Hoe maak je een ram file ?

Kan iemand me uitleggen hoe je een Realplayer document (ram) maakt die verwijst naar de orginele file (.rm) op mijn website.

Ik wil wat streaming videotjes maken in Realplayer formaat voor mijn website.

[size=9:3f49f12ea2]Geen idee maar ben je zeker dat je Real player wil gebruiken? Dat wordt toch zelden/nooit gebruikt. Slechte kwaliteit enzo. Trouwens veel mensen haten streams. Liever QuickTime bewaren en dan bekijken. Ook veel betere kwaliteit.[/size:3f49f12ea2]

Pardon!? RealPlayer biedt op dit moment het beste alternatief dat er bestaat. Quicktime kan dan wel enorm comprimeren, ik heb nog geen filmpje over het net zien streamen dat er beter uitziet dan een RealPlayer filpje (zie omroep.nl nos-journaal breedband bijvoorbeeld en vergelijk met de keynotes van Steve Jobs)

Je hebt een realmedia encoder nodig. Die zij er zowel hardwarematig als softwarematig. Zie de site van Real http://www.realnetworks.com/products/producer/index.html

Real is moddervet. Chek maar eens de uitzendingen van [url=http://www.google.nl/url?sa=t&ct=res&cd=1&url=http%3A//portal.omroep.nl/uitzendinggemist&ei=tUUMQ62kJ43ywQHx_dTfBw]Uitzendig Gemist[/url]. Zorg wel voor een lekkere verbinding. Ik kan hier beeldvullend op een Powerbook erg goed TV kijken. Dik voor mekaar show.

Ik heb net nog eens een filmpje als mp4 en rm geexporteerd vanuit Quicktime. Bij dezelfde bestandsgrote is de kwaliteit van Realplayer beter. Zowel geluid als beeld.

Maar ik zie op de Realplayer site dat Realproducer plus niet voor MacOsX is. Dus is het exporteren vanuit Quicktime als rm file waarschijnlijk de enige mogelijk.

Volgens mij is die .ram file gewoon een standaard tekstfiletje met de link naar je media erin.

Kijk bijvoorbeeld eens hier: http://www.realnetworks.com/resources/contentdelivery/documentation/publish_ram_standalone.html

Een bijkomend voordeel van RealAudio is dat het ook onder Linux en andere UNIX varianten werkt. Dat kan je van QuickTime (en Windows Media) niet zeggen.

[quote:b6a5dedb5a="Mek"]Ik heb net nog eens een filmpje als mp4 en rm geexporteerd vanuit Quicktime. Bij dezelfde bestandsgrote is de kwaliteit van Realplayer beter. Zowel geluid als beeld.

Maar ik zie op de Realplayer site dat Realproducer plus niet voor MacOsX is. Dus is het exporteren vanuit Quicktime als rm file waarschijnlijk de enige mogelijk.[/quote:b6a5dedb5a]

Dat is ook mijn ervaring, Real Video biedt bij dezelfde bestandsgrootte de beste beeldkwaliteit die beter is dan MP4.

Ik gebruik (op PC) Helix producer om .rm bestanden te maken. Ik embed de real player in m’n webpagina’s. Veronderstel dat mijn video test.rm heet. Dan moet je bij het embedden verwijzen naar een tekst bestandje test.rpm en [b:b6a5dedb5a]niet[/b:b6a5dedb5a] rechtstreeks naar het videobestand zelf!

In dat tekstbestandje test.rpm moet een verwijzing naar de locatie van het videobestand zelf op jouw website, bijvoorbeeld:

http://url-van-jou-website/test.rm

in html ziet één en ander er als volgt uit

<object classid=‘clsid:CFCDAA03-8BE4-11cf-B84B-0020AFBBCCFA’ width=“320” height=“256”>
<param name=‘src’ value=“test.rpm” />
<param name=‘autostart’ value=“true” />
<param name=‘controls’ value=‘imagewindow’ />
<param name=‘console’ value=‘video’ />
<param name=‘loop’ value=“false” />
<embed src=“test.rpm” width=“320” height=“256”
loop=“true” type=‘audio/x-pn-realaudio-plugin’ controls=‘imagewindow’ console=‘video’ autostart=“false”> </embed>
</object>
<!-- …end video window →
<!-- begin control panel… →
<object classid=‘clsid:CFCDAA03-8BE4-11cf-B84B-0020AFBBCCFA’
width=“320” height=‘30’>
<param name=‘src’ value=“test.rpm” />
<param name=‘autostart’ value=“false” />
<param name=‘controls’ value=‘ControlPanel’ />
<param name=‘console’ value=‘video’ />
<embed src=“test.rpm” width=“320” height=‘30’
controls=‘ControlPanel’ type=‘audio/x-pn-realaudio-plugin’ console=‘video’ autostart=“false”> </embed>
</object>

Tenzij je H.264 gaat gebruiken zal Real op kwaliteit gebied beter zijn. Doch indien je de ruimte heb blijf dan bij quicktime. Real is ietsjes instabieler op pixel/bitrateniveau. Je ziet de compressie wel duidelijk.