Hoe een simpel-te-editen website maken?

Dag mede-OMT'ers

Misschien dat ik nu op het verkeerde forum zoek naar de info maar ik gok dat hier ook wel kenners zijn…

Ik ga een site maken voor een DJ. Hij wil zelf zijn site willen bijhouden qua foto’s en agenda op zijn windows pc zonder al te veel moeite. Nu heb ik kennis van Joomla en Drupal en weet dat je met Drupal meer kan maar dat dat gelijk ook wel een beetje lastiger is (ook omdat het engels is). Maar sommige dingen zoals foto’s uploaden (via de webinterface) gaan soms wel een beetje omslachtig via deze websitesoftware. Ook wil ik zelf wel een beetje de site naar eigen hand kunnen zetten met foto’s en spetterende objecten.

Kortom; Heeft iemand een idee waarmee ik de website kan maken? Ik heb wel een beetje kennis van html en php maar niet genoeg om een site op te zetten en al helemaal niet met inlog mogelijkheden voor de dj.

BTW, zelf maak ik hem op de mac!

Alvast heel erg bedankt!

André van der Vries

[url=http://wordpress.org/]WordPress[/url]

Zoals hierboven wordt gezegd: WordPress inderdaad. Heel easy-to-use, en een layout ervoor bouwen is ook niet zo moeilijk. Ook handig zijn alle plugins.

Ik heb er http://www.juvenaat-uncovered.nl/ en http://www.wdhbozroosendaal.nl/ mee gemaakt.

Voor mooie portfolio's is de Cargo CMS misschien iets. Op de site van Bright staat een [url=http://www.bright.nl/eerste-indruk-cargo-collective]artikel[/url] hierover.

Drupal is ook beschikbaar in het nederlands. => http://drupal.be/

Waarom gaat jullie voorkeur uit naar WordPress boven Joomla? Wat kan WordPress meer of minder dan Joomla?

Ik kan een redelijke simpele site bouwen met DreamWeaver, maar ben echt op zoek naar een alternatief á la Joomla. Het ziet er naar uit dat ze veel plugins hebben die gratis zijn en je kunt als snel een leuke standaard template aanschaffen die je zelf kunt uitbreiden met het e.e.a.

Wat wil ik?
Reserveringen systeem
Formulier
Foto’s
Blog
Gastenboek
Pulldown menu’s

Ben niet thuis in ingewikkelde flash zaken, dus daar ga ik me nog niet in verdiepen.

Wie weet raadt?

Wordpress is m.i. minder complex dan Joomla. Heb zelf beide systemen eens geprobeerd, maar om snel en simpel iets toe te voegen, werkt wordpress veel makkelijker (zonder enige kennis).