtor die je hebt gekocht een Ata of Sata schijf is? In dat geval heb je dus de verkeerde kaart gekocht, je had een ata kaart moeten aanschaffen die de beperking van de interne ata bus omzeilt, bv Firmtek, Acard en Sonnet leveren dit soort kaarten.

beetje jammer... het was zelfs een advies van apple store A'dam zelf alles uitgelegd van wat voor en mac ik had :( :cry:

Kun je hem niet omruilen? er zijn zelfs combo kaarten die zowel (s)ata als FW ondersteunen.

Een goedkope oplossing is deze: http://www.speedtools.com/ATA6.shtml De eerste keer dat ik dit gebruikte ging m'n gloednieuwe maxtor echter afschuwelijke lees en schrijf geluiden maken, ik heb die driver er toen meteen weer afgegooid. De schijf overleed echter toch een week of wat later. De vervangend maxtor ging echter ook stuk na een maand zonder de driver te hebben gebruikt. Ik hem 'm toen voor een Seagate Baracuda geruild omdat ik in die Maxtors geen vertrouwen meer had. Daar heb ik die Intech driver op geinstalleerd en dat gaat nu goed, een week of 6. Dus waar het nu aan lag, ik weet het niet. Je moet wel je schijf partitioneren, dat zou je een nadeel kunnen vinden.