.htaccess

Jo lui,

Hoe maak ik een .htaccess bestandje? Ik vind het wel jammer dat OS X geen bestanden kan aanmaken die met een “.” beginnen. :frowning:

gewoon met text edit,.. plain text van maken.

en dan op je ftp server een punt ervoor zetten en de extensie weghalen :smiley:

Gaat niet :oops:

[quote:c94e414924="Jesper"]Gaat niet :oops:[/quote:c94e414924] Hoezo niet? TextEdit wil er soms nog weleens wat raars inzetten maak gewoon een normaal bestand met bijvoorbeeld BBEDit Lite of SubEthaEdit en noem die htaccess.txt als je dan aan het ftp'en bent met bijvoorbeeld Transmit kun je het als je upgeload hebt .htaccess noemen.... .txt eraf puntje ervoor. Waarom zou dat niet lukken?

[quote:da9258edec="Jesper"]Gaat niet :oops:[/quote:da9258edec] upload het dan als htaccess.txt en dan wijzig je de naam naar .htaccess Sommige ftp progies verbieden het uploaden of downloaden van hidden files

Om .htaccess goed te laten werken heb je doorgaans ook htpasswd nodig. Dit alles moet via de UNIX shell. Meer info [url=http://www.he.net/faq/tutorials/htaccess/demo.html]hier[/url].

[quote:ae93700c9f="June"][quote:ae93700c9f="Jesper"]Gaat niet :oops:[/quote:ae93700c9f] upload het dan als htaccess.txt en dan wijzig je de naam naar .htaccess Sommige ftp progies verbieden het uploaden of downloaden van hidden files[/quote:ae93700c9f]

Nou, da’s niet helemaal waar. Een FTP programma zal nooit verbieden een hidden file up te loaden. Da’s meestal de doelserver, hoor. Waarom zou een willekeurig FTP daar moeilijk over doen?!

Is inmiddels al gelukt. Maar rare is wel, dat als je eerst een .txt op de server hebt staan en je verandert die naar .htaccess dan komt er opeens een rare code bovenaan bij :?

[quote:def9ee3a4d="Joris W."]Om .htaccess goed te laten werken heb je doorgaans ook htpasswd nodig. Dit alles moet via de UNIX shell. Meer info [url=http://www.he.net/faq/tutorials/htaccess/demo.html]hier[/url].[/quote:def9ee3a4d]

.httacces kan ook andere dingen dan alleen maar toegang regelen voor sommige users en heeft dus niet altijd een htpasswd nodig :slight_smile:
en het kan ook gewoon met transmit zonder problemen! :smiley: