Hoe kan ik nog data van kapotte laptop halen? (MacBook Pro early 2011)

Mijn laptop heeft – net als veel andere – problemen met de grafische kaart, waardoor ik niet meer kan opstarten (scherm wordt blauw).
Kan ik via een kabel (en een nieuwe laptop) nog wel de data van de oude, kapotte laptop afhalen?

En zo ja, hoe?

Mijn dank is groot!

MEt een Firewire of thunderbolt kabel
Oude Macbook opstarten met de T toets ingedrukt
Koppelen aan andere mac en dan moet hij als externe schijf verschijnen.

Met een schroevendraaier en een hard disk dock kom je al een heel eind. Is de schijf nog goed, dan kun je deze gewoon via zo’n dock aansluiten op een andere computer. (Ik zal straks even de link erbij zetten)

Je harde schijf uit je MacBook halen en koppelen met een Sata naar USB verloopje. Ik doe het steevast zo als ik te maken heb met een gebrickte laptop!

Een gebrickte laptop, wat is dat nu weer ? :-?

Eentje waar je niets meer mee kunt omdat hij schijnbaar levenloos is (brick = baksteen weetjewel). Wordt wel vaker gebruikt hoor die term.

http://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-4-is-nu-een-brick/

Je hebt een SATA to USB connector of dock nodig:
https://www.google.nl/search?client=safari&rls=en&q=sata+to+usb&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=6x_1U5KUM8nm-gbUzIGYDA

Als je een nieuwe Mac hebt en als je oude alleen een kapotte grafische kaart heeft, dan kan het nog makkelijker dan alle opties hierboven: De migratie assistent.

Werkt over FireWire/Thunderbolt, maar ook gewoon over een netwerk (WiFi of met een kabeltje) of door gebruik te maken van je TimeMachine backup ([aanname]maar die zal je wel niet hebben anders had je deze vraag niet gesteld[/aanname]). Het richt je nieuwe Mac net zo in als de oude Mac, niet alleen alle bestanden, maar ook alle instellingen etc.