Hoe bevalt een CRT gekoppeld aan een iMac?

Ik zit te overwegen om een LaCie CRT scherm aan mij iMacG4 te koppelen omdat ik de weergave van kleuren fijner vind dan een FlatScreen! Wat zijn de ervaringen betreft het koppelen van een extra scherm op een Imac?

Kep het met een eMac gedaaan, En een dubbel scherm is natuurlijk veel makkelijker...

Wat heb je nodig:

  1. Progje @ http://www.rutemoeller.com/mp/ibook/ibook_e.html
  2. VGA-beeldschermadapter, kost zo’n 30 euro:
  3. Een VGA scherm en een geschikte Mac natuurllijk… :wink:

vergeet dan niet je monitor te calibreren!

Sommige iMacs laten alleen maar een identiek beeld toe. Bij sommige kun je ook echt een tweede beeld te voorschijn toveren. Soms kan het eigenlijk niet maar kan je met een inbraak in je software het toch voor elkaar krijgen om dat te bewerkstelligen.

zie
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=18252&highlight=

Succes

ik vind het maar een vreemd idee. Wat heb je aan zo'n fraaie iMac met verstelbaar scherm als je er een joekel van een CRT naast gaat zetten ? Als kleurweergave belangrijk is, zou ik juist voor een goede flatscreen gaan. Als je eenmaal een goede TFT gewend bent, wil je nooit meer terug naar een wazige CRT.

Een Apple 20" cinema display kan zich kwa kleurweergave meten met de allerbeste CRT’s.
Ook op de 20inch iMac zit een prachtig scherm, met een fantastische kleurweergave en goede kijkhoek (niet te vergelijken met de 17 "). Dus je zou ook kunnen overwegen om je iMac te verkopen en een 20 " te kopen, ipv een lelijke blauwe bak naast je witte iMac te zetten. Ziet er toch niet uit…

En een 17" TFT (bijc. cinema display of een Formac) op een iMac G3? hoe gaat dat?

[quote:e98e49d829="macshareman"]En een 17" TFT (bijc. cinema display of een Formac) op een iMac G3? hoe gaat dat?[/quote:e98e49d829] Als de iMac G3 een VGA connector heeft, dan kun je een extern beeldscherm aansluiten. Ik weet alleen niet of je dan hetzelfde beeld krijgt, of dat twee verschillende desktops ziet.