Hoe kan ik accenten, trema's enz. in Word op m'n Mac invoegen?

De titel zegt het al, kan iemand mij z.s.m. helpen met dit probleem

Vreemde vraag...

Die staan toch op je toetsenbord?
Meestal kunnen de tekentjes verkregen worden door shift of alt in te drukken. Bij het indrukken van shift+alt tegelijk kun je ook speciale icoontjes verkrijgen zoals het applesymbool.

Waarschijnlijk dingen als é ë ê e.d.?

Dat doe je door altcombinaties, [url=http://erwinvanwingen.nl/2009/10/leestekens-op-mac-os-x/]zie hier[/url]

Voor bijvoorbeeld 'á', doe je alt + e en vervolgens druk je 1x de a in.

alt + u en dan e geeft: ë en zo is er een hele rits van die onmogelijke toetsaanslagen die veel makkelijker zouden kunnen met bijvoorbeeld " + e

alt u = ¨
alt i = ˆ
alt e = ´
alt c = ç

en om het af te maken: http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/nl/8504.html

edit: Chorro + 4 minuten :)

En als je dat allemaal te veel werk vindt, kan je altijd ook [url=http://www.ergonis.com/products/popcharx/] PopChar [/url] aanschaffen.
Heeft nog andere voordelen ook. :nerd:

Klopt allemaal , als je tenminste op een qwertytoetsenbod werkt.
Als je toevallig uit Belgie komt en een azerty hebt dan werkt het anders.

Ook met een Azerty kun je de tekenweergave aanzetten en kijken waar welk teken zit :)

En dan is er nog [url=http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.6/nl/8164.html]hulp van Apple zelf over dit onderwerp[/url].

Natuurlijk werkt de tekenweergave ook op azerty , Jakko , ik bedoelde meer op al die alt-combinaties.
Het zou toch m.i. best zijn dat iemand die een vraag over die combinaties stelt er even bijzet met welk toetsenbord hij/zij werkt , dan kan je toch meer gericht een antwoord geven.

Dan had die persoon maar moeten zeggen dat het om een niet-standaard indeling gaat ;)

Eventueel wil ik morgen wel een dashboard widget maken met de accenten erin, zodat je ze altijd bij de hand hebt, laat maar even weten als je er behoefte aan hebt. (Of bestaat ie al?)

Jan

Het klinkt misschien ruw, maar het is beter als er gewoon geen hulpmiddelen zijn. Als je aan het typen bent is het nou eenmaal veel sneller en efficiënter om ze gewoon in een keer door te kunnen typen. Met andere worden: je kan het beter leren dan elke keer opnieuw ergens opzoeken.

Kijk effe in dit topic:
http://www.onemorething.nl/community/topic/mac-keyboard-symbolen
en in Word:
invoegen -> symbolen.
[img]/uploads/community/c635ae8ef932ed57a6c165a900a8c50cb913ed12_0.png[/img]

[quote=mowat url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hoe-kan-ik-accenten-tremas-enz-in-word-op-mn-mac-invoegen#post-2194470 time=1301326805]Natuurlijk werkt de tekenweergave ook op azerty , Jakko , ik bedoelde meer op al die alt-combinaties.[/quote]Ik ook — die kun je namelijk keurig leren aan de hand van de Tekenweergave: ? en/of ? indrukken en in dat venster zoeken naar het teken, dan de toetsen loslaten zodat je ziet "achter" welke letter het zit. Dit is het opstapje naar de filosofie van johnkeates.

@Jakko,
Als ik toetsenbordweergave oproep dan kan ik door op mijn toetsen te drukken , al dan niet in combinatie met alt , cmd , shift of alt+shift , op de weergave het gevormde teken in grijze kleur zien verschijnen.Handig dus.
Volgens jou zou ik dat in tekenweergave ook kunnen zien maar ik zie daar nergens hoe bepaalde tekens in combinatie met Alt gevormd worden.
Waar zie jij die combinaties dan staan ?

(ik bedoel dus die alt-combinaties , zoals bv. Chorro aangeeft : voor een à = (Alt+e) en vervolgens a.)

P.S. : van de TS horen we blijkbaar ook geen nieuws meer ...

Ik haalde de tekenweergave en toetsenbordweergave door elkaar … daar heb ik meer last van — die namen lijken ook teveel op elkaar :)