Hoe bestuur ik mijn Ipod via mijn computer?

He,

Ik zou graag willen weten of er een manier is om mijn ipod (video) te besturen met mijn computer. Net zoals een Ipod Remote Control maar dan het remote deel wordt vervangen door een computer(programma). Dat ik met mijn muis bijvoorbeeld ergens op klik en dat dan op mn ipod hij naar het volgende liedje gaat bijvoorbeeld

Weet iemand een programma of een manier hiervoor?

Alvast Bedankt

(Ik gebruik trouwens windows xp ) :innocent:

Je kunt iTunes ook op je PC zelf laten werken hoor. Waarom zou je dan je iPod aan je computer vasthangen en van daaraf willen besturen?

85 slaat vermoedelijk op je geboortejaar. Dat zou betekenen dat je nu ruim twintig zou zijn. Wat mij brengt tot de volgende vraag: Vind je het zelf ook geen schande dat je op een iets vraagt over een besturingssysteem wat hier vrijwel alleen in combinatie met negatieve bijvoegelijke naamwoorden word gebruikt?

Apple inc. heette tot gisteren altijd Apple [b:ec8a4f05b1]Computer[/b:ec8a4f05b1] inc. Computer als in dat apparaat waar je dit berichtje op hebt getypt. Het enige verschil is dat Apple naast computers ook besturingssystemen maakt. Vergelijkbaar met het systeem waar je dit berichtje mee getypt hebt, alleen dan beter. Niet een beetje beter, buitengewoon veel beter. Zo veel beter zelfs dat wanneer je gewoon een Apple had gehad die draaide op Mac Os X (“hey ik zie een verband met de naam van deze site, jij ook?”) je deze vraag niet eens had hoeven stellen.

Xigh, jouw reactie is helemaal naast de kwestie. iTunes is een produkt van Apple en op dit forum mogen dus ook vragen gesteld worden over iTunes onder Windows.

Ga ergens anders Windows-bashen.

[quote:6e98ca4b69="Xigh"]85 slaat vermoedelijk op je geboortejaar. Dat zou betekenen dat je nu ruim twintig zou zijn. Wat mij brengt tot de volgende vraag: Vind je het zelf ook geen schande dat je op een iets vraagt over een besturingssysteem wat hier vrijwel alleen in combinatie met negatieve bijvoegelijke naamwoorden word gebruikt?

Apple inc. heette tot gisteren altijd Apple [b:6e98ca4b69]Computer[/b:6e98ca4b69] inc. Computer als in dat apparaat waar je dit berichtje op hebt getypt. Het enige verschil is dat Apple naast computers ook besturingssystemen maakt. Vergelijkbaar met het systeem waar je dit berichtje mee getypt hebt, alleen dan beter. Niet een beetje beter, buitengewoon veel beter. Zo veel beter zelfs dat wanneer je gewoon een Apple had gehad die draaide op Mac Os X (“hey ik zie een verband met de naam van deze site, jij ook?”) je deze vraag niet eens had hoeven stellen.[/quote:6e98ca4b69]

Door dit soort gezeik denken alle windows mensen dat die apple gebruikers maar stelletje arroganten figuren zijn…

Xigh

vind je hetzelf ook geen schande dat je niet in staat bent een normaal antwoord te geven en dat je dat dan ook nog eens in onbeholpen Nederlands doet?

Absoluut, alleen ben ik niet aan het Windows bashen. Er is hier een hele lange discussie over geweest. Namelijk dat de identiteit van deze site vervaagt. Er bestaan ook absoluut Windows forums waar precies dezelfde vraag gesteld kan en mag worden. Bovendien betreft het nu niet eens een Apple programma zoals je suggereert hierboven, nee het betreft de mogelijkheid van een 3d party applicatie waarvan mogelijk een vergelijkbaar product bestaat voor het "concurrerende" besturingssysteem. Ik werk zelf meer dan genoeg met Windows en heb er geen enkel probleem mee, maar wel als ze op een overduidelijk (al word het zo langzamerhand wat onduidelijker, mede door dit soort forums) Apple forum dit soort vragen stellen. Ik ga toch ook niet bij de Albert Heijn vragen of ze bij de Aldi een zelfde product hebben.

Tja, mooi welkom voor een nieuw lid...

Maar om antwoord op de vraag te geven. Als je de iPod aan je computer hangt dan kan je inderdaad via iTunes (of andere programmas) de liedjes van je iPod afspelen.

Nu zijn ook wat extra programma’s om dan weer iTunes te besturen, zonder dat je elke keer naar iTunes hoeft te schakelen. Echter voor windows xp zou ik die niet zo weten, ze zijn er vast wel. Daarnaast is het zo dat veel windows toetsenborden ook allerlei knopjes hebben. Als je windows goed instelt dan kan je daarmee ook iTunes (en dus de liedjes op je iPod) naar een volgend nummer laten gaan.

@Xigh: Topicstarter vraagt gewoon of hij zijn iPod via zijn computer kan bedienen. Of die computer onder Windows of onder OSX draait maakt in dit geval niets uit. Als je geen antwoord op die vraag weet zwijg dan liever in plaats van zo een onvriendelijke reactie te geven op het eerste berichtje van een nieuw lid.

Het was meer dat jullie niet onnodig allemaal OSX programma's zouden adviseren, Ik dacht dat bespaard ze wat moeite :P

85 slaat trouwens niet op mn geboortjaar, ik ben gewoon 17 :?

Welkom op dit forum, mcel85. :)

en inderdaad, de beste manier om je ipod via je computer te bedienen is via iTunes, het maakt niet uit waarom je dat zou willen hoor, gewoon doen :D

Ik bedoelde eigenlijk het besturen van de ipod zelf. Dus dat ik op mn computer op een toets druk en dat dan mn ipod naar het volgende nummer gaat bijvoorbeeld :)

[quote:342b491623="pinkie"]Xigh

vind je hetzelf ook geen schande dat je niet in staat bent een normaal antwoord te geven en dat je dat dan ook nog eens in onbeholpen Nederlands doet?[/quote:342b491623]

Op het risico dat mijn buitengewoon witte derriere van deze prachtige site geschopt word: Ik vermoed dat je teveel in het buitenland hebt gezeten want voor zover ik het kan zien valt dat onbeholpen nederlands wel mee. De haakjes die voorkomen maken het misschien niet helemaal tot een fijn lopende tekst maar verder is er weinig mis mee hoor.

En over het niet in staat zijn een antwoord te geven; Tot dusver heb ik jullie ook nog weinig concrete antwoorden zien geven. Ik had ook wel kunnen antwoorden met de vraag waarom hij dit zou willen in plaats van gewoon iTunes te gebruiken, veel verder hebben jullie het beste nieuwe lid ook nog niet geholpen.

Maar goed uiteraard ben ik op dit moment de underdog dus ik schik me wel in.

Edit: Om me dan toch ook maar even zoals een net en afgericht forumlid te gedragen en de topicstarter van een vergelijkbaar nuttig antwoord te voorzien; Dit bestaat niet. Gewoonweg omdat er geen enkel voordeel te behalen is of reden te bedenken is om dit te willen. Eigenlijk zou de enige reden die ik kan bedenken zijn dat je computer geen audio output zou hebben, maar met hedendaagse computers is dit redelijk ondenkbaar.
Mocht je dit nou toch echt nodig hebben dan zou de enige oplossing zijn dat je het programma zelf schrijft. En daarvoor heb je misschien iets aan het volgende: http://www.maushammer.com/systems/ipod-remote/ipod-remote.html
Succes er mee.

ik vraag alleen maar of mensen iets weten, niet of het nuttig dat kan ik zelf ook wel bedenken. :?

Pff, dus dit bedoelen ze bij de 'roze' buren met het kindercircus!

Ik wilde dit dus juist net weer niet zeggen omdat het dan weer zo alsof het daar geweldig is ofzot, maar ja dit bedoelen ze er mee.

Xigh, ga a.u.b. ergens anders de wijsneus uithangen... :?

Ga je mee? Volgens mij doe je precies hetzelfde nu.