Hoeveel geld geven we gemiddeld uit aan een nieuwe macbook?

Weet iemand wat het gemiddelde is wat we gezamelijk allemaal uit geven als we een nieuwe macbook kopen? We hebben natuurlijk de echte dure pro's (retina) maar ook de goedkope air's en heel veel daar tussen. Apple kopers zijn geen mensen die weinig geld uitgeven, maar als ze het uitgeven, dan het liever goedkoper of wat duurder?


Heb je een plan om de wereld te redden met die kennis?

De enige manier om er achter te komen is alle precieze verkoopcijfers weten en die worden uit concurrentieoverwegingen geheim gehouden vermoed ik. Maar je zou even rond kunnen zoeken in jaarverslagen van Apple ofzo.

Als je iets koopt, doe het dan ook goed. :)

Duurst dus.

Ik zou eerder zeggen zo duur als moet en zo goedkoop als het kan?

Precies goed dus! :nerd:

Ik probeer het beste uit mijn budget te halen, afhankelijk van mijn behoeften.

Laten we er een poll van maken!

ROT OP MET JE POLL! :grin:

[quote=MouseMighty url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hoeveel-geld-geven-we-gemiddeld-uit-aan-een-nieuwe-macbook#post-2496278 time=1354729002]ROT OP MET JE POLL! :grin:[/quote]
Kunnen we daar eerst even fatsoenlijk over stemmen??

[url=http://www.youtube.com/watch?v=G7_rD0FPQ-4]TEGON!!![/url]

[quote=fje89 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/hoeveel-geld-geven-we-gemiddeld-uit-aan-een-nieuwe-macbook#post-2495994 time=1354655755]Weet iemand wat het gemiddelde is wat we gezamelijk allemaal uit geven als we een nieuwe macbook kopen? We hebben natuurlijk de echte dure pro\'s (retina) maar ook de goedkope air\'s en heel veel daar tussen. Apple kopers zijn geen mensen die weinig geld uitgeven, maar als ze het uitgeven, dan het liever goedkoper of wat duurder?[/quote]

Ik denk dat Apple-gebruikers overwegend hetzelfde zijn als de gemiddelde consument en voor het tussenmodel kiezen, omdat ze denken daarmee het meest waar voor het geld te krijgen.
Mijn psychologie werkt gek genoeg ook meestal zo, of het nu in de supermarkt is of in een electronica winkel, het duurste product hoef ik niet per se, maar het goedkoopste model laat ik sowieso liggen.
Het zal me ook niet verbazen als in de Apple store het instapmodel de kleinste voorraad heeft

de afgelopen 17 jaar zo'n €0,-

Gemiddeld ongeveer zo'n twee keer de helft.