Hoe harde schijf defragmenteren ?

Na alles te hebben geïnstalleerd op mijn nieuwe dual G4, met 10.2.3 wil ik nu de HD defragmenteren. Ik kan niet meer opstarten met mijn norton system tools 2.0.1 wat ik vroeger op mijn B&W met 9.2.2 gebruikte, hij herkent dan wel mijn HFS+ geformateerde schijven van vroeger (die ik bijgestoken heb in de G4) maar de originele schijf met het systeem herkent hij niet. Bestaat er eventueel een methode om makkelijk te defragmenteren ? Ik acht dit nodig omdat ik digitale video wil doen. Alle reacties en ervaringen welkom.

Alvast bedankt

Defragmenteren is misschien meer een PC ding? Ik heb 5 jaar op [url=http://www.avid.com]Avid[/url] gewerkt (op apple) en daar mocht je niet eens defragmenteren.

Je hebt meerdere programma's (naast Norton) die kunnen defragmenteren. Binnenkort komt TechTool Pro 4 uit (zie http://www.micromat.com ), verder heeft Micromat ook Drive 10, wat ook kan defragmenteren, maar ik zou dan toch liever gaan voor TechTool Pro 4, als je toch wat wilt kopen... Verder komt over een poos DiskExpress Pro 4 uit van Alsoft (geschikt voor Mac OS X) ( http://www.alsoft.com ), Alsoft is een bedrijf dat ook het zeer populaire en goede programma DiskWarrior geproduceerd heeft en daar zeer binnenkort (waarschijnlijk een dezer dagen) versie 3 van uitbrengt, wat volledig native onder X draait. Defragmenteren is zeker de moeite waard, ik ken verhalen van mensen (ook macgebruikers) die helemaal niets meer met hun harde schijf konden, vanwege een enorme fragmentatie, zelfs repareren was onmogelijk... Bovendien behaal je uiteindelijk ook snelheidswinst, alleen merk je dat pas bij wat grotere fragmentaties.