Hoe gebruik maken van draadloos internet van de buren?

Ik maak voor mijn MacBook momenteel gebruik van ADSL via een lange kabel naar mijn kamer.. Ik wil graag draadloos internetten met deze MacBook en de ADSL kabel voor een oude iBook (geen Airport kaart) gebruiken.

Kan iemand mij vertellen hoe ik verbinding kan maken en kan internetten via een onbeveiligde internetnetwerk bij de buren? Welke instellingen moet ik veranderen?

Op je MacBook het draadloze netwerk selecteren via het icoontje bovenin je scherm. Kabel tussen de MacBook en iBook. Vervolgens op je MacBook in Systeemvoorkeuren > Delen > Internet je internetdeling aanzetten en instellen.

je hebt zo een airport radar widget, waarmee je kan zien welke internetnetwerk onbeveiligd is en welke niet.. is er ook een manier in Mac OS X zelf waarmee dat kan of een andere programma?.. Ik vind het gebruik van widgets een beetje irritant.. ik wil namelijk dashboard niet aanzetten voor 1 widget?

iStumbler

Die widget heb je niet nodig; je kunt het netwerk toch gewoon aanklikken onder je menubalk AirPort icoon?! (beetje vaag allemaal)

Dit is net zo illegaal als een fiets stelen! Dat het kan en dat je doet is jouw verantwoording, maar dat kan niet onder enige verantwoording van macosx.nl.

[quote:4fb4be4a78="Royal Press"] Je bent ontzettend I R R I T A N T.............[/quote:4fb4be4a78]

En wat jij zegt is minstens zo overbodig. :roll:

Turbanus heeft gelijk. Dit is illegaal, dus het hoort hier niet thuis.
Ik wil ook niet dat vreemden ongewild aan mijn netwerk hangen…

Volgens mij is er niks mis mee om een fiets die niet op slot staat even te lenen en op dezelfde plaats weer terug te zetten, tenminste als dat niet maanden later is...

[quote:2519afbbe8="LEXY"]Volgens mij is er niks mis mee om een fiets die niet op slot staat even te lenen en op dezelfde plaats weer terug te zetten, tenminste als dat niet maanden later is...[/quote:2519afbbe8] Leuk, zal ik dan maar door jouw kasten snuffelen en alles correct terugleggen als je de deur vergeet op slot te doen. Dat slaagt ook op niets.

Van andermans spullen blijf je af. Of dat een Fiets, Auto, Computer, of bandbreedte is. Maakt niet uit! :sealed:

waarom zou dit illegaal zijn? Er staat dat hij eerst internet via een lange kabel (van zijn buren????????????????????) verkreeg. Misschien heeft deze jongen het wel op een dealtje gegooit met zijn buren (dat ze de kosten delen ofzo) ik zie geen illegale praktijken.

alsof jullie nooit muziek of software downloaden?..

dat is toch ook stelen, maar toch niet illegaal volgens de Nederlandse wetgeving…
(downloaden mag, uploaden niet)

Niet beginnen janken, hier in belgie met downloadlimieten kan je dat nog stelen noemen. Jullie hebben dat niet, bijgevolg je buur heeft niet meer kosten dan anders.

Het is niet illegaal. Je bent alleen dom als je je netwerk niet beveiligt, en stel je jezelf nog eens open voor misbruik door spammers en kindeporneauverspeiders (om maar 2 mogelijkheden te noemen).

Turnabus en Maleise beer, lees eens http://www.iusmentis.com/beveiliging/hacken/computercriminaliteit/
en de handleiding van je basestation, en praat geen poep.

[quote:c4d0dda466="patricko"]Het is niet illegaal. Je bent alleen dom als je je netwerk niet beveiligt, en stel je jezelf nog eens open voor misbruik door spammers en kindeporneauverspeiders (om maar 2 mogelijkheden te noemen).

Turnabus en Maleise beer, lees eens http://www.iusmentis.com/beveiliging/hacken/computercriminaliteit/
en de handleiding van je basestation, en praat geen poep.[/quote:c4d0dda466]
waarom staat deze tekst er als het legaal is?

[quote:c4d0dda466] Per 1 september 2006 is de uit 1993 stammende wetgeving over computercriminaliteit of ook wel cybercrime ingrijpend veranderd. Met name is de definitie van computervredebreuk (soms ook wel “hacken” genoemd) uitgebreid: elk opzettelijk en wederrechtelijk binnendringen in computersystemen strafbaar, ook als daarbij geen beveiliging wordt gekraakt.[/quote:c4d0dda466]

[quote:853e49f53e="Maleise Beer"][quote:853e49f53e="LEXY"]Volgens mij is er niks mis mee om een fiets die niet op slot staat even te lenen en op dezelfde plaats weer terug te zetten, tenminste als dat niet maanden later is...[/quote:853e49f53e] Leuk, zal ik dan maar door jouw kasten snuffelen en alles correct terugleggen als je de deur vergeet op slot te doen. Dat slaagt ook op niets.

Van andermans spullen blijf je af. Of dat een Fiets, Auto, Computer, of bandbreedte is. Maakt niet uit! :sealed:[/quote:853e49f53e]

Wat een onzin, sommige mensen zetten expres geen wachtwoord op hun netwerk om het te delen met anderen. En de onwetenden merken er niets van.
Alleen als je 24/7 filmpies gaat downen en daarmee over hun FYP is wat anders.
Ook vind ik het wat anders als je inbreekt op hun netwerk en even de inhoud van hun harde schijven gaat doorspitten.

En waarom moet overal de wet worden bijgehaald, je kunt toch zelf wel bedenken wat je wel en niet kunt maken?!

En waarom moet overal de wet worden bijgehaald, je kunt toch zelf wel bedenken wat je wel en niet kunt maken?!

[quote:89a56de3ff="hansenonline"][quote:89a56de3ff="patricko"]Het is niet illegaal. Je bent alleen dom als je je netwerk niet beveiligt, en stel je jezelf nog eens open voor misbruik door spammers en kindeporneauverspeiders (om maar 2 mogelijkheden te noemen).

Turnabus en Maleise beer, lees eens http://www.iusmentis.com/beveiliging/hacken/computercriminaliteit/
en de handleiding van je basestation, en praat geen poep.[/quote:89a56de3ff]
waarom staat deze tekst er als het legaal is?

[quote:89a56de3ff] Per 1 september 2006 is de uit 1993 stammende wetgeving over computercriminaliteit of ook wel cybercrime ingrijpend veranderd. Met name is de definitie van computervredebreuk (soms ook wel “hacken” genoemd) uitgebreid: elk opzettelijk en wederrechtelijk binnendringen in computersystemen strafbaar, ook als daarbij geen beveiliging wordt gekraakt.[/quote:89a56de3ff][/quote:89a56de3ff]

Het overschrijden van een bevoegdheid is een vorm van binnendringen. Wie bijvoorbeeld een bepaalde map op zijn harde schijf deelt via filesharing software, kan niet achteraf klagen dat mensen binnengedrongen zijn in die map (dit kwam zijdelings aan de orde in deze zaak). Zou een bezoeker echter via een bug in de filesharing software er in slagen in andere mappen te komen, dan is er wel degelijk sprake van binnendringen.

De minister heeft in de Memorie van Toelichting echter aangegeven dat het voor de potentiële dader wel kenbaar moet zijn dat hij zich op verboden terrein gaat begeven. Dat hoeft dus niet per se een beveiliging te zijn, een voor mensen zichtbare mededeling “Verboden voor onbevoegden” kan al genoeg zijn. Door een draadloos netwerk als naam “Privé-netwerk, verboden toegang” te geven, weten derden die het netwerk toevallig zien dat het niet de bedoeling is dat ze daar gebruik van maken.

poep!

Helaas Lexy, ik moet je toch mededelen dat niet jij de wetten maakt noch uitvoert. Je mening is duidelijk, maar TurkishDelight kan zich niet voor de rechter verantwoorden met "Maar het mocht van Lexy..." En gelukkig wordt de wet er altijd bijgehaald. Daarom zijn we in een gevorderde maatschappij. De tijd dat iedereen zelf maar uitmaakte wat hij wel en niet kon doen (toen liepen we allemaal nog in berenvellen rond met een knots in de hand) is gelukkig ver achter ons.

[quote:1ba73edc28="LEXY"]En waarom moet overal de wet worden bijgehaald, je kunt toch zelf wel bedenken wat je wel en niet kunt maken?![/quote:1ba73edc28]

De wet is (redelijk) objectief, wat jij noemt niet.