Hoofdaccount verwijderen

Dag allemaal,

Binnenkort geef ik mijn oude MacBook Pro door aan m’n zusje omdat ik zelf een nieuwe heb aangeschaft.
Kunnen jullie mij adviseren wat de beste manier van overdragen is?

Is het handig om de hoofdaccount te verwijden, of is dat niet mogelijk? En hoe doe ik dat?
Of moet ik het hele OS verwijderen?

Bedankt voor jullie hulp!
Marijke

Je kunt een nieuwe gebruiker aanmaken met beheerders-rechten, vervolgens opstarten en inloggen met die account, en dan jouw account verwijderen. Bedenk wel dat dan de hele inhoud van jouw thuismap wordt verwijderd !

Dan zou ze die inhoud even op een externe schijf als losse mappen moeten stallen? Dan die schijf weer unmounten en later de info weer op je nieuwe account binnenhalen. Is dat wat je bedoelt UNsound?

[quote:240449cb4f="Turbanus"]Dan zou ze die inhoud even op een externe schijf als losse mappen moeten stallen? Dan die schijf weer unmounten en later de info weer op je nieuwe account binnenhalen. Is dat wat je bedoelt UNsound?[/quote:240449cb4f]Nee, Een nieuwe gebruiker aanmaken met beheer recht, daarna als die nieuwe gebruiker inloggen, en dan de "oude" beheerders account verwijderen..

Dat snap ik wel Jeroen, maar de opmerking van UNsound betrof de thuismap en dus ook de documentenmap. Als je daar belangrijk spul in heb zitten, zul je die dus even ergens moeten stallen en later weer ophalen. Of is dat niet nodig?

Lijkt me wel handig als je al je spulletjes wilt bewaren ....

[quote:600220e3dd="marijkedv"]Binnenkort geef ik mijn oude MacBook Pro door aan m'n zusje omdat ik zelf een nieuwe heb aangeschaft.[/quote:600220e3dd]

Ik wou dat ik zo’n lieve oudere zusof broer had. Helaas ben ik de oudste thuis en ben ook ik zo lief dat ik alles weer doorspeel naar mijn broertje. Live’s a bitch :wink:

dan lijkt me dat je tijdens het installeren van je nieuwe via de migratie de instellingen van je oude mac over neemt! voor een laptop lijkt het me sowieso geen overbodige luxe om een externe schijf thuis te hebben met een volledige backup!

[quote:e36e1da01c="Turbanus"]Als je daar belangrijk spul in heb zitten, zul je die dus even ergens moeten stallen en later weer ophalen. Of is dat niet nodig?[/quote:e36e1da01c] Voor zover ik begreep van de topicstarter moet hij juist schoon worden afgeleverd... dus zonder de documenten van de vorige eigenaar.

[quote:4becc71979="marijkedv"]Binnenkort geef ik mijn oude MacBook Pro door aan m'n zusje omdat ik zelf een nieuwe heb aangeschaft.[/quote:4becc71979]

Bestaan die al: ‘oude’ MacBook Pro’s? Ik doe al 2,5 jaar met m’n Powerbook en er is nog niets ouds aan!

Interessant vraagstuk: is een MacBook Pro sneller oud dan een Powerbook? :wink:

(sorry vrijdagmiddag, saaie werkdag)

Hey bedankt allemaal voor het meedenken!

De optie van een nieuwe account aanmaken en dan de eerste (hoofd)account verwijderen lijkt me een goede!
Uiteraard heb ik al mijn bestanden e.d. al overgezet op m’n “nieuwe” macbookpro.

Tsja, en wat is oud hè… De 15" die ik nu weg ga geven is 10 maandjes, dus eigenlijk nog spliksplinter-nieuw :wink:

Owja, of een PowerBook sneller is dan een MacBook Pro?

Ik denk het niet echt… een goede powerbook moet ook zeker voldoen qua snelheid.

Maar dat is een ander topic..... :wink:

[quote:aa51a08591="marijkedv"]Owja, of een PowerBook sneller is dan een MacBook Pro?

Ik denk het niet echt… een goede powerbook moet ook zeker voldoen qua snelheid.[/quote:aa51a08591]

Ik bedoelde ‘sneller oud’, niet ‘sneller’. En mijn PB zal ongetwijfeld langzamer zijn dan een MacBook Pro…! Maar dat is inderdaad een ander onderwerp.

Het is op zich zelfs mogelijk om alle accounts eraf te gooien zodat als hij weer wordt opgestart je het intro-filmpje en alles weer krijgt, maar alle reeds geïnstalleerde software toch blijft staan... Maar dat vergt wat meer werk dan de gemiddelde gebruiker aan durft.

Ik wil trouwens nog wel even kwijt dat deze "nieuwe" MacBook Pro echt stukken minder warm wordt als mijn "oude". Toch echt wel een flink voordeel!

Een kennis van mij had zitten pielen (helaas, geen kenner) met het hoofdaccount want ze wilde graag de naam wijzigen....(vraag niet waarom). Toen ze zag dat dat niet lukte heeft ze die lastige directory met dat o zo grappige huisje maar weggegooit.

Zoals bekend; Alles dus weg. iTunes; iPhoto etc etc. Nou is ze al een nitwit dus ik had nog niet uitgelegd hoe je backups kon maken :((

Nu is ze dus alles kwijt. Lees het ook hier op het forum. Wat ik niet begrijp is dat er maar 1 gebruiker was en dat ze haar eigen home directory kon weggooien.

Is alles echt weg…in weg…of zijn er nog recorvery tools. Of een kwestie van het uitvoeren van een van de handleidingen zoals hier op het forum vermeld. Want die ging om een naamswijziging volgens mij.

Iemand?

Vreemd, ik krijg gewoon een waarschuwing (ik ben niet verder gegaan :D ). Ik heb daarna een nieuwe gebruiker aangemaakt en geprobeerd vanuit die account de homedirectory te verwijderen. Ik krijg 2 waarschuwingen en daarna blijkt het onmogelijk om de directory te verwijderen. Ook als deze gebruiker beheerdersrechten heeft, lukt het niet. Dus hoe het haar wel gelukt is...

Zit de directory nog in haar prullenmand? Anders misschien nog in de map Gebruikers?

Hoe meer ze doet op haar computer, hoe groter de kans dat ze data overschrijft, dus afblijven en met Data Rescue II of FileSalvage kijken wat er terug te halen is. :roll:

Ze heeft uiteraard geen backup… :sealed: Volgende keer in ieder geval een extra directory aanmaken en haar geen beheerdersbevoegdheden geven, dat voorkomt al wat ellende, maar in dit geval lijkt het dus onmogelijk. Vreemd… :roll:

Toetsen vastlijmen lijkt me een betere oplossing. Ik ga binnenkort maar eens even kijken bij haar wat ze heeft gedaan.....

is het nog zinvol om een extra appart Beheerders account te maken? voor als je bijvoorbeeld je eigen heb weg geflikkerd? haha?