hoe internetten met WiFi icm iBook Airport?

Binnenkort weer op vakantie. Op de luchthavens wordt WiFi aangeboden. Kun je met een iBook v.v. Airport gewoon inloggen? Of hoe gaat dat eigenlijk? En welke instellingen heb je dan nodig?

[quote:ef41fa3873="mike"]Binnenkort weer op vakantie. Op de luchthavens wordt WiFi aangeboden. Kun je met een iBook v.v. Airport gewoon inloggen? Of hoe gaat dat eigenlijk? En welke instellingen heb je dan nodig?[/quote:ef41fa3873]

Wat je doet is gewoon je Airport aanzetten en wachten tot je Mac een netwerk vindt, of zelf even kijken of er iets is en het vervolgens selecteren. Daarna ga je met je browser naar een willekeurige site en dan zal je zien dat je omgeleid wordt naar een pagina waar je over het algemeen met een creditcard kan betalen. (Vaak ook met een abonnement en in Nederland soms via je telefoonrekening door even naar een duur 0900-nummer te bellen.)

IP-adressen en dergelijke gaat automatisch.

Het signaal wordt gewoon opgevangen zodra je de ruimte binnenloopt, waar ze WiFi aanbieden. Meestal kun je betalen voor een aantal minuten. Zodra je dat gedaan hebt, ben je online :)

vertrek vanavond vanaf airport eindhoven. Ik zal de wachttijd eens benutten. Moet dus makkelijk kunnen.Ben benieuwd.