HTC Hero (Android) en OS X

Heb vorig jaar een iphone 3G met 2 jaar contract gekocht. Maar ik wil toch een nieuw gadget en heb mijn oog laten vallen op de HTC Hero. De nieuwste Android phone. Ik kan m'n iphone unlocken en die krijgt een goede bestemming :-) (voor alle onbedoelde adviezen: ik vind de 3GS te veel evolutie en bovendien te duur zonder simlock, bv in Belgie).

Ik kan op internet weinig relevante informatie vinden over het synchroniseren van OS X en Android. Of ik kan het niet vinden.

Ik wil het volgende doen:

  • iCal agenda’s synchroniseren, bij voorkeur met push. Het kunnen synchroniseren van de agenda’s is een must, ik moet zakelijke afspraken op zowel mijn macbook als de telefoon kunnen bijhouden
  • Adresboek synchroniseren (ook belangrijk)
  • indien mogelijk ook mijn .mac mail account laten pushen.
  • muziek erop zetten

Heeft iemand hier concrete/gebruikers ervaring mee? Of kan iemand me op weg helpen?

Syncen doe je via Gmail en alles wat daaraan vastzit. Ik heb hiervoor een programmaatje gekocht, Spanningsync (zoek maar ff op) met onbeperkte account voor 45 euro. Er is ook iets als gSync, geen ervaringen mee. Spanningsync werkt perfect, kan alleen in het begin erg traag zijn. Je telefoon maakt altijd verbinding met je Gmail account, dus is ie meteen gesynct. Hoe je .mac linkt aan de Hero weet ik niet, omdat ik geen .mac heb. Muziek zet je gewoon via de finder erop. De telefoon deelt dan zelf alle mp3'tjes in via de tags die eraan vastzitten. Het is geen iTunes, maar het werkt prima.

[quote:862df7a941="vogel"]Syncen doe je via Gmail en alles wat daaraan vastzit. Ik heb hiervoor een programmaatje gekocht, Spanningsync (zoek maar ff op) met onbeperkte account voor 45 euro. Er is ook iets als gSync, geen ervaringen mee. Spanningsync werkt perfect, kan alleen in het begin erg traag zijn.[/quote:862df7a941] Als het enkel is om je agenda en adressen van je MAC op Gmail te krijgen, zou je ook eens kunnen kijken naar SyncMate. De gratis versie kan dit. Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd.

Als je voor iedere scheet 45 euro moet betalen is de iPhone snel een voordelig alternatief. Wel goed om even buiten de deur de snuffelen, weet je over een maand weer waarom je een iPhone moet hebben.

[quote:5f91b0917f="gijsraggers"]Als je voor iedere scheet 45 euro moet betalen is de iPhone snel een voordelig alternatief. Wel goed om even buiten de deur de snuffelen, weet je over een maand weer waarom je een iPhone moet hebben.[/quote:5f91b0917f]

hehe idd.

Maar kun je serieus niet gewoon met software locaal via je usb-kabeltje syncen? Moet alles bij android perse via de google diensten? Ik dacht dat het zo’n prachtig open systeem was, voor mensen die een hekel hebben aan de gesloten software van de iPhone?

Wat ik ook niet snap. je hebt een iPhone, en dan koop je een android telefoon, waarbij je precies wilt doen wat je met je iPhone probleemloos kon…Eh…Help? :?

dankzij jullie tips/programma's om te syncen heb ik zojuis een witte HTC Hero besteld. Ik zal binnenkort m'n ervaringen, na zowel een originele iphone als de iphone 3G gebruikt te hebben, met jullie delen.

Jammer dat T-Mobile alleen aan 2 jaar contracten doet. Zo raak je toch business kwijt - stel je voor dat Android bevalt, dan ga ik volgend jaar naar een netwerk met echte ontvangst.

[quote:579816c7fd="prullenbak"]

Wat ik ook niet snap. je hebt een iPhone, en dan koop je een android telefoon, waarbij je precies wilt doen wat je met je iPhone probleemloos kon…Eh…Help? :?[/quote:579816c7fd]

Ik heb een hele goede bestemming voor m’n iphone 3G en was weer toe aan mijn jaarlijkse nieuwe telefoon. vandaar. tja het is iets dwangmatigs :lol:

[quote:08de2b9aab="gijsraggers"]Als je voor iedere scheet 45 euro moet betalen is de iPhone snel een voordelig alternatief. Wel goed om even buiten de deur de snuffelen, weet je over een maand weer waarom je een iPhone moet hebben.[/quote:08de2b9aab] Het is de enige scheet waar ik voor betaald heb. Bummer dat ik kennelijk niet goed gezocht heb. SyncMate dus... @Prullenbak, het systeem zelf is open, dwz iedereen kan apps ontwikkelen en op de market gooien en je hoeft niet per se via iTunes te werken. Bij mijn weten is alleen het adressen en agendagedeelte strikt gekoppeld aan je Gmail account. Ik ga eens snuffelen of dat ook anders kan, maar ik betwijfel het omdat Android door Google zelf ontwikkeld is.

Ik zeg niet dat het onlogisch is, maar waar veel mensen graag push en internetdiensten willen, zie ik "synchroniseren via een usb-kabeltje" TOch wel als basisfunctionaliteit, voor een smartphone :P

Ik sync niets met een usb-kabeltje hoor. Wat wordt bedoeld met push?

[quote:f65e16f491="vogel"]Ik sync niets met een usb-kabeltje hoor. [/quote:f65e16f491]

jij niet. Ik doe dat wel graag. Dat bedoel ik.

Ach so. Toch denk ik niet dat deze foon los kan van Google. Als je hem voor het eerst aanzet wil hij namelijk meteen je accountgegevens weten... Al het andere spul, dus wat niet met je agenda en adresboek te maken heeft, is makkelijk via usb over te zetten.

[quote:3817eb6a22="vogel"]Syncen doe je via Gmail en alles wat daaraan vastzit. Ik heb hiervoor een programmaatje gekocht, Spanningsync (zoek maar ff op) met onbeperkte account voor 45 euro.[/quote:3817eb6a22]

Je kan ook gewoon het tootlje van Google zelf hier voor gebruiken i.c.m. Gmail http://www.google.com/sync/index.html

Hmm dat is niet helemaal correct, ja je wordt gelijk geconfronteerd met het google inlog scherm. Echter je kunt deze skippen. Nadat je deze hebt geskipt kun je ook gebruik maken van je telefoon zonder dat het online samenwerkt met google. Het sync gedeelte met je mac word dan wel lastig vrees ik.

[quote:e70c3d5d09="Waba"] Je kan ook gewoon het tootlje van Google zelf hier voor gebruiken i.c.m. Gmail [url]http://www.google.com/sync/index.html[/url][/quote:e70c3d5d09]

kijk. Dat is ook niet helemaal verkeerd. Ze hebben dus wel zelf al iets geregeld. Al blijf ik het onhandig vinden dat dat ook niet gewoon rechtstreeks kan, zonder tussenkomst van googles eigen producten. Aangezien veel android-gebruikers roepen dat hun systeem zo lekker vrij is zonder tussenkomst van “big brother apple”…dan denk ik “de pot verwijt de ketel”, zeg maar.

anyway. Ik denk dat wouwout die link wel even goed moet bekijken.

Succes.

edit: [i:e70c3d5d09]Ik wil nog even duidelijk maken dat ik hier op geen enkele manier probeer android zwart te maken. Het zijn mooie telefoons, en qua interface en gebruiksvriendelijkheid de enige fatsoenlijke smartphones, samen met de iPhone. Simpel zat :[/i:e70c3d5d09])

Het is heel simpel, het is allemaal marketing. Apple roemt altijd haar ongelofelijke gebruiksvriendelijkheid. Later kom je erachter dat je echt alles van Apple moet hebben om er optimaal gebruik van te kunnen maken (het valt me nog mee dat er geen iCamera is). Android gaat er prat op dat het een open systeem is. Wie doorleest komt erachter dat je wel een Gmail account nodig hebt om het meeste voordeel eruit te halen. We hebben het hier over bedrijven. Of het nou Apple of Google is, maakt niet uit. Om de grootste winst te behalen halen ze allebei trucs uit.

Ik heb m'n google account gelinked met iCal en synced dus mijn googlekalender in iCal. Heb op m'n HTC hero m'n google account ingesteld en synced m'n agenda netjes in de kalender van de hero. Werkt perfect en wordt netjes geupdate.

Ik heb net als wouwout een HTC Hero omdat ik geen geld overheb voor een losse iPhone en ik niet aan T-Mobile wil vast zitten (en zeker niet twee jaar met 1 telefoon kan doen!). Dan is de Hero icm Android de beste oplossing! Prima phone.

De vorige telefoon was een HTC Touch Diamond. Die ging perfect in sync door middel van Missing Sync. Agenda, contacten, eigenlijk alles ging van een leien dakje. Perfect dus, en dat voor een WinMo systeem.

Nu op de Android HTC zoek ik me suf naar een progje voor hetzelfde werk. Agenda kan met Google Calender, maar dan heb je maar 1 agenda in iCal, en niet de uitgebreide structuur die ik in iCal heb staan. Da’s jammer en ik zal wel even moeten wachten op een app.

Contacten kan ik importeren (dus niet syncen) vanuit Adressbook op de Hero dmv. een app uit Android market. Gewoon even zoeken op vCard en je vindt er genoeg. Ik heb de I/O Import app. Gewoon exporteren als vCard vanuit Adressbook, via USB op de Hero zetten en daarna importeren via eerder genoemde app.

Maar ook Google GMail werkt hiervoor prima. Daar kan je ook al je contacten in kwijt. Ik heb alleen liever niet alles in een “cloud” staan. Tussen de hardware zelf syncen vindt ik prettiger. Alleen Google zet alles weer anders neer dan Adressbook…

De ideale wereld is inderdaad alles van Apple gebruiken. Alleen dan lijkt het wel prima te werken…

Als je dit draadje doorleest vind je een aantal suggesties, waaronder Spanningsync, gSync en SyncMate.

Gisteren even lopen snuffelen in Google's capaciteiten. Ik heb nu toch via Google mijn agenda's daar draaien en iCal er op geabboneerd. Ook heb ik mijn contacten nu via Google in sync. Alleen is dat een import geweest. Google claimt zelf met Sync een oplossing te hebben voor Adressbook. Alleen ik vindt niks van Sync alleen een hulppagina die mij geen concrete info geeft.

http://www.google.com/support/contactsync/

Zou wel handig zijn als dat ook werkt. Dan alleen nog de IMAP oplossing van Google voor al mijn mail en dan ben ik klaar.
Altijd alles en overal gelijk op m’n iMac, MacBook Pro en HTC Hero. Lijkt me heerlijk!

Nog even verder rommelen vandaag!

PS. Spanning Sync had ik al gespot. Heb alleen (nog) geen creditcard… is niet handig, i know, maar dat maakt wel dat ik op zoek ben naar de beste gratis apps.

Laten we dit draadje lekker open houden voor alle andere Mac + HTC Hero gebruikers die er nog bijkomen! :wink: