Hoe maak ik een forum?

Ik heb een website en wil er graag een forum op plaatsen. Weet iemand of daar programma's voor zijn voor op de Mac?

Gr.

Marcel

- yabb - phpbb

of zelf maken met php en mysql

Roel

http://www.invisionpower.nl

Dit forum is een phpBB forum. Zelf heb ik ook een forum gemaakt hiermee. Voor hoe ver ik weet is dit gratis. Het enige wat je nodig hebt is een webspace met PHP en een MySQL database. En een beetje gezond verstand natuurlijk :mrgreen:

[mod:5b3e00cd0f="tiny"]Dit lijkt me nou echt een vraag voor de web-afdeling. Derhalve verplaatst...[/mod:5b3e00cd0f]

punbb

http://punbb.org/

punBB kende ik nog niet.. ziet er interessant (en vooral snel) uit.

[quote:c4a638370f="Adriaan Mol"]punBB kende ik nog niet.. ziet er interessant (en vooral snel) uit.[/quote:c4a638370f]

Ik ook niet, maar het ziet er uit als een schaamteloze phpBB rip. Volgens mij zit de snelheid 'm puur in het totaal ontbreken van graphics. Waarschijnlijk is phpBB met een theme zonder graphics net zo snel, zo niet sneller. :wink:

[quote:9c4a745829="iRuben"][quote:9c4a745829="Adriaan Mol"]punBB kende ik nog niet.. ziet er interessant (en vooral snel) uit.[/quote:9c4a745829]

Ik ook niet, maar het ziet er uit als een schaamteloze phpBB rip. Volgens mij zit de snelheid 'm puur in het totaal ontbreken van graphics. Waarschijnlijk is phpBB met een theme zonder graphics net zo snel, zo niet sneller. ;-)[/quote:9c4a745829]
Volgens mij vergis je je hier. PunBB is een zeer sympathiek forum, dat volgens mij niet schaamteloos is overgenomen van phpBB. Lees de about pagina. PunBB is zeer helder, zonder veel fratsen en clean. Ik heb voor punBB de Nederlandse vertaling gemaakt.

Bedankt voor de reacties! Ik ga even een en ander uitproberen! Gr.

Marcel