Help!!! Mijn scherm blijft zwart??? Spoed....

Mijn G4 met OS X.2.6. met 17 crt beeldscherm (apple display)geeft alleen nog maar zwart beeld. Ik heb tijdens het werken aan een project mijn schermresolutie willen veranderen en nu blijft ie zwart.

Ik heb het al geprobeerd met een Bootcd en met de OSX installatie schrijven maar die brengen geen uitkomst, ik krijg dan wel normaal beeld maar als ik dan weer herstart is het weer zwart???

Ik heb een deadline te halen… wie weet me wat te doen. Is er een knop of een toetsencombinatie waarmee ik mijn beeldscherm kan resetten naar een bruikbare resolutie zodat ik weer beeld heb

Alvast bedankt,
daPOKER

Probeer eens op te starten vanaf een andere schijf/CD en gooi dan de preferences weg die vandaag zijn gewijzigd. (Of zet die preferences even op het bureaublad.)

heb je een ander beeldscherm tot je beschikking? (een (oude) VGA) Misschien dat ie dan uit z'n slechte resolutie wil schieten... Anders misschien PRAM zappen: http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=5418& http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238 Ook misschien een oplossing: Safe Boot http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=107393 en je resolutie veranderen

Ik heb het zelfde gehad met me Ibook. Vermoedelijk is je HD corrupt.

Oplossing
Doe een nieuw instalatie van OS X
En deel je schijf opnieuw in.

Als je de huidige data wil bewaren installer OS X dan b.v. op een firewire disk (dit heb ik gedaan), het werkt denk ik ook als je een tweed HD hebt. Je kan nu je disk benaderen en je data veilig stellen.
Na dat je een backup hebt van de data van je HD. Kan je nogmaals OS X installeren op je orginele disk (deze moet je wel een keer opnieuw indelen)

Succes

Volgens mij moet je gewoon je resolutie weer terug op de oude instellingen zien te krijgen omdat je monitor de nieuwe resolutie niet trekt.

Welke videokaart heb je? Jouw scherm werkt namelijk niet goed samen met de ATI Radeon 9000 Pro. Zie http://www.ati.com/support/infobase/4125.html Resolutie terug zetten kan niet, want het scherm is en blijft waarschijnlijk zwart - wat je ook probeert. Enige oplossing die ik kon vinden toen het mij overkwam: kaart eruit halen en de originele Ati Rage 128 (als je die hebt) er terug in. Dan de resolutie weer herstellen. Eventueel kun je de radeon weer terugplaatsen, maar blijf weg van andere resoluties of programma's die de resolutie zelfstandig aanpassen.