Het grote Plugin-topic

Plaats hier je meest belonende plugin die je hebt. Het maakt niet uit voor welk programma, als het maar een plugin/toevoeging is op het programma. Zelf gemaakt of Zelf gevonden, plaats hier de link en een korte beschrijving. Laat iedereen ervan meergenieten.

Leuk id! Ben gek op dit soort dingen, zolang het de boel (lees: systeem) maar niet verkloot. Heb helaas teveel ervaring met Windows, vandaar!

Zie onderschrift.... :P

[quote:e26c04a172="unSOUND"]Zie onderschrift.... :P[/quote:e26c04a172]

En waarom ook niet. Tuurlijk zijn er honderden die hele leuke, handige of nuttige plug ins hebben, die onbekend zijn bij anderen. Laat ze meegenieten. Goed initiatief dus. Ik blijf het hier volgen!!!

volgens mij bedoelde unSOUND zijn banner met QT plugins en niet het stukje tekst. Erg goed, maar duur, vind ik Genuine Fractals Print Pro, een PS plugin om pixelafbeeldingen zonder kwaliteitsverlies mee te vergroten. http://www.ononesoftware.com/detail.php?prodLine_id=2

Geef mij maar een handig [url=http://www.scotlandsoftware.com/products/icalshifter/]appje[/url]. En de tijgers hebben dat niet nodig natuurlijk.

Eén van vroeger - voor mijn InDesign/OSX tijd:

Meadows Font Collector voor QuarkXpress; eindelijk eenvoudig de gebruikte fonts verzamelen voor als het naar de drukker moet.

En op hobby gebied:

Veel Audio Units; GarageBand werd ineens stukken interessanter met deze Apple variant op de VST-plugins.

[quote:8a96471b41="JWB"]Leuk id! Ben gek op dit soort dingen, zolang het de boel (lees: systeem) maar niet verkloot. Heb helaas teveel ervaring met Windows, vandaar![/quote:8a96471b41] daarom heb ik deze topic ook geopend :D k ben zelf namelijk net nieuw met Mac OSX en ben altijd wel in voor een extraatje. Met windows had ik er ook altijd problemen mee, maar ik heb nu al verschillende plugins op OSX gebruikt en nog steeds geen klachten erover hoor. niks dan goeds :D

[url=http://www.macupdate.com/info.php/id/15495]Acidsearch[/url] voor Safari. Kan je je google-zoek venster mee uitbreiden met de Belgische of Nederlandse google. En , misschien nog handiger , je kan er ook de macosx.nl-zoekfunctie aan toevoegen :wink:

Ook nog handig. De vele plugins voor QuickSilver!

Inquisitor voor Safari, erg handig bij het zoeken. Het geeft je direct een lijst om het zoeken te versnellen. (De installer is ook de uninstaller trouwens)

http://www.inquisitorx.com/

[url=http://www.octiv.com/index.asp?content=VL_download_iTunesMac]Volme Logic[/url] plugin voor iTunes. Er komt zoveel mooier geluid uit je boxen. Alleen heel erg jammer dat het niet werk met AirTunes (draadloos je muziek streamen naar je boxen met de Airport Express).

maarten

[url=http://www.yousoftware.com/itunes/]You Control: Tunes[/url]

is een plugin die het mogelijk maakt om je iTunes controls in je taakbalk weergegeven tehebben en daarmee je iTunes te bedienen. Heel handig, omdat je dan niet speciaal naar iTunes over hoeft te schakelen om hem bijvoorbeeld alleen maar op pauze te zetten als je telefoon hebt.

Kwam ik net tegen, je kan ermee geluid sturen naar je speakers verbonden via Airtunes, nog niet geprobeerd maar het is mss iets. http://www.rogueamoeba.com/airfoil/

Default Folder!

Plugin: Quite Imposing Plus voor Acrobat, de handigste plugin ever!!

[quote:971fc59c65="walterb"]Default Folder!

Plugin: Quite Imposing Plus voor Acrobat, de handigste plugin ever!![/quote:971fc59c65]
en wat is het voor plugin?

Met Imposing kan je bv boekjes op inslag zetten, meerdere elementen kopieren (stel dat je 8 visitekaartjes op 1 A4 wil), pagina's samenvoegen, tekst verschuiven in het hele document, blanko pagina's toevoegen, paginacijfers toevoegen, snijtekens plaatsen... kijk maar eens op quite.com

Ik heb een aantal plugins voor Servoy (RAD tool zie [url]http://www.servoy.com[/url]) gemaakt. Tot nu toe freeware!

Zie http://www.it2be.nl/plugins.htm

Cheers,

Marcel