helderheid macbook pro aanpassen terminal

Goedemorgen,

Ik vroeg mij af of iemand mij kan helpen met een aanpassing op een nieuwe macbook pro.
Ik zou graag willen dat het niet meer mogelijk is om handmatig de helderheid van het beeldscherm op 0 (zwart) te zetten (in Terminal?). Het is een lang verhaal waarom, maar inmiddels zijn er drie macbooks retour gegaan naar apple in overleg met support en als dit mogelijk zou zijn om uit te schakelen zou dit voor mij heel fijn zijn.

Ik hoor het graag als er slimme koppen zijn die dit weten :slight_smile:

Groet

Volgens mij is dat niet mogelijk. Je kan wel via Terminal de instelling (waarde) veranderen maar volgens mij niet instellen dat je niet naar 0% kan.

Zie https://github.com/nriley/brightness of, als je eerst homebrew installeert (of geïnstalleerd hebt), https://formulae.brew.sh/formula/brightness#default.

Nu ben ik toch eigenlijk ook wel benieuwd waarom je dit in hemelsnaam zou willen :slight_smile:

<p class="cite">Jakko Westerbeke op 27 juli 2019 om 10:57</p> Zie https://github.com/nriley/brightness of, als je eerst homebrew installeert (of geïnstalleerd hebt), https://formulae.brew.sh/formula/brightness#default.
Dank!!
<p class="cite">Rick op 27 juli 2019 om 11:01</p> Nu ben ik toch eigenlijk ook wel benieuwd waarom je dit in hemelsnaam zou willen:)
Haha, ok komt ie: mijn workflow was altijd: macbook pro gekoppeld aan extern beeldscherm , macbook scherm op zwart (gebruik touch pad met linker had en wacom met rechterhand. Vervolgens kon ik gewoon via mijn extern beeldscherm mijn macbook aan en uit zetten etc.

Nieuwe macbook gekocht, zelfde workflow gedaan, maar zodra ik de macbook uit had gezet via extern beeldscherm ging hij nooit meer aan. Hij komt als het ware nooit meer van de black screen af. Dit duurde dus een poosje (2 macbooks en 1 om het zeker te weten door support) voor we er achter waren waar dit nu in zat.

Kortom, workflow wordt aangepast maar ik wil zorgen dat het nooit perongeluk kan gebeuren.

Dat lijkt me dan een hele serieuze flaw in het design, een instelling die nooit meer veranderd kan worden. En eerlijk gezegd kan ik met het ook niet voorstellen dat je het beeld niet terug kan krijgen. Maar oké, daar gaat deze topic niet over.

In de goeie ouwe PPC-tijd had je Shades.

Verhip, dat is er nog steeds!

 

ow wacht, voor mijn beurt gesproken: daarmee kun je de boel ook helemaal op zwart zetten.

heb je hier iets aan?

 

https://github.com/mafredri/macos-brightness

Kijk, daar baal ik dus ook van, moderne machine, heel veel knoppen, snel, maar de basics zijn er gewoon uitgeflikkerd. Wat heb je dan een die extra rij toetsen bovenaan het toetsenbord? Nee lekker niet instellen. Een designflaw of zit er iemand in het hoofdkwartier van Apple die een grote sadist is, en zich met elke nieuwe lancering de drollen in de broek lacht. Ik word er niet vrolijker van.

Bedankt voor alle reacties! Zal het nog even laten weten zodra ik de tijd heb gehad om dit voor elkaar te krijgen en het resultaat te delen.