HD kwaliteit project iMovie valt tegen, wat doe ik fout?

Ik heb een video camera die in HD kwaliteit filmt. Als ik de camera direct op mijn TV aansluit zie ik perfect HD beeld. Als ik een film bewerk met iMovie (ver. 9.0.9. (1795)) dan is de kwaliteit zichtbaar slechter. In ieder geval geen HD meer. Wat doe ik fout, ik wil n.l. graag ongeveer dezelfde kwaliteit na bewerking met iMovie. Ik finaliseer mijn project in de 1080HD modus dus dat kan het niet zijn. Ik hoop dat iemand een goede tip heeft om de kwaliteit van mijn iMovie projecten te verbeteren.

iMovie gooit de helft van de beeld informatie weg omwille van real time rendering. We hebben dit een tijd geleden met een paar forum leden onderzocht in dit draadje: http://www.onemorething.nl/community/topic/imovie09-icm-final-cut-express/

Ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Ik heb dezelfde ervaring en al heel wat uitgeprobeerd. Camera (Sony Handycam HDR-PJ50V) rechtstreeks op TV geeft altijd een mooier beeld dan elke bewerking met iMovie. Ook 1080p geprobeerd (kun je niet rechtstreeks in iMovie importeren), maar geen oplossing.

Je kunt met de nodige workarounds wel 1080 50p materiaal in iMovie importeren en bewerken. Maar het is jammer dat dat niet meteen (zonder omwegen) door iMovie ondersteund wordt.

Welke camcorder heb je? Kun je met jouw camcorder ook in 1080 50p filmen?