Hoe stuurt een site http door naar https en hoe voorkom ik dat?

Als je Google.com intypt, maakt ie daar https://google.nl van. Dat wil ik niet.
Hoe voorkom je dat sites zich herladen in HTTPS smaak?

Waarom wil je dat niet? https is veiliger en zit je niet in de weg.

Niet dit gebeurt op de achtergrond in de server-instellingen en kun jij niet tegengaan.

Naast veiligheid heeft het ook als doel om te voorkomen dat je meerdere versies van je site online zet terwijl het eigenlijk toch echt maar één site is. Een site die zowel op http als op https bezocht kan worden wordt online gezien als twee verschillende sites daarom wordt al het verkeer van het oude http naar het nieuwere https doorverwezen.

@shmoo: https is http over ssl. Kan gewoon op dezelfde plek uitkomen. Daarvoor hoef je echt geen aparte versies van de site te maken.

@computer space: als je het echt wilt voorkomen, moet je het erbij typen. In je bookmarks kun je dit gemakkelijk aanpassen.

Nog los van de vraag: waarom?

Dat staat er helemaal niet! Ik rep met geen woord over twee sites aanmaken.

Ik zeg alleen maar dat het internet (Google) het als twee verschillende sites ziet wanneer je de onveilige verbinding niet doorverwijst naar de veilige verbinding. Je krijgt voor beide protocollen een eigen indexering.

In principe is elke ‘beveiligde site’ een gewone site. Alleen heeft de eigenaar een geldig certificaat, waardoor de verbinding via SSL wordt gemaakt. Alle data tussen de twee computers wordt dan versleuteld. Heb je geen certificaat? Dan blijft de site gewoon http laten zien. En waarom zou je niet naar een https-site willen?