Help wat is privacy??

Ik weet niet of iemand het op het nieuws heeft gehoord maar het is bijna zover. De europese raad ofzo heeft aangekondigd dat ze binnekort gaan overleggen of ze het verstandig vinden om alle telefoon gesprekken en e-mails te screanen en op te slaan. Ik dacht dat we op z'n minst nog iets hadden waardoor wij ons niet United States of Europa hoefden te noemen maar blijkbaar zijn wij net zo achterlijk. :( Sorry maar moest het even kwijt!

Bron van nieuws was RTL4 geloof ik :oops:

Cheers! :apple:

Ja, prima. Meer controle mag voor mij. Maar praktisch lijkt het mij niet mogelijk...

Als je een mailje wilt sturen dat enkel de bestemmeling mag lezen dan versleutel je die best :)

meer controle mag zeker maar als je dan kijkt naar gasten zoals uhh Samir. A dan vraag ik me af waar je nou je prioriteit moet leggen`??

Trek de EU-beurs maar open! Ze zullen al snel een paar honderd miljoen euri verder zijn om her en der datacenters op te zetten. Er is erg, heel erg veel opslagcapaciteit voor nodig, nog maar te zwijgen over wie of wat alles zou moeten gaan screenen op 'verdachte' inhoud...

"Ze" hebben hoogstwaarschijnlijk ook nog niet nagedacht hoe men dat voortdurend overstromende stuwmeer aan data dat zo zal ontstaan moet beheren en -want daar gaat het tenslotte om- doorzoeken. We kunnen elkaar nu voortdurend mailtjes met attachments met ruis gaan sturen, maar de ellende is dat de kosten hoe je het ook went of keert uiteindelijk bij de gewone burger terecht komen. En die is allang blij dat hij een dag zonder trojans is doorgekomen, dus die moet je op de vrije voetbalzondag ook niet lastig gaan vallen met dit soort zaken.

windows virus maken dat alle pc's 'besmet' zodat alle outlook express gebruikers een PGP variant gaan gebruiken om mail mee te versturen...

Zal dat ze leren?

Een volkomen waardeloos plan. A) het werkt toch niet B) kost klauwen met geld, wat opgehoest moet worden door ons, de belastingbetaler.

Tuurlijk... Alsof een terrorist per e-mail of telefoon letterlijk gaat zeggen waar hij of zij een bom/vliegtuig/aanslag laat ontploffen/neerstorten/gaat plegen.

Die gasten zijn slim. Heel erg slim…

Volgens mij gaat het er meer om dat de justitieministers netwerken willen traceren: wie mailt met wie? En in de inhoud laat men dan door zoekmachines naar trefwoorden zoeken, maar die is feitelijk niet zo belangrijk. Als ze dan iemand verdenken lid te zijn van een organisatie, kan dat "bewezen" worden aan de hand van dergelijke netwerken van mails. Bedenk ook dat Nederland het land met de meeste telefoontaps is, en het plaatje van Big Brother wordt steeds duidelijker. En inderdaad, zowel bij telefoontaps als bij het opslaan van mailgegevens zijn het de providers die de voorziening moeten treffen en uiteindelijk de gebruikers die mogen betalen. Vreemd als je bedenkt dat je niet hoeft mee te werken aan je eigen veroordeling.

Zoals al eerder gezegd dit is technisch bijna onmogelijk, ze zouden alleen al een groot team nodig hebben om continue nieuwe computers in elkaar te zetten om het verkeer bij te kunnen benen. Nog maar niet te praten over de analyse die er over uitgevoerd moet worden. En dan is het nog eens simpel te omzijlen met gratis en open technologieen als [url=http://www.cryptophone.de/]cryptophone[/url] en [url=http://www.gnupg.org/]gpg[/url] ( opensource variant van pgp )

Lijkt me in Europa geen haalbare kaart. We zijn in de eerste plaats volgens mijn nog steeds geen 1 Europa en verder: wie gaat dit betalen en beheren. In de VS zijn ze er intussen ook al achter dat het ondoenlijk is alle mail te controleren. Laat staan ook nog eens de telefoongesprekken. Ik ben er niet zo bang voor dat het werkelijkheid wordt.

[quote:5c4c8933fb="Bas Sandee"]Tuurlijk... Alsof een terrorist per e-mail of telefoon letterlijk gaat zeggen waar hij of zij een bom/vliegtuig/aanslag laat ontploffen/neerstorten/gaat plegen.

Die gasten zijn slim. Heel erg slim…[/quote:5c4c8933fb]

Klinkt mischien wel stom maar het is eerder voorgekommen, heel debiel maar tis waar :baby:

Als Apple dan zorgt voor tienduizenden X-Servers gaat de prijs van een Mac voor ons misschien omlaag. Ik ben dus voor, vooral doen. Geweldig idee.

zo had ik het nog niet bekeken, hehe niet slecht.. maarja denk niet dat er ook maar een enkel bedrijf is die zich hier nog vestigt.. :cry: *droomt van apple in europa* echte apple stores.. lijkt me geweldig :finderoud:

[quote:9301ca2f55="solutions"]Als Apple dan zorgt voor tienduizenden X-Servers gaat de prijs van een Mac voor ons misschien omlaag. Ik ben dus voor, vooral doen. Geweldig idee.[/quote:9301ca2f55]

Kan er toch nog iets relatief positiefs aan het verhaal zitten :evil:

[quote:ae091a88bf="solutions"]Als Apple dan zorgt voor tienduizenden X-Servers gaat de prijs van een Mac voor ons misschien omlaag. Ik ben dus voor, vooral doen. Geweldig idee.[/quote:ae091a88bf] Wat een onzin, denk je nou echt dat ze dat gaan doen. "Als er maar apple gebruikt wordt dan maakt je eigen privacy niet eens meer uit..."

[quote:6c61caadfe="rburgt"][quote:6c61caadfe="solutions"]Als Apple dan zorgt voor tienduizenden X-Servers gaat de prijs van een Mac voor ons misschien omlaag. Ik ben dus voor, vooral doen. Geweldig idee.[/quote:6c61caadfe] Wat een onzin, denk je nou echt dat ze dat gaan doen. "Als er maar apple gebruikt wordt dan maakt je eigen privacy niet eens meer uit..."[/quote:6c61caadfe]

Fijn dat je er zo serieus op ingaat, maar het was een reaktie met een knipoog. Het interesseert mij werkelijk geen reet wat die gasten gaan doen en welke machines ze daar voor gaan inzetten. Kijk nog eens naar mijn onderschrift.

:moe: maar even back to the point, tis toch lam of niet.. of het nou technisch wel of niet kan.. het is toch belachelijk dat erover na wordt gedacht.

:roll:

het zal mij een worst wezen als ze alles willen opslaan het moet alleen niet gehackt worden wand dan kunnen er hele vervelende dingen gebeuren .... :?