Help! Alle documenten weg!

dag mensen, op het moment dat ik dit schrijf zit ik nog bij te komen..... Terwijl ik op internet zat te surfen kreeg ik een zogenaamd flash bestandje..deze proberen te openen met dreamweaver..niks als resultaat.......

Nu wil ik wat documenten opvragen zie ik dat heel mijn documentenmap is gewist!!!
Heb opnieuw opgestart maar nog steeds zijn al mijn documenten weg!!!

Hulp alsjeblieft.ik kan wel janken!!

het bestand had de volgende naam
front php3
is zo te zien een dreamweaver bestand
(ik heb hier toch niet het mac virus primeur he)

[mod:73105a9f68=“iRuben”]Overbodige opmaak in titel aangepast en losse berichten samengeplakt…[/mod:73105a9f68]

de kans dat de map echt gewist is is vrij klein. misschien is hij alleen onzichtbaar.

ok, beginnen met permissies herstellen met schijfhulpprogramma. als dat niet helpt: opstarten met je systeem CD/DVD en wederom met schijfhulp je HD herstellen. als dat niet helpt, dan moet je je heil zoeken bij Diskwarrior als je dat hebt. anders snel kopen!

succes!

het rare is dat die ruimte is ook vrij op mijn harde schijf!! :cry:

de map documenten zie ik wel…
het vreemde is dat deze ook een ander icoontje heeft nu!!! het was voorheen een mapje en nu is het weer de standaard icoon :frowning:

hoe moet ik mijn permissies herstellen eigenlijk…nog nooit gedaan! hulp alsjeblieft

is dit hetzelfde als het herstellen van de bevoegdheden ? ?

[mod:a65c946b2d=“iRuben”]Ramon, zou je in het vervolg gewoon één post per keer willen doen en niet vier losse achter elkaar? Als je iets toe te voegen hebt aan een post waar nog geen reaktie op is gegeven kun je gewoon je eigen bericht aanpassen…[/mod:a65c946b2d]

ja!

herstellen van permissies heeft niet geholpen! shit !! hoe heeft dit kunnen gebeuren ? ? :cry:

Een php3 is geen flash bestand, dat heeft extensie .swf. Het lijkt me sterk dat er een virus in een .swf bestand zit. En waarom open je het bestand in Dreamweaver? Wat heb je nu precies gedaan?

ok, dan de volgende stap:opstarten met CD-rom/DVD en kijken of je je documenten map dan wel kunt openen. en sowieso met schijfhulp vanaf CD-rom/DVD je interne HD herstellen.

het feit dat je documentenmap een ander icoon heeft gekregen geeft aan dat er iets mis is met je HD. dat is dus geen virus. het moet met schijfhulp of Diskwarrior op te lossen zijn.

nou die php3 opende bij mij automatisch in dreamweaver...... Vervolgens wilde ik wat opzoeken in mijn documeneten, en er stonden nog maar 3 mapjes in!! En dat terwijl hij toch volstond met nog meer materiaal.

Dus helemaal in panike dit gepost! zit nog steeds bij te komen , ben toch een aantal dingen gewoon kwijt. Het vreemde vind ik dat mijn icoontje van documenten ook veranderd is…

Ik baal hier echt van!! Zit nu helemaal aan mezelf te twijfelen of ik misschien iets naar de prullenmand heb gesleept ofzo…pfff is er een manier om alle gewiste bestanden van de prullenmand te bekijken…??

Sta hier echt voor een raadsel!

in de tussentijd zo weinig mogelijk met je HD doen kwa opslaan, wissen etc. dat verhoogt de kans dat kwijtgeraakte bestanden terug te halen zijn. lukt het met alle schijfherstel programma's niet, dan heb je ook nog bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

en je had toch elke week een back up gemaakt??? feitelijk moet je dit dagfelijks doen als je werk op je mac hebt staan. (ok, deze preek heb je nou natuurlijk even niets aan)

heb de meeste belangrijke spullen via backup opgehaald en had gelukkig nog wat bestanden in de mailbox staan :) Maar het gaat mij erom hoe dit mogelijk is! ik heb naar mijn weten echt niks vreemds gedaan met mijn mac..heb op het werk weleens gehoord dat er een bestandje op internet circuleerde wat je hele documenten map wiste..daar dacht ik dus gelijk aan.....

[quote:3f8a220535="ram0n"]Zit nu helemaal aan mezelf te twijfelen of ik misschien iets naar de prullenmand heb gesleept ofzo..[/quote:3f8a220535]

Dat lijkt me wel zeker: de map Documenten namelijk*. Er wordt dan gewoon een nieuwe aangemaakt, en wat je er nog in ziet staan zijn mapjes die ook automatisch weer worden aangemaakt door de betreffende programma’s. Of er een verband is met dat php3-bestandje weet ik niet, maar ik denk het niet eigenlijk.

  • Dat kan vrij gemakkelijk gebeuren. Zeker als je bijvoorbeeld de delete-knop in de Finder-vensters hebt staan of gebruikt maakt van het contextuele menu ‘Verplaats naar prullenmand’ of appeltje-delete gebruikt. Als je niet uitkijkt, selecteer je de hele Documenten-map in plaats van een bestandje daarin, en dan is het 1 klik…

Ik denk dat het openen van het php doc niets van doen heeft met het verdwijnen van je documenten. Ik denk dat Joost gelijk heeft, een probleem met je harde schijf. Doen wat Joost zegt.

ok heb ze dus waarschijnlijk zlef verwijderd! DOM DOM DOM zoals ik al zei heb ik de meeste dingen wel weer.........kan mezelf wel voor mijn kop slaan heb nu alles weer redelijk op zijn plek staan.................. Weer wat geleerd vandaag....eerst goed kijken voordat je de prullenbak verwijderd!!!!!!!

[quote:b4fcfd6912="ram0n"]DOM DOM DOM[/quote:b4fcfd6912]

Nee hoor, het belangrijkste doe je goed: backups maken. Een echte dommerd doet zoiets niet.

allen toch bedankt om me te steunen en voor het bijdragen van jullie oplossingen!

ik schaam me natuurlijk diep.maar jullie kunnen je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik aardig geschrokken ben. Hierbij kom ik bij mijn volgende punt…ruben sorry voor het veroorzaken van overlast maar ik zat echt even diep in de stress. Dat verklaart waarschijnlijk mijn irrationeel gedrag :slight_smile:

Nogmaals bedankt allen !

Het is best mogelijk dat je een script hebt binnengtrokken, die vermomd was als een Flash bestand. Dit script kan heel wat schade aanrichten. Het kan je volledige user map wissen. Daarom is een backup onontbeerlijk. Ik maak er eentje elke week.

[quote:c695827b95="ram0n"]Hierbij kom ik bij mijn volgende punt..ruben sorry voor het veroorzaken van overlast maar ik zat echt even diep in de stress.[/quote:c695827b95]

Geen probleem hoor, het werd niet zozeer gezien als overlast. Misschien ook meteen even ter verduidelijking voor anderen; een moderatie betekend niet automatisch een ‘standje’ of opmerking in de zin van; wij weten het beter. Het is slechts een kleine correctie of aanpassing in een poging het forum iets leesbaarder of overzichterlijker te maken voor anderen of er voor te zorgen dat de zoekfunktie beter werkt. De tekst in het blokje bij een moderatie is dan ook meestal puur ter verduidelijking omdat forumleden vaak niet eens door hebben dat ze iets ‘fout’ doen. Het is dus puur een aanwijzing waarom er iets aan je bericht veranderd is. :slight_smile:

Kun je dat bestandje (of de link ernaartoe) niet eens hier posten? Dan kunnen we er eens naar kijken. Als er idd. een vermomd script in omgang is moet er natuurlijk wel weet van zijn!

hmmmm heb het bestandje hier nog welop mijn bureablad staan......hoe kan ik hem posten dan??

zet 'm op een website ergens. en post de link. Lukt je dat?