HD is kapot. Moet ik hiervoor mijn hele Powermac terugsturen

Beste mensen,

Van ochtend heeft mijn HD he begeven. hij begon opeens heftig te tikken en te kraken. Veel rondraaiend balletje gezien en toen liep de mac vast. Herstarten lukte, maar weer het gekraak en getik met een vastloper als gevolg. Weer herstart, maar toen kreeg ik het bekende mapje met een vraagteken erin. Conclusie is duus dat de hd het begeven heeft of zeer snel de geest gaat geven.

Ik ben nu alle bestanden naar mijn laptop over aan het zetten. Targetmode werk goddank na 3 keer proberen (crossed fingers).

Ok nu mijn vraag is het nodig om mijn hele mac naar een service centre te sturen of is het uitleggen van de HD problemen genoeg zodat ik alleen mijn HD langs hoef te brengen? Ik heb het lawaai van de HD opgenomen.

Zijn er meer mensen die dit meegemaakt hebben?
Ik zit nog dik in de garantie.

Bedankt alvast.

Jonnie

Wij kunnen wel ja of nee zeggen, maar het lijkt me dat je deze vraag beter (telefonisch) aan de reparatiedienst kan voorleggen van de firma waar je de PowerMac hebt aangeschaft.

kunnen we het geluid eens horen? ben zeer benieuwd... mijne zegt af en toe 'tik' , ik denk dat dan mijn HDD stopt/start met lezen ofzo...

"Wij kunnen wel ja of nee zeggen, maar het lijkt me dat je deze vraag beter (telefonisch) aan de reparatiedienst kan voorleggen van de firma waar je de PowerMac hebt aangeschaft."

Ik bedoel dan ook de mensen die dit ook meehebbben gemaakt. Of zie toen de hele mac of alleen de hd gebracht hebben.

@Jello.

Ik zou niet weten hoe ik dat hier plaats. Kan het je wel mailen. Stuur dan een pm.
Echter een tikje af en toe is normaal.

Groetjes,

Jonnie

Ik heb dit gehad met iMac, apple opgebeld (ik had hem online besteld). Na een paar stappen die ik met ze moest doornemen kwamen ze ook tot de conclusie dat waarschijnlijk de HDD stuk was. Toen gaven ze mij de keuze, wil je hem er zelf in zetten, of moeten wij dat voor je doen. Ik heb voor dat laatste gekozen, want ik wilde de oude harde schijf houden, en daar heb je credit card voor nodig, die ik niet heb. Ze gaven mij toen het adres van dichtsbijzijnde service point, en daar moest ik hem brengen. Als je hem er zelf in wilt zetten, sturen ze je een nieuwe op, samen met envelop/doosje waar je je oude HDD in retour moet zenden, maar als je oude wilt houden moet je dus credit card hebben.

Weet niet of dit zo ook zal zijn met powermac, maar ik denk het wel.

Het beste is http://www.yousendit.com ... dan kunnen de anderen ook luisteren.

Vul als bestemmeling maar in jelle.mammoetsoftware@gmail.com
dan poef ik hier het linkje van het geluid.

Jelle,

Hey Jello,

Heb het verstuurd.

Groet.

http://d40.yousendit.com/D/0F92FEY17PLO63QK71GM3CWZ4S/Memo.amr

eigenaardig geluid zeg…
zo erg is het gelukkig bij mij nog niet…

Wat voor een PowerMac is het? En heb je nog garantie op die machine? Als je geen garantie hebt, dan kun je sowieso het beste zelf ergens een nieuwe harde schijf halen. Inbouwen is vrij eenvoudig en snel gedaan. Heb je wel nog garantie, overleg dan met de Apple dealer die de reparatie mag verzorgen.

En hopelijk wordt het ook niet zo erg;)

Nog bedankt voor het plaatsen.

[quote:5e5fff857e="Jello"]http://d40.yousendit.com/D/0F92FEY17PLO63QK71GM3CWZ4S/Memo.amr[/quote:5e5fff857e] File Transfer: Incorrect link

You have clicked on an invalid or stale link.

Use only links generated by YouSendIt. Any modifications made to the generated link will be rejected. Here is an example of a valid link generated by YouSendIt:

http://www.yousendit.com/d.aspx?id=012345678901234567890123456789AB

[quote:99a8a69547="macpro"][quote:99a8a69547="Jello"]http://d40.yousendit.com/D/0F92FEY17PLO63QK71GM3CWZ4S/Memo.amr[/quote:99a8a69547] File Transfer: Incorrect link

You have clicked on an invalid or stale link.

Use only links generated by YouSendIt. Any modifications made to the generated link will be rejected. Here is an example of a valid link generated by YouSendIt:

http://www.yousendit.com/d.aspx?id=012345678901234567890123456789AB[/quote:99a8a69547]

http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0F92FEY17PLO63QK71GM3CWZ4S

Hmm. Klinkt goed! Lijkt op een probleem met de kop die een beetje vast zit.

Zo te horen kun je wel nog al je data er af krijgen. Het normale gereutel van een gecrashte schijf hoor ik niet. Alleen die kop die wat hakkelt.

Mocht je niet alle data kunnen lezen, zorg dan voor extra koeling. Neem bijvoorbeeld een grote ventilator en laat die lekker naar de schijf blazen. Dat wil zeker helpen.

Heb de data er inmiddels af! Gelukkig. Maar ok een kop die vast zit?

Is dat zelf te fixen dan?

[quote:f99d1b246b="jonnie"]Heb de data er inmiddels af! Gelukkig. Maar ok een kop die vast zit?

Is dat zelf te fixen dan?[/quote:f99d1b246b]
Moeilijk…
een HDD is een schijfje (of meerdere)… en enkele koppen razen over die schijfjes van buiten tot midden en lezen de schijf af… een schijf is opgedeeld in ‘vierkantjes’ en vierkantje opgevuld = 1 en anders is 0, bineary en zo komt men aan een bestand.
Uw computer zegt tegen de HD, zeg me wat er staat op die locatie… de koppen razen ernaartoe, lezen het, en zeggen het… maar als zo een kopje vast zit … bv. tever van de schijf gegaan en … een veertje kappot, motortje dat de kop beweegt defect is… tja