hoeveel ram slots heeft een g4 Imac nu?

Op Apple-history.com staat dat de 700mhz. Imac 2 ram slots heeft. Ik zie er maar 1? Op deze link zie ik er ook maar 1: http://www.xlr8yourmac.com/systems/iMac_g4/imacg4_takeapart.html Wat is het nu? Er staat ook dat er een gig. ram in kan. Dus dan zouden het er wel 2 moeten zijn. Waar is dat tweede slot?:-)

als je de imac helemaal open maakt, dus die ronde kap "eraf" haalt, kun je nog een nieuwe ramlat plaatsen (omruilen), maar de imac openmakken is een k*tklus.

[quote:3599067edb="macdaddy"]Op Apple-history.com staat dat de 700mhz. Imac 2 ram slots heeft. Ik zie er maar 1? Op deze link zie ik er ook maar 1: http://www.xlr8yourmac.com/systems/iMac_g4/imacg4_takeapart.html Wat is het nu? Er staat ook dat er een gig. ram in kan. Dus dan zouden het er wel 2 moeten zijn. Waar is dat tweede slot?:-)[/quote:3599067edb]

Een latje van 1GB RAM is de beste oplossing. Het andere RAM slot is moeilijk bereikbaar.

Ik had hem al open, maar ik zie dat tweede ram slot niet?. En wat bedoel je precies met omruilen? Moet je dan weer iets in de Apple store kopen? Of zeg ik nu iets heel doms?

er kan maximaal 1GB in (512MB in de interne en 512MB in het 'user-space' slot). Let er wel op dat je niet een goedkoop reepje koopt want dan heb je dikke kans dat ie 'm niet vreet. Ik heb er zelf Kingston geheugen ingezet..werkt perfect :)

Macdaddy,

De tweede memory bank zit direct op het moederboard van de iMac.
Bekijk deze link maar eens, dan begrijp je meteen wat YoYelloW bedoelde…

…en ‘omruilen’ is misschien een ietwat misleidende term, maar aangezien er op het moederboard van de iMac G4 ook maar 1 memory bankje zit die standaard gevuld is met een 256 MB latje dien je het daar zittende latje dus eerst te verwijderen om de nieuwe grotere er te kunnen plaatsen.
Dat bedoeld YoYelloW met ‘omruilen’.

Ja het slot op het moederbord had ik al gezien. Dat is dus het tweede?

Ik heb deze link namelijk zelf ook geplaatst!

Maar waar zit het “user space slot”?

[edit]Ik geloof dat ik wakker begin te worden het eerste slot is de kleine gelijk onder de bodemplaat naast de airportaansluiting?
Correct me if i’m wrong.
http://forum.macosx.nl/album_page.php?pic_id=2335
[/edit]

En nu kan ik de Mac niet meer gebruiken dus:-). Want ik heb dus nog geen koelpasta, en als ik het goed begrijp gaat dat verloren als je de Imac openmaakt.

Wil je een beetje op safe spelen, dan haal je [url=http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0321256115/ref=pd_sim_b_1/103-3287848-8184647?%5Fencoding=UTF8&v=glance]dit boek [img:24c21fc0de]http://images.amazon.com/images/P/0321256115.01._PE30_SCMZZZZZZZ_.jpg[/img:24c21fc0de][/url] in huis. Staat de (de)montage precies in beschreven, alsmede de verschillen tussen de verschillende generaties van de iMac G4. Daaronder vallen ook de plekjes waar je de [i:24c21fc0de]coolpads[/i:24c21fc0de] aanbrengt. Het ontwerp van het bolletje brengt met zich mee dat de temperatuurgeleiding via de coolpads essentieel is voor de koeling. Verwijder de restjes oude coolpad voordat je de nieuwe erop plakt. Over de plaatsen van de twee geheugenslots is intussen duidelijkheid? Het [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=26239-n]Customer-Installable[/url] geheugen is een SO-DIMM onder de bodemplaat. Het andere reepje is een standaard reepje en op onderstaande foto rood gemarkeerd, let erop dat een vervanger niet te hoog uitvalt.. [img:24c21fc0de]http://www.xlr8yourmac.com/systems/iMac_g4/2.jpg[/img:24c21fc0de] Bij de oudere iMacs staat doorgaans dat ze maar maximaal 2x512 MB kunnen hebben. Ik denk dat er 512 staat, omdat reepjes van 1 GB toen domweg nog niet verkrijgbaar waren. Mijn 20" heeft een 1024 MB SO-DIMM onderin. Nu je de Mac toch open hebt, zou ik het fabrieksreepje van 256MB meteen door een van 1GB vervangen. Volgens mij kan de chipset dat wel adresseren. T.z.t. kan er in het makkelijke SO-DIMM slot dan ook een GB-reepje komen.

Dat is idd de bedoeling. Maar deze 1gig. bankjes zijn best nog wel heel prijzig. Ergens nog een plek waar ze wat goedkoper uitvallen? Lijkt me trouwens ook een goed boek. Maar om deze nu te gaan kopen om dat je 1 keer aan je Mac. sleuteld. Lijkt me meer een boek voor een knutselaar of aankomend knutselaar :-) Deze is namelijk ook niet goedkoop. Ik ben maar een arme jongen met minimuumloon!