Hoe sluit ik mijn Psion aan op mijn iBook?

Wat is het toch frustrerend als je twee goede systemen hebt die niet met elkaar willen praten. Een tijdlang had ik een iMac en een Psion Revo, maar die konden niet met elkaar overweg. Na de aanschaf van een Keyspan serial to USB-converter en wat software gekopieer kreeg ik het toch voor elkaar. Maar met mijn nieuwe iBook ben ik weer terug bij af: OSX ondersteunt de Keyspan devices niet. Is daar een oplossing voor? Of moet ik echt over naar de Palm (zonder toetsenbord)? :?

Ik vrees dat je naar Palm zult moeten overschakelen eerlijk gezegd..... :oops:

[quote:6c1c84bf73="tfmichie"]Ik vrees dat je naar Palm zult moeten overschakelen eerlijk gezegd..... :oops:[/quote:6c1c84bf73] Daar was ik dus al bang voor.... Maar misschien zijn er toch nog ingenieuze alternatieven te bedenken. Echt zonde dat Psion is gestopt met de productie van de Revo. :?

[quote:41534a216d="SanderQ"] Na de aanschaf van een Keyspan serial to USB-converter en wat software gekopieer kreeg ik het toch voor elkaar. Maar met mijn nieuwe iBook ben ik weer terug bij af: OSX ondersteunt de Keyspan devices niet. Is daar een oplossing voor? Of moet ik echt over naar de Palm (zonder toetsenbord)? :?[/quote:41534a216d]

Hoi SanderQ,
Ik gebruik een keyspan serial->usb converter (USA-19) en dat werkt prima onde X met een palm III, drivers downloaden installeren configureren en draaien maar.

Cyberwolf

Er zijn ook Palms met een toetsenbord. Kijk maar naar de Sony Clie of Handspring of de Palm Tungsten C. Ik heb zelf ook een Revo gehad. Prima systeem maar bagger hardware en geen backlight. Je zal geen spijt hebben van de switch naar Palm. PocketPC zuigt.

Ik heb een tijd lang een Series 5mx gebruikt. Eerlijk gezegd is de Psion qua design en gebruiksgemak nog niet geëvenaard. Ze waren hun tijd ver vooruit. Ik gebruik nu een palm uit noodzaak. De huidige PDA-s hebben een inferieur toetsenbord in vergelijking met de psion 5mx/revo.

Misschien moet je je vraag eens stellen bij http://www.symbian.info

[quote:87d9835d38="djve"]Misschien moet je je vraag eens stellen bij [url]http://www.symbian.info[/url][/quote:87d9835d38] Dank, ik vond in het archief van deze discussiegroep een mogelijk interessante link naar Engelstalige informatie over het verbinden van een Mac met een Psion <[url]http://www.np.unimaas.nl/maas/s5/[/url]> geschreven door Martin van Boxtel. :mrgreen: Het ziet er veelbelovend uit, maar ik moet er eerst nog even op studeren en natuurlijk proberen. Ik zal na afloop mijn ervaringen posten.

Nou, in ieder geval kan ik melden dat in mijn Psion 'gezien' heb op mijn iBook. Via het gratis Java-programmaatje Java Psion Link [url]http://website.lineone.net/~john.montgomery/psionlink/ [/url] lukt het vrij eenvoudig om contact te maken via de USB to Serial kabel, mits op de Psion en in het programma gelijke poortsnelheden zijn ingesteld.

Het is helaas alleen mogelijk een soort backup te maken (wordt weggeschreven als ZIP-bestand op de mac) en om documenten over en weer te zenden. Van synchronisatie is geen sprake.

Meer hoop op een volwaardige uitwisseling had ik bij het shareware S5-traffic programma http://perso.wanadoo.fr/philippe.galmel/index.htm, maar dat krijg ik niet goed geïnstalleerd op mijn Psion. :cry: Wel op mijn Mac, maar de liefde moet kennelijk van twee kanten komen in dit geval.