HP PSC2105 - printerprobleem

Ik heb vorige week een HP printer/scanner/copier gekocht. Bij de Aldi in Duitsland, en die geven niet veel ondersteuning :(

Aangesloten, nieuwste drivers (5.5.6) gedownload en geinstalleerd, en geprobeerd te printen. Vanuit de HP director kan ik printen (als het file TIFF of JPEG of zo is), maar als ik direct vanuit een ander programma probeer te printen crasht het programma.

Ik werk met een iBook met OS X 10.2.3. Heeft iemand een idee wat er aan de hand is en hoe ik dit op kan lossen?

HP helpdesk bellen werkt niet echt. Heb ik net geprobeerd; ik word dan in de wacht gezet terwijl ik word doorverbonden met een Mac specialist, en na twintig minuten (a 10 ct/minuut) kom ik weer terug bij de receptie van de helpdesk die dan voorstelt om me weer door te verbinden met een Mac specialist.

Whymme

Ja, het probleem is bekend. Ik heb het ook trouwens. Bij mij werkt het het als je gewoon de opdracht uitstuurt en je in de gecrashde app je print resumeert. Eerst "Stop Job" en dan "Resume Job". Het blijft klote zo.

Een andere mogelijkheid is om een unix-app (zie het artikel van straks) te dowloaden en het daarmee te doen. Je kunt dan alleen niet meer scannen en het dus voor mijn geen optie.

Een maand ofzo geleden stond er een artilkel hier op de site waarin stond dat apple en hp gaan samenwerken op printgebied. Sindsdien niets meer van gehoord, maar er schijnt dus aan gewerkt te worden.

[quote:3410f0f08d="Aqua1"]Ja, het probleem is bekend. Ik heb het ook trouwens. Bij mij werkt het het als je gewoon de opdracht uitstuurt en je in de gecrashde app je print resumeert. Eerst "Stop Job" en dan "Resume Job". [/quote:3410f0f08d]

Uhhm… kun je dit iets nader omschrijven? Ik open een document in, laten we zeggen, AppleWorks, ik geef een printopdracht, AW crasht, en dan?

Whymme

Nou, dan krijg je vervolgens een printer error. Je klikt op show printer oid. Dan kom je in het printcenter. Daar kun je kiezen tussen Stop job, Stop all jobs en Delete job. Kies dan Stop Job. Dan kies je in je queue je document en je klikt op "Resume". Ik weet niet hoe dit in het nl heet allmaal.

[quote:510ad1b529="Aqua1"]Nou, dan krijg je vervolgens een printer error.[/quote:510ad1b529]

Uhhm, nee. Ik krijg geen printer error. En als ik het print center bekijk, staan daar geen prints die ik kan stoppen of herstarten.

Whymme

Oh, wacht. Ik heb niet goed gelezen. Je zegt dta je app crashed. Je komt dus zelfs niet in het printcenter terecht. Oei. Dan wordt het moeilijker.... Hmmmm. Iemand ? :oops:

Ik heb wel eens een vraag vie de website van HP gesteld en kreeg daar redelijk snel een antwoord op.....

Pff.. wat is redelijk snel? Ik heb een week geleden een mailtje gestuurd en een reactie gekregen waarin beloofd werd dat ik binnen twee werkdagen iets zou horen. Nog steeds niets, natuurlijk.. ik vraag me af wanneer ze daar bij HP werken.

Whymme

waarschijnlijk was dat nog preOSX, nu hebben ze het druk met al die OSX vragen.... :D

een lagere versie van de driver installeren of upgraden naar 10.2.8 lost het probleem op.