Heeft iemand weleens heimwee naar 9.2.2?

Het is een afschuwlijke, a-sociale vraag (?!). Vandaag komt Panther uit en dan kom ik met zo'n vraag.... Mijn verontschuldigingen hierbij... :oops:

Ik heb niet de snelste Mac (die is overigens toch nog niet te koop) maar een 867 G4. Het blijft een frustratie wanneer ik merk dat 9.2.2. (opstarten als 9.2.2. natuurlijk) sneller is dan Jaguar. De frustratie is nog groter wanneer ik merk dat Xpress 4 onder Classic nog sneller is dan Xpress 6.0. Photoshop 7.0 werkt sneller onder 9.2.2. dan onder Jaguar. Natuurlijk zal Xpress 6.0 reden zijn van de snelheid - niet alleen X.

Ik weet wel. Er zijn andere voordelen onder X, maar toch blijf ik tegen die snelheid oplopen. Heet niemand die gevoelens of ben ik de enige? :frowning:

Paul

Ik heb het zelfde gevoel met Photoshop maar vind niet dat het geheel aan 10.2 of 10.3 ligt maar aan Photoshop zelf. Ik ga me steeds meer ergeren aan Photoshop eigenlijk. Naar mijn mening ziet Photoshop er telkens slechter uit en doen ze niks om der user interface te verbeteren, het wordt ook naar mijn gevoel steeds meer een port van windows naar macos en vooral met de OS X versie. Misschien is dat technisch gezien niet zo, het is wel mijn gevoel.

En MS Word werkte mooier en sneller onder OS 9. Maar helaas pindakaas. Misschien helpt OS X.3.

Overal ter wereld is men het er over eens dat OS9 sneller werkte. Dat is ook niet zo moelijk, want het OS heeft minder mogelijkheden en een minder zware grafische userinterface.

Ik vind dat de snelheid het enige, maar dan ook het [u:f7610a88b9]enige[/u:f7610a88b9] is in OS9 dat beter is.

Voor de rest vind ik dat OS9 dood en onbruikbaar is.

7.1 dat was echt fijn, maar toen gebruikte ik nog geen photoshop...

[quote:2001aef4b3="colpolyp"]Ik vind dat de snelheid het enige, maar dan ook het [u:2001aef4b3]enige[/u:2001aef4b3] is in OS9 dat beter is.

Voor de rest vind ik dat OS9 dood en onbruikbaar is.[/quote:2001aef4b3]

Dit is heel sterk uitgedrukt: ‘het enige wat beter is’ en ‘dood en onbruikbaar’.
‘Dood en onbruikbaar’ zou inhouden dat je dus niets met 9 zou kunnen doen. Geen productie, zinloos… terwijl de meerderheid van de grafische wereld er elke dag miljoenen meer verdient.

Was die opmerking niet te kortzichtig? Het klopt wel dat System 6 en 7, zelfs 8 nu dood en onbuikbaar is in de professionele industrie, maar 9?

Mijn iMac draait nog als een zonnetje 8) op Os 8.6 , op mijn iBook heb ik OSX met OS9 emulatie. Opstarten van de iMac en iBook gaat vrijwel even snel (OSX is een fractie sneller). Ik heb (nog) geen upgrade van Photoshop dus dat draait nog onder classic. Geen verschil tussen 8.6 en 9. MS word werkt juist beter onder OSX (stabieler en sneller), je moet alleen wel die microsoft toeters en bellen (zoals dat irritante Rubikcube-mannetje en de voorgebakken templates) meteen uitzetten.

[quote:fb0e6c4615="Paul"]Dit is heel sterk uitgedrukt: 'het enige wat beter is' en 'dood en onbruikbaar'. 'Dood en onbruikbaar' zou inhouden dat je dus niets met 9 zou kunnen doen. Geen productie, zinloos.... terwijl de meerderheid van de grafische wereld er elke dag miljoenen meer verdient.

Was die opmerking niet te kortzichtig? Het klopt wel dat System 6 en 7, zelfs 8 nu dood en onbuikbaar is in de professionele industrie, maar 9?[/quote:fb0e6c4615]

Ik geef toe het is wat krakkemikkig, ik zal het nuanceren: voor MIJ is OS9 dood en onbruikbaar. En inderdaad hele volksstammen werken er nog mee. Maar dat komt volgens mij niet omdat OS9 zo springlevend en bruikbaar is, maar gewoon omdat men oude hardware of software heeft en niet wil (of kan) investeren om over te stappen op OSX.

[quote:7968cabbbe]Ik weet wel. Er zijn andere voordelen onder X, maar toch blijf ik tegen die snelheid oplopen. Heet niemand die gevoelens of ben ik de enige? [/quote:7968cabbbe]

Nee je bent niet de enige, OSX heeft veel toeters en bellen en is daardoor voor de proffesional onnodig traag. Misschien kunnen ze een afslankte pro-versie op de markt brengen, voor wie lekker op wil schieten…

Dank voor het meeleven :wink:

Een lekkere snelle afgeslankte versie; JA, dat zou een idee zijn. De hele dag zit ik achter dat ding en alles wat ik wil is snelheid, een ‘immediate response’, geen draaiende beachballetjes enzo…: in het systeem, in Photoshop, in Xpress, in Illustrator…

Nee eigenlijk niet, juist het osx is voor mij de reden om over te stappen van windoos naar osx. En natuurlijk de looks van de g4 imac, echt gewoon geweldig enziet er goed uit in de woonkamer. Os9 vond ik nooit zo handig werken. Maar dat kan aan mij liggen. succes...

Er lopen nog heel veel printers en drukmachines onder OS-9 bij drukkerijen e.d., alhoewel ik me voor kan stellen dat het nu toch onderhand wel tijd wordt om geheel over te stappen. Maar dat is investeren! Persoonlijk vind ik het alleen maar jammer dat ik geen Makro's kan maken onder OS-X. Maar dat komt omdat Apple zijn eigen programma Appleworks heeft afgeschreven en omdat je onder Ofice natuurlijk gewoon bladkoppelingen kunt blijven uitvoeren. Ik hoop dus echt dat Apple nu snel met een echt Apple-alternatief gaat komen, want ik ben echt principieel tegen elke M^ç®øßøƒ†-applicatie! Dan zal ik ook op deze machine geheel overstappen op OS-X!

Gek, toevallig moest ik vandaag ff op een 450 DP onder 9.2.2. wat doen en ik was verbaasd over de snelheid van opstarten, opengaan van vensters, opstarten van programma's etc. Ik was het vergeten...... maar het is een feit lieve mensen... moeten we een G5 DP kopen om hetzelfde te halen?

ik heb nog te weinig ervaring met OSX, maar daar komt binnenkort verandering in. Een stabiel OS9 is erg fijn en snel om mee te werken... dat wel. Hoop niet dat OSX teveel tegen zal vallen daarom.... maar die nieuwe imac gaat wel ff wat sneller zijn (van G3 500 naar G4 1250)

Classic was op al mijn Macs (werk/thuis) altijd retestabiel, echter: alles draait op Panther nu en ik mag niet klagen. Jaguar en Panther zijn beiden niet zo rap als OS9 was, maar voor mijn geduld krijg ik wel een hoop moois terug. Ik klaag nog niet en dat kan ook niet met een G4/450 dual.

[quote:89804adf1b="Amsterdam"]Classic was op al mijn Macs (werk/thuis) altijd retestabiel, echter: alles draait op Panther nu en ik mag niet klagen. Jaguar en Panther zijn beiden niet zo rap als OS9 was, maar voor mijn geduld krijg ik wel een hoop moois terug. Ik klaag nog niet en dat kan ook niet met een G4/450 dual.[/quote:89804adf1b]

Niet zo rap als OS9 was? :o

Je machine(s) zou(den) juist sneller moeten lopen…hebbie genoeg RAM?

Ik draai op X, op 9.2.2, op 9.1 en op 8.1! Lekker toch.... dat houdt je scherp! :wink:

Kijk, dat is zeker interessant! Op die manier blijf je inderdaad scherp.

Ik blijf toch nog het meeste in 9.2.2 werken. Ik kan er namelijk niet zo goed tegen dat alles in 10 zo rete traag is. Ik zou 10 echt helemaal geweldig vinden als ik er niet zoveel in snelheid op achteruit zou gaan.

Ik snap het ook niet zo goed, normaal zou een nieuw systeem toch alleen maar vooruitgang moeten betekenen? Waarom is het dan dat ik met zoiets belangrijks als snelheid er flink op in moet leveren.

Nou.... om te surfen is OS-X met Safari duidelijk de snelste. Maar om nou te zeggen met de diverse bewerkingsprogramma's. Dan blijkt dat iMovie, iTunes en F.C.E. b.v. het ook heel goed doen! Maar de belangrijke app's van derden laten het nog afweten.