Hoe maak ik mijn PDF lichter!

Hello,

Probleem als ik vanuit quark 6.0 een pdf wegschrijf is deze te zwaar.
Deze pdf is 1.8 mb te zwaar voor mail dus, wat doe ik hieraan?

Groeten,

Save

Adobe Acrobat 6 bevat een functie "Reduce File Size". Hiermee wordt je bestand aanzienlijk kleiner.

Als je dit niet hebt, kun je ik Quark bij de uitvoeropties voor PDF ook aangeven dat hij meer moet compressen.
(File->Export->Layout as PDF —>Options->Job Options

door in finder naar archief en dan maak archief aan dan word het een zip bestand en is het kleiner

gr gerard

[quote:0e1fc856a3="pbgerard"]door in finder naar archief en dan maak archief aan dan word het een zip bestand en is het kleiner

gr gerard[/quote:0e1fc856a3]

Alleen als je Panther hebt… :wink:

Ik had gisteren hetzelfde aan het handje; een PDF van ruim 4MB terwijl ik het onder de 1MB wilde houden. Heb toen PDFcompress gekocht van [url]http://www.metaobject.com[/url]. Werkte perfect.

kijk eens bij: Xpress6: Voorkeuren > PDF > 'standaardopties' > 'taakopties' Hier kun je diverse compressieinstellingen doen voor de gewenste grootte/kwaliteit.

[quote:f5d33e74ad="pbgerard"]door in finder naar archief en dan maak archief aan dan word het een zip bestand en is het kleiner

gr gerard[/quote:f5d33e74ad]

Niet echt dé manier om een pdf kleiner te maken lijkt mij, maar bedankt voor de tip. Ik wist helemaal niet dat dit in Panther zat. Ik rotzooien met Dropstuff al die tijd.

Met PDFshrink heb ik zo nu en dan betere resultaten behaald dan met PDF compress. De demo laat zich een tijdje volwaardig gebruiken, dus probeer hem vooral eens: [url]http://www.apago.com/getprodpage.cgi?prodname=PDFshrink[/url]

ik weet niet hoe jullie het toch telkens weten te flikken ;) maar bij mij geeft een documentopmaak van een tiental pagina's waaronder 1/3 met A4 beelden een pdfke van max 2Mb... om maar te zeggen dat je gewoon de juiste instellingen moet hebben.

Voor enkele instellingen raad ik jullie aan om distiller te openen, de opdrachtoptie ‘screen’ te nemen en dan bij de instellingen kijken hoe die staan, en deze instellingen letterlijk overnemen in quark.

servir frais

Die instellingen schelen soms wel 70% in grootte voor het resultaat, dat is waar.

Wij gebruiken eigenlijk maar 3 PDF instellingen: scherm/screen, dagbladen/CEBUCO en tijschriften/OPPO. Allen maken prima cPDF's. Én klein.

Nog steeds de beste en schoonste manier om een goede PDF te draaien is een .PS file maken (met indesign fluitje van een cent, vanuit Quark eerst een virtuele printer aanmaken) en dan met de juiste instellingen door Distiller laten PDFfen.

- Voor de klant in Windows RGB. 150 dpi 150dpi 300dpi - Voor de drukker in CMYK 300 dpi 300dpi 1200dpi Het lijkt mij allemaal prima in te stellen?!

De meest betrouwbare manier om pdf's te vervaardigen in Quark 6 is het maken van screendumps.

De beste manier is via de Adobe Pdf printer, die je na het installeren van Acrobat 6 in je printerlijst hebt staan. In elk geval niet hun eigen engine gebruiken.