HELP! mijn harddisk staat veel te vol....

mijn harddisk(waar OSX op staat) staat nogal vol (ik heb nog 124MB van de 10GB!!! :| ) ik weet niet hoe die zo vol komt! (ik heb niet eens genoeg ruimte om de security update te downloaden...:oops:) ik vroeg me af of misschien iemand wist waar ik moest kijken, of er misschien een programma is waar ik mijn schijf mee kan [b:8ccdc54262]defragmenteren[/b:8ccdc54262] of gewoon schoonmaken?

thanks,

Ariella

kijk eerst maar eens wat en met welke omvang er allemaal op staat. bepaal wat je daarvan niet nodig hebt en gooi dat weg. daarna maar weer eens zien wat dan nog 'over' is.

10 Gb is niet echt veel, misschien een externe harde schijf erbij kopen? Een iPod kan ook als externe harde schijf gebruikt worden! :)

Dennis

[quote:bd0f6ceea8="dennis"]10 Gb is niet echt veel, misschien een externe harde schijf erbij kopen? Een iPod kan ook als externe harde schijf gebruikt worden! :)

Dennis[/quote:bd0f6ceea8]

ligt er een beetje aan wat je met je mac doet. met mijn 15 gig. doe ik al 1,5 jaar en heb slechts 6,7 in gebruik. voor beeldbewerking e.d. heb je een 15 gig schijf zo vol.

Mja, dat klopt idd wel over de hardeschijfruimte, alleen zegt twistedheat dat hun harde schijf nu al volzit, dan kan je denk toch beter een externe HD nemen, of een CD brander kopen en daar een hoop overige rotzooi opzetten!

Dennis

cd brander zal waarschijnlijk niet gaan omdat de HD te vol is.

gooi gewoon alle bestanden weg die je niet meer nodig hebt , kijk daarna weer.

Ik vind het wel knap dat in de recente laptops al 6O gig in kan!
:slight_smile: ik durf te wedden dat een japtop tussen dit en …
2-3 jaar even goed zijn en dat je er evenveel mee kan als een gewone comp.

Op mijn vorige :apple: iMac heeft het programma Disk Doubler mij veel ruimte bespaard (programma's en bestanden die ik niet direct nodig had, maar toch handig om te bewaren). Maar ik weet niet of dit prog ook al onder OSX bestaat. Enneh appeltje, mijn iBook werkt nu al als een volwaardige 'gewone comp' 8) :D :apple: :D

Misschien is ze wel schijfruimte kwijt geraakt... Heb je na een herstart nog steeds 124 mb? Wat heb je er allemaal op staan? Heb je je prullenmand geleegd? Wel eens systeemonderhoud gepleegd? Al die logbestandjes......

ik bedoel dat je laptop evenveel aankan en even snel is als de nieuwe G5 :mrgreen:

:apple:

Ik schommel al sinds de aanschaf van mijn powerbook tussen de 1GB en 500MB vrij. Ruim je iTunes map op, gooi divxjes weg, run macjanitor om je systeem logs te schonen, leeg je prullenmand, ga op zoek naar niet gebruikte programma's etc. etc.

Gebruik je toevallig mlMac? Dan ook even '"/Users/yourname/Library/Application Support/mlMac/mldonkey/temp" checken. Kan nogal oplopen in die map.

Op [url=http://www.graphicsguy.org/macguy/mg03-30-03.html]deze website[/url] staat dat Symantec is gestopt met de levering van het mooie programma DiskDoubler. Ze verwijzen nu naar Stuffit, maar is er een beter alternatief voor eenvoudige compressie onder OSX?

Tja.. 'n extra of grotere HD zou dan een oplossing bieden in jou geval.. Ligt er ook uiteraard aan wat je er allemaal mee doet..

Als je dit programmaatje effe z’n werk laat doen…
“DeLocalizer”
Scheelt je ongeveer 200 a 300 MB aan ruimte die je weer wint!
Dit proggie haalt overbodige taalbestanden weg…

Succes!

:wink: