Herstel Calendar na migratie Time Machine. Hoe?

Mijn Calendar is leeg! Al mijn afspraken zijn verdwenen. Wie kan mij hiermee helpen?

Het gebeurde nadat een kapotte SSD in mijn iMac werd vervangen voor een nieuwe. Via Time Machine had ik alles teruggezet. Maar Calendar is dus leeg.

Ik heb niets in iCloud staan. Is herstel ook zonder iCloud mogelijk?

Misschien heb ik dit probleem omdat mijn Time Machine backup niet up to date was? De laatste backup heb ik gemaakt voordat de SSD stuk ging.

Mogelijk heb je hier een aanknopingspunt. Jammer dat jij ook geen verdere systeeminformatie geeft om je beter te kunnen helpen. Verder is het altijd handig, naast een TM-backup, ook een exportbestand van de calendar-file, contacten etc. te hebben. Verder had je misschien beter de Migratie-assistent kunnen gebruiken i.p.v. terugzetten TM-backup. Maar dat is mostert na de maaltijd.

https://support.carbonite.com/articles/Personal-Pro-Mac-Importing-iCal-Without-iCloud-Installed

Dank je voor het linkje naar het artikel. Maar wat daarin beschreven staat is alleen van toepassing op mensen die Carbonite gebruiken.

Ik heb inmiddels gemerkt dat ik via oudere backups in Time Machine (tot eind februari 2023) wel nog mijn iCalendar data kan terugkrijgen. Vanaf maart lukt dat ineens niet meer! Mogelijk ligt de oorzaak bij het upgraden van Big Sur naar Montery. Ik weet niet meer wanneer ik die update heb gedaan.

Voor mij nu duidelijk: Time Machine is onbetrouwbaar voor backup van Calendar!

Ik heb overigens mijn systeeminformatie in mijn profiel gezet. Ik weet niet hoe het komt waarom die niet wordt weergegeven? Ik gebruik dus in elk geval Montery op een iMac 2017.

Waarom eigenlijk niet? Ik doe verder niet zo veel met iCloud, maar voor Notes, Contacten en Agenda werkt het zonder verder omkijken.

Privacy. Ik vertrouw geen enkele Cloud (-:

Waar heb jij je spaargeld bewaard? In een ouwe sok onder je matras?

Ik vertrouwde op Time Machine. Onterecht blijkt nu.

Ik heb Calendar intussen deels kunnen herstellen via een oude Time Machine backup van eind februari. Met de latere backups van maart en april was dit niet mogelijk. Misschien heeft dit te maken met de upgrade van Big Sur naar Montery. Ik weet niet meer wanneer ik die gedaan heb. Mogelijk eind februari.