HTML nieuwsbrief

Ik wi leen HTML nieuwsbrief versturen. Nu zijn er mensen die geen HTML nieuwsbrief kunnen lezen in hun Mail programma. Hoe zorg ik er nu voor dat deze mensen zo'n speciaal berichtje krijgen. Bij Apple is krijgen die mensen dit bericht te zien: [quote:e75c7440f4]U gebruikt een e-mailprogramma waarin de opgemaakte versie (HTML-versie) va= n de email niet correct wordt weergegeven. Apple raadt u aan om deze email te downloaden vanaf de volgende website, zo= dat u alsnog met plezier de email kunt lezen. http://email.euro.apple.com/a= pple/ilife06clonestore/version3/nl/index_nl.html[/quote:e75c7440f4]

Maar hoe moet dit codetechnisch?

Kun je dat niet zien door in het emailbericht van Apple naar de bron te kijken?

De meesten lossen dit op door bovenaan of onderaan te schrijven. 'Indien u deze brief zonder layout of niet goed ziet, ga dan naar url (online versie van de brief ... die door browser direct html kan zijn...)

Een aantal programma's waarmee je (HTML) mail kan versturen zenden zogenaamde 'multipart' berichten: een tekstbericht en een HTML bericht.

(als je wilt knutselen: tutorial)
Of een bekend open source programma: http://www.gnu.org/software/mailman/index.html )

Mss in jouw geval niet zo nuttig, aangezien het een nieuwsbrief is, maar met PHPMailer kan je een $mail->Body instellen, die dan de html bevat indien $mail->IsHTML(true) De alternatieve tekst, zoals die van Apple, geef je dan mee in de $mail->AltBody.

Je gebruikt daarvoor "multipart/alternative" om de onderdelen van elkaar te scheiden.

Ik kan je van harte aanbevelen om er een apart programmaatje voor te gebruiken zoals MaxBulkmailer die dat netjes voor je afhandelt en ook de verzending van grotere hoeveelheden mail erg goed doet.

Andere optie is de mail als webpagina maken, online zetten en met :apple: I als mail versturen. Deze optie maakt er een complete text / HTML mail van (dus alle tekst wordt omgezet naar plaintext)