HTML Handtekening Apple Mail

Hoi,

Ik wil graag een handtekening in mijn mail met mijn logo, ik weet dat dat via HTML gaat. Maar hoe maak ik de HTML code?

Volgens mij kan dat niet in Mail...
Je kan volgens mij wel het plaatje online zetten en dan de html code in Mail voegen.

Elke keer als ik een e-mail schrijf?

Nee gewoon bij handtekeningen zetten.

Plaatje online zetten, ctrl + i drukken, plaatje kopieren en plakken.
Je moet wel zorgen dat het plaatje op de juiste plek blijft staan online.

Het beste kan je je handtekening in TextEdit of Pages maken, of in HTML en dan in een browser openen. Daarna inderdaad copy/paste als nieuwe handtekening in Mail.

Maar hoe maak je je tekst in HTML dan?

Houdt er rekening mee dat de andere kant je handtekening in de meeste gevallen niet zal zien omdat dingen als het spamfilter en mailinstellingen plaatjes eruit halen of allerlei dingen lopen te strippen waardoor je handtekening volledig om zeep geholpen is.

Als je het per se in HTML wil doen zul je je die opmaaktaal eigen moeten maken. Daarvoor zijn sites als [url=http://www.w3schools.com]w3schools.com[/url] handig.

Je moet HTML leren als je HTML wil kunnen maken. Lijkt me logisch toch? Als je een handtekening wil maken kan je misschien ook beter meteen CSS leren.

Op [url=http://www.appletips.nl/een-htmlcss-handtekening-toevoegen-aan-os-x-mail/]Apple Tips[/url] staat een goed artikel hoe je een HTML handtekening kan maken en hoe je deze vervolgens in Mail kan importeren.

Voor HTML staat een goede [url=http://www.handleidinghtml.nl/]handleiding[/url] online. Hier vind je veel codes en is ook een prima naslagwerk voor de gevorderde gebruiker.

Tot slot kan je altijd de bronversie bekijken in Safari van een website. Hier kan je ook ontzettend veel van leren.

Ik gebruik trouwens de standaard Teksteditor van Apple om de codes uit te werken. Zorg er dan wel voor dat je bij 'Voorkeuren' onder 'Openen en bewaren' bij 'Negeer tekstcommando's in HTML-bestanden' aanvinkt.

@johnkeates

CSS gaat helaas niet werken voor een e-mail handtekening. Houd er rekening mee dat alleen de meest basic code werkt (in verband met alle verschillende mail programma's).

CSS werkt anders prima hoor. Hoe denk je dat die 'nieuwsbrieven' anders in elkaar steken?
Soms kan je alleen maar inline-css gebruiken, maar meestal kan je full-HTML mail sturen, waarbij de tekst gewoon tekst blijft en je dan dus je handtekening zo kan aankleden als je maar wil.

Dan heb je dat je meestal een multipart-mailtje moet sturen om er zeker van te zijn dat IEDEREEN hem kan lezen, dan heb je altijd een tekst-versie, een html-versie en alle onderdelen qua code-inhoud los van elkaar in een mail. De meeste mensen zien dat je mooie opgebouwde mail, en de rest ziet dan tekst.

Je hebt helemaal gelijk: inline CSS werkt inderdaad wel.

Op de genoemde pagina van [url=http://www.appletips.nl/een-htmlcss-handtekening-toevoegen-aan-os-x-mail/]Apple Tips[/url] staat trouwens ook een handige [url=http://www.emailsignaturetest.com/]link[/url] waar je online kan checken hoe je e-mail handtekening eruit ziet in verschillende mail programma's. Dit is waarschijnlijk alleen handig voor de professionele gebruiker, omdat er ook kosten aan verbonden zijn ($ 19,95).

Is er niet iemand die zo'n plug-inn kan ontwerpen voor Indesign.

Waardoor je het geheel kunt opmaken in Indesign?
En dan opslaan als... "webpagina" en dat zo in handtekening venster kunt plakken.
(zoals Word webpagina)

Want er is namelijk wel de mogelijkheid om een hyperlinks toe te voegen in Indesign, maar niet in het geheel als opmaak plakken in handtekening.

Dat vind ik raar en kortzichtig, dat het niet compleet mogelijk is.
Zonder dat gedoe met html toestand.

De reden daarvoor is heel eenvoudig: InDesign is bedoeld om drukwerk en digitale boeken e.d. mee op te maken — het is geen programma om webpagina's in te bouwen. Dat je hyperlinks in een document kunt zetten betekent niet dat het ook met HTML werkt: een hyperlink kan in allerlei soorten documenten voorkomen, want het is niet veel meer dan een stukje tekst of een afbeelding waaraan een URL (of andere actie) gekoppeld is.

Maar ik kan me wel vinden in:
[quote=susie url=http://www.onemorething.nl/community/topic/html-handtekening-apple-mail#post-2304576 time=1318256964]Zonder dat gedoe met html toestand.[/quote]Als iedereen namelijk gewoon mailtjes als platte tekst zou versturen zou er nergens iets aan de hand zijn …

Je kan niet zomaar dingen 'vertalen' naar HTML. HTML is een taal die voor computers moeilijker is dan voor mensen, en als je dan van InDesign (een ander systeem dan HTML's DOM) naar HTML moet... problemen is alles wat je krijgt.

Het internet werkt zo goed door dat er HTML gebruikt wordt, helaas betekent dat dat je gewoon HTML zal moeten maken om voor internet een bruikbaar 'iets' te kunnen leveren. Als ontwerper kan je daar raar van opkijken om dat het met tijdschriften puur en alleen om de ontwerper draait, techniek is bijv. inkt en offset persen, maar dat doet de drukker, want 'die kan dat wel'. Probleem is dat je nu zonder 'drukker' naar internet wil, en dat kan niet. Voor internet heb je ook 'drukkers' alleen heten ze programmeurs. Je kan ook naar internet via Dreamweaver, maar dat is te vergelijken met thuis op een goedkope inkjet printer een glossy (oplage 10.000?) af te drukken. Niemand zegt dat het niet kan, maar je weet wel beter.

Dank jullie twee voor de reacties.

Was ik al bang voor.

Betreft platte tekst in mail, idd helemaal mee eens, beste Jakko Westerbeke.

Helaas heb ik er geen kaas gegeten van html toestand, beste john keates.
(heb er al op nageplozen op internet, maar helaas wordt er niet wijzer van)
Dus maar uitbesteden.

Zo kun je je handtekening (HTML ) in applemail zetten...werkt perfect

http://gatheringinlight.com/2007/12/03/how-to-make-an-html-email-signature-for-apple-mail/

Succes groet MIke

In Mountain Lion zijn wat dingen aangepast, waardoor veel handleidingen niet meer werken (zo heb ik me een breuk gezocht naar het .webarchive bestand van mijn nieuwe handtekening). Hier een heel goede handleiding: http://www.bluecoastweb.com/sandbox/blog/complex_html_email_signatures_in_mailapp_for_mac_osx_mountain_lion/. Succes!