HD vervanging Macbook pro 15 inch unibody

Ik heb deze macbook pro unibody sinds 2008. Ik zie steeds meer strandballen en hij is steeds trager aan het worden.
Schijfcontrole gaf ook wat fouten aan.

Wat zijn mijn opties. Kan ik dit zelf ?
Zo ja wat moet ik kopen (denk aan 320 GB 5400 RPM) die passend is. Beste prijzen?

Waar vind ik een filmpje hoe ik een en ander aan pak?

Alle hulp is welkom!

thnks!!

[quote=appleimacg5 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hd-vervanging-macbook-pro-15-inch-unibody#post-2126029 time=1292925749]Schijfcontrole gaf ook wat fouten aan.[/quote]
Wat voor fouten? Indien de harddisk fysiek naar de knoppen is moet je em echt vervangen, anders kan een 'verify permissions' en 'repair permissions' een hoop goed maken.

Mocht het systeem dan geen fouten meer geven maar nog we traag zijn en je besluit de harddisk te vervangen, koop dan de interne harddisk die je erin wil hebben (ikzelf heb gekozen voor een Westen Digital Scorpio Black 500 GB 7200 RPM, [url=http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=130]linkje[/url]) en een doosje voor een SATA 2,5 inch disk ([url=http://enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=3&lv1=11&no=43]linkje[/url] 1 of 2 tientjes).

Plaats de nieuwe harddisk in de behuizing,
Gebruik CarbonCopyCloner[url=http://www.bombich.com/]linkje[/url] om een complete kopie te maken van je harddisk naar de nieuwe harddisk.
CCC geeft zelf aan of de kopie bootable is, dat is de bedoeling.
gebruik de instructies van [url=ifixit.com]iFixit.com[/url] om je macbook pro te openen en de harddisk te vervangen.
Plaats de oude schijf in de behuizing en klaar.

Indien nodig, waarom dan geen HD met 7200 RPM? Bij Mail-a-Mac een 320 GB 2,5" SATA 7200 RPM voor euro 55,93 (excl. verzendkosten).

[url=http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/macbook-unibody-faq/macbook-macbook-pro-unibody-how-to-upgrade-hard-drive.html]Hoe te vervangen.[/url]

@bouncer
voor 59,90 heb je bij Alternate de Western DIgital uit mijn reactie, ook 7200 RPM, maar wel 500 GB.

@ree
Jij wint!!

7200 rpm maakt wel meer geluid, houdt daar rekening mee! Valt op zich wel mee maar voor sommige mensen kan het storend zijn;).

@Maverick
Dat valt heel erg mee;
mijn 7200 RPM Scorpio Black is stiller dan de originele Hitachi 5400 RPM (250 GB)

opgave WDC.com: 28 dbA average

Praktijk; in mijn MBP 2008 komt het geluid niet boven het zachte gezoem van de fans uit.

@bouncer
tnx :P Ik had zelf ook niet verwacht dat die scorpio black schijfjes zo goedkoop zijn geworden. Ik zag het een maand terug en heb gelijk gekocht :)
Absoluut geen spijt van.

@Ree: zeg toch ook dat het meevalt:P. Ligt er natuurlijk ook inderdaad aan welke je koopt. Maar over het algemeen maken ze wel iets meer geluid. Ik heb weleens mensen gesproken die daar helemaal uit hun dak over gingen:P. Raar maar waar....