HD ruimte

Ik heb een 80Gb HD met 74Gb beschikbare ruimte. Volgens de finder is er nog 12Gb over. Volgens Whatsize en Disk Inventory ook maar tevens dat er maar 35Gb beschreven is en er 62Gb in gebruik is. Mis ik dus 15Gb. Kunnen er onzichtbare files zoveel ruimte in beslag nemen? De swap files zitten al in de 35Gb.

Dat kan ja. Installeer tinkertool en je kunt alle onzichtbare spul zichtbaar maken.

Gooi je de vuilnisbak van die schijf ook wel meteen leeg?

Ik heb nog een keer permissies hersteld en diskwarrior gedraaid (en de prullenbak geleegd) maar het resultaat blijft vreemd.

http://home.wanadoo.nl/~kilajamo/WhatSize001.png

Waar zijn de verdwenen Gb’s? Ik kan ook geen onzichtbare megafiles vinden.

Wat zegt je diskutility precies?

http://home.wanadoo.nl/~kilajamo/Schijfhulpprogramma.jpg

En als je de schijf hardware test?

Het enige dat ik kan bedenken is ruimte die ooit is gereserveerd voor downloads, bijvoorbeeld torrents. Dat is geen vrije ruimte meer, maar is ook niet beschreven.

Kun je de "zichtbare" inhoud van die schijf niet overslepen op een andere en dan deze opnieuw formateren?

Gereserveerde ruimte zou toch ook te zien moeten zijn met WhatSize? Ik heb momenteel geen ruimte om de systeem schijf te klonen of duppen. Met WhatSize heb ik de partities van een externe HD gecheckt en daar kloppen de cijfers wel. Als je de Gb's en Mb's uit de lijst opteld kom je uit op het getal dat in gebruik is en niet zoals de systeemschijf 25Gb lager. Heb ook nog een cachecleaner gedraaid zonder resultaat.

Probleem opgelost. Bij een van de andere users stond iTunes niet goed ingesteld. Resultaat was dat een groot deel van de MP3 muziek naar de iTunes map van die user was gekopiëerd. Dit wordt dus niet gezien in finder of met WhatSize e.d.

Door in de terminal als hoofdgebruiker sudo du -sh /* te typen krijg je dit wel te zien.