heeeeele oude MIDI interface

Onlangs kreeg van een vriend van me de haast antieke 'Apple MIDI Interface' uit 1987 (jaja). Nu is mijn G4 natuurlijk niet uitgerust met een seriele poort, dus heb ik er een USB Keyspan bij geregeld.

Correcte driver en setup-progje voor de USB Keyspan gedownload, alles ingeplugd, mijn Roland MC-505 op juiste wijze met de MIDI Interface verbonden.
Maar wanneer ik het Audio MIDI Setup programmaatje opstart, krijg ik het op geen enkele manier voor elkaar dat G4 en MC-505 elkaar ‘zien’. Ook het Keyspan programmaatje ziet niet dat de MIDI Interface aan één van zijn seriele poorten hangt.

Wat doe ik fout? Kunnen beide apparaten überhaupt wel op deze manier aan elkaar gekoppeld worden?
Iemand? :wink:

in het Audio MIDI Setup programmaatje zie ik m'n 303 ook niet, maar in cubase doet hij het gewoon, heb je alleen maar naar dat Audio MIDI Setup programmaatje gekeken, of ook al wat meer geprobeerd??

Hm... ik zal het eens proberen. ik was inderdaad niet verder gegaan dan de Audio MIDI Setup.

Vroeger was de Keyspan twin serial adapter niet geschikt voor gebruik met midiinterfaces. Op hun site kom ik nu ook geen midi tegen in de compatibility-lijst. Dus mischien ligt het aan de adapter.

Dit is iig de adapter:

http://www.keyspan.com/products/usb/USA28x/

Kan alleen niets vinden over MIDI compatibiliteit?

[quote:a1783aa980="Smikkelhut"]Dit is iig de adapter:

http://www.keyspan.com/products/usb/USA28x/

Kan alleen niets vinden over MIDI compatibiliteit?[/quote:a1783aa980]

er staat geen enkel midi-compatible apparaat in de lijst dus kun je er bijna vanuit gaan dat de adapter nog steeds niet met midi overweg kan.
(vroeger stond er op de site de mededling dat de adapter niet met midi-interfaces was getest,
maar wat ze eigenlijk bedoelden was dat het niet werkte…)