HDD laten werken onder windows 7 met Apple Extreme

Beste mensen,

Is er iemand die een oplossing weet?

Heb een Apple Extreme via marktplaats gekocht. Hieraan heb ik een HDD van LACIE gekoppeld. Ik werk met HP laptop met windows 7.
In configuratiescherm is de Extreme te zien. Internet en Extreme zijn groen. Ook is bij het tabblad scherm ook de HDD te zien.
[b]Echter ik kan de HDD niet benaderen[/b]. Ik kan geen mappen zien. Mappen toevoegen e.d.

Ben nu al twee weken aan het proberen maar zonder resultaat. Ook contact met Apple store en LACIE support leveren nix op...

Heeft er iemand tips?
Wat doe ik verkeerd?

Graag reactie.

B.V.D.

Pepijn

Beste pcbeemt,

Is de LaCie HDD misschien geformatteerd voor Mac?
In dat geval zal Windows7 deze niet kunnen gebruiken.

De schijf moet in FAT of NTFS geformatteerd worden om ondersteund te zijn door een Windows systeem.

Ik heb u ook een priv├ębericht gestuurd.

Groeten,
LaCie Benelux

En als je er nou ook van af de Mac bij wil? Dit probleem heb ik nu juist. Ik wil een schijf voor Windows en Mac en die aan mijn airport extreme hangen.

Misschien helpt dit artikel: http://support.apple.com/kb/HT1331?viewlocale=nl_NL

Dank voor reactie maar:

HDD is niet geformeerd onder MAC maar onder Windows 7
HDD LACIE is FAT dus ook dat kan het probleem niet zijn...

Weet iemand wat ik fout doe....???

Bedankt

Pepijn

kan het wel dat je met partities wilt werken in combinatie met een airport extreme? het is in mijn geval de bedoeling om een partitie te maken voor timemachine op mijn mac en een partitie om bestanden op te slaan (windows en mac)

Met deze info werkt het dus : http://support.apple.com/kb/HT1331?viewlocale=nl_NL
:lol:::lol::lol:

[quote=LaCie Benelux url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hdd-laten-werken-onder-windows-7-met-apple-extreme#post-2350113 time=1326269584]De schijf moet in FAT of NTFS geformatteerd worden om ondersteund te zijn door een Windows systeem.[/quote]Waar komt dit nou weer vandaan?

Zodra je een netwerkschijf benadert, (ook al is het USB, AE maakt er een netwerkschijf van, door hem te delen op het netwerk) maakt het geen ene **** uit hoe je hem formatteert, alle soorten computers kunnen erop lezen en schrijven, omdat alle communicatie via Samba verloopt.

Enige kanttekening is Time Machine, die vereist het Mac OS Uitgebreid (HFS+) formaat, om een juiste back-up te kunnen maken.

Ik heb beide bovenstaande feiten hier in de praktijk werken, en ook schijven voor Time Machine (HFS+-formaat dus) kunnen perfect worden benaderd via zowel Windows 7 als Windows XP.

Lezen en schrijven, zelfs programma's openen vanaf de netwerkschijf is geen enkel probleem. Prima benaderbaar via de manier die beschreven is in de post van @pcbeemt hierboven.

Dat was algemene info voor gebruik van schijven onder een Windows systeem (DAS).
Voor een netwerkschijf maakt het formaat inderdaad niet veel uit.

Het probleem van pcbeemt is opgelost met het artikel dat ik eerder gepost had (http://support.apple.com/kb/HT1331?viewlocale=nl_NL).