Help Sims 1 bij systm.9 & OS X

Ik heb de allernieuwste iMac gekocht en wacht momenteel tot ie binnen komt. Ik was van plan er de Sims 1 op te gaan spelen, maar nu zie ik dat mijn basis spel van de Sims alleen via systeem 9 draait. Alle extensies draaien wel op Mac OS X.

Ik heb gehoord dat je op de nieuwe Mac’s geen classic meer kan draaien. Dat zou dus betekenen dat ik helemaal niets meer heb aan mn spel+alle extensies.

Weet iemand een oplossing? Ik heb wel gezocht naar het orginele spel dat op Mac OS X draait, maar ik kom alleen pakketten tegen of Sims 2 (wel logisch natuurlijk)…

Weet iemand raad?

De Sims 1 draait ook op een Intel Mac, maar wel onder Rosetta. Nou draaide het op m'n MacBook prima, maar verwacht wel dat je Mac wat kan gaan blazen (de ventilators dus).

Sims 2 is wel Universal (dus native voor de Intel en PPC).

Het enige wat écht niet meer draait, is de software die alleen op OS 9 en ouder werkt… Caesar 3 of Office 98 / 2001 en zo… Maar die software is toch allang afgeschreven in de meeste gevallen.

Ja maar op de doos staat voor syteem 8.1 en later. En bij alle extensies staat voor 9.1 en later EN Mac OS X. Dus daarom vrees ik dat t niet zal lukken.. :(

Kan je het spel niet op je ouwe mac installeren en dan de folder kopieren naar macosx en extensies installeren ?

Ja daar had ik ookal aan gedacht, maar volgens Apple kan dat niet. Zal het wel proberen iig.

Uh, ja... Waarom zou het bij jou niet werken als het bij mij wel werkte?

Okee dan zal ik het zeker proberen! thnx!