HD van imac laten vervangen door SSD

Ik wil de HD van mijn mid 2011 iMac laten vervangen door een SSD, ik wil deze omzetting graag volledig uitbesteden. Kan alleen geen bedrijf vinden die dit doet, iemand een idee?

http://www.macrepair.nl/

Ik heb vorige week mijn HD vervangen door een Samsung 840 250 Gb ssd in een 2007 iMac. Met de handleiding van iFixit is dit goed te doen.
Bel even wat Mac resellers af. Er zijn er die het doen.
Kijk hier: http://www.microfix.nl/html/imac-harde-schijf-reparatie.html?gclid=CPysq-PWobQCFW3MtAod3msAIQ

@soulshaker: perfect dat is precies wat ik zoek, kan eventueel ook met eigen SSD. Bedankt!

@makasa: ben een beetje huiverig hiervoor maar ga de handleiding eens doorlezen.

[url=http://www.macergerjeniet.nl/Mac_Erger_Je_Niet/index.html.html]http://www.macergerjeniet.nl/Mac_Erger_Je_Niet/index.html.html[/url]

Net een Lacie Rugged 256GB SSD besteld en dan gewoon via Thunderbolt aansluiten, lijkt me goedkoper en minder riskant dan eentje in (laten) bouwen.

Maar gebruik je die dan ook als OS disk AppleJo? Of is het meer gewoon een externe HDD;)?

Yep, elke externe HDD kan gebruikt worden als OS disk. Voor gewoon een externe HDD gebruik je natuurlijk geen SSD:wink:

Ben wel benieuwd hoe je dat doet dan. Klinkt als een slim systeem. Hoe zet je dan bijvoorbeeld het OS over? Je installeert neem ik aan ook alle apps op die drive? En de originele disk gebruik je dan voor opslag?

Gewoon opnieuw installeren via de recovery partitie.
Je selecteert gewoon de externe TB schijf ipv de interne schijf.

Ik heb dit hier ook , met een 120GB rugged SSD.
Maar bootcamp gaat niet op de externe , enkel op de interne schijf.

Maar verwijdert de Mac dan wel het OS van je ingebouwde schijf? Of moet je dat dan nog handmatig verwijderen?

Die moet je nog handmatig verwijderen.
Ja zal dus even twee bootschijven hebben .

Sorry dat ik zo door blijf vragen, hoor, maar hoe verwijder je dan het OS apart van je schijf? Of moet je dan je hele schijf partitioneren?

Is dat wel een veilige methode? Wat als de externe schijf per ongeluk uitgeworpen wordt? Dan wordt de Mac elke keer 'hard' uitgezet. Lijkt me nu niet echt bevorderlijk voor het goed functioneren van je OS.

Ik heb de SSD sinds einde vanmiddag binnen en gelijk geïnstalleerd, heeft ongeveer een uur geduurd om 120GB te klonen van de HDD naar SSD. Ik heb CCC (Carbon Copy Cloner) gebruikt om van de HDD naar SSD te klonen, ik moet zeggen het werkt als een trein.

Even wat metingen gedaan op de 1TB HDD, de 256 GB SSD en de 256 GB SSD van mijn RMBP:

iMac
HDD Write 99 MB/s en Read 112 MB/s
SSD Write 264 MB/s en Read 384 MB/s

RMBP
SSD Write 401 MB/s en Read 448 MB/s

Start supersnel op en reageert prima:lol:, je kan vanuit Systeemvoorkeuren zelf kiezen met welke schijf je wilt opstarten, bij mij staat deze nu op de Lacie. Ik laat voorlopig nog het "oude OS" staan maar denk erover om de 1TB alleen voor opslag te gebruiken.

Nog even dit, je kan de opstart schijf niet zomaar uitwerpen! Je kan wel per ongeluk de Thunderbolt kabel lostrekken. Ik heb de SSD op de achterzijde van de voet van mijn iMac 27 vastgezet, de kans is dan aanzienlijk kleiner dat je de verbinding eruit trekt.

Ik ben tevreden met het resultaat.

Dank, AppleJo! Het klinkt iig interessant: had er nog nooit van gehoord!
Zal erover nadenken;)!

Relaxte van OS X is inderdaad dat je het systeem gewoon op iedere externe schijf kan installeren op dezelfde manier waarop je het op de interne schijf zou zetten. Irriteer me er mateloos aan dat ik Windows niet gewoon op een FireWire schijf kan installeren.

@R-Flow - Met Parallels Desktop kan je ook Windows laten draaien op een externe schijf, weliswaar binnen Parallels Desktop maar het draait bij mij lekker, zeker nu ik de SSD heb.

[quote=Yggdrasil url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hd-van-imac-laten-vervangen-door-ssd#post-2501799 time=1355843317]Is dat wel een veilige methode? Wat als de externe schijf per ongeluk uitgeworpen wordt? Dan wordt de Mac elke keer \'hard\' uitgezet. Lijkt me nu niet echt bevorderlijk voor het goed functioneren van je OS.[/quote]

Thunderboltpoorten zijn nogal stroeve poorten , die gaan niet eenvoudig los.
En bij een desktop zoals een imac of mac mini kan je de externe schijf best achter je mac zetten.
Buiten handbereik.

@applejoe. Hoe tevreden ben je op dit moment over de lacie rugged, is deze snel in opstarten en openen van programmas ? wil even jouw voor en nadelen weten alvorens ik over ga naar de aankoop van deze.